Doorgaan naar hoofdcontent

Extreem hoog energieverbruik

Afgelopen week verbruikten wij een tiende gedeelte van normaal ons jaarlijkse verbruik aan stroom.
Schrik? Nou een beetje dan. Want er werd in 6 dagen tijd, 59 uur gestuct (ja, plus voorbereidende werkzaamheden natuurlijk) door onze stucadoor. Met een 'dikke' bouwlamp, electrisch kacheltje in de keuken aan (vanwege het ontbreken van de verwarming). 
Gelukkig hebben we nog stroom over van de zonnepanelen, dus bijbetalen hoeft niet. 

Nadat de keukenmuren en het toilet klaar waren met stucwerk, wilden we ook graag een afspraak maken voor het laten doen van onze badkamer. Dat paste direct wel in de planning. Ons eigenlijk niet, want het was al zo'n slagveld in huis, met alle spullen van de keuken in de kamer. 

Nu moest ook nog alles uit de badkamer.



Maar wat zijn we blij met de strakke wanden overal. Ik weet dat op bovenstaande foto de voor situatie er appetijtelijker uitziet. Geloof mij, dat was ECHT lelijk. Scheve en kapotte tegeltjes. Gore voegen. Uiteraard zijn we nog niet klaar nu. Als de muren droog zijn, gaan we het verder afwerken. Geen tegels. Gewoon strakke muren. Op de vloer komt beton. Afgewerkt met wapex. Wat we op de wanden doen weet ik nog niet. Gelukkig kunnen we daar nog even over nadenken.

Afgelopen week was ook de week dat mijn 36 dagen plan van start ging. Met 71 deelnemers. Hoe gaaf is dat? 42 daarvan maken ook gebruik van de besloten Facebook groep. Wat is het mooi om te zien wat de 'deelnemers' maken van de werkbladen uit de modules. M. doet ook mee. Hij tekende zijn doelen. 


Uiteraard maak ik zelf ook alle opdrachten. (Ik bedenk ze ook haha, dus beetje stom wanneer ik ze zelf niet maak). Beetje bij beetje kom ik weer tot 'mijzelf'. En dat is uiteindelijk ook de reden waarvoor ik dit gestart ben. Ik haal er veel voldoening en energie uit. Maargoed, module 2 is net gestart, dus nog 4 modules te gaan tot het eind van dit jaar.

Heel wat anders, wie van jullie heeft de kerstboom al staan? Onze dochter is echt fan van de kerst en kan niet wachten tot we het huis gaan versieren. Ik mis het huisversiergen, dus meestal doe ik maar wat.

Reacties

  1. Via via kwam ik op je blog terecht en toen vroeg ik me ineens af waarom je jezelf eigenlijk "wijf" noemt?
    Wat wil je graag?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Twee vragen. Waarom ik mezelf wijf noem? Het rijke wijf 'bekt' nu eenmaal lekkerder dan vrouw.
      Wat ik graag wil? Voor kerst of nu vandaag omdat het zaterdag is? Vertel.... wat wil je graag weten met de vraag?

      Verwijderen
    2. Is die haarkleur echt van jezelf, nee dat zou flauw zijn.
      Wijf roept bij mij andere associaties op dan bekken, maar super hoe je verder in het leven staat.
      Life is like a bitch and then you die

      Verwijderen
    3. Ja wanneer je vindt dat life 'like a bitch' is, zul je dat zeker zo ervaren. ^_^

      Verwijderen
  2. Die badkamer. Moesten de tegeltjes er niet vanaf? Werkje hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nee, elk feest zijn tijd. Eerst St Maarten, dan Sinterklaas en pas op 6 december gaan we over naar kerst. Dus voor 12 november komt er geen kruidnoot, pepernoot of strooigoed hier in huis. En pas na december komt de kerstboom in de woonkamer (het is een kunstboom uit milieu overwegingen dus in huis is hij altijd. ☺
    elk feest heeft z'n eigen tradities. Het maken van een lampion voor St Maarten, ook al zijn de kinderen daar nu te groot voor we doen het toch want daarmee geven we aan op 11 november dat de kindjes welkom zijn om bij ons te komen zingen.
    Sinterklaas met zijn surprises en gedichten natuurlijk. En dan het opzetten van de boom met een kerst-cd en warme chocomelk met kerstkoekjes als het klaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat lief Florine dat je met een zelfgemaakte lampion aangeeft dat ze welkom zijn. Wij hebben lekker voor juffrouw kikkerbil gespeeld haha.

      En surprises. Respect. Al die moeite voor iets wat vaak (ja hier thuis dan he) nog een half jaar staat te verstoffen voor het weggeggooid wordt.

      Wij wachten wel tot 6 december met de (kunst)kerstboom.

      Verwijderen
  4. Die voor en nu foto is er grappig (als het je eigen badkamer niet is ;-)). Het klinkt als een bereklus. Hopelijk schiet het op en ben je snel uit de zooi.

    Wij kunnen niet wachten tot het 6 december is. De man met de pieten het land uit (hoera!) en de kerstboom erin.
    Ondertussen vieren we vandaag wel enthousiast Sinterklaas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Noem dat maar grappig :)) Ja, megaklus, in turbotempo nu. Maargoed. We hebben alleen voor de 24e december afgesproken. Daarna gaan we denk ik twee dagen voor de kerstboom liggen ofzo.

      Verwijderen
  5. Ik kon het gisteren niet laten om voordat ik de kamer ging schoonmaken eerst de kerstboom op te zetten. Wel vroeg, maar met dochterlief haar verjaardag voor volgend weekend op de planning en veel drukte en bombarie op t werk wist ik dat t er anders helemaal niet van zou komen. En eerlijk is eerlijk heb er gisteravond echt van genoten. We vieren vanavond sinterklaas bij mijn ouders hebben ooit een keer eerder sinterklaas met kadootjes onder de kerstboom gevierd. Toen had ik een hele mooie echte kerstboom gezien en die moest ik hebben :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh lekker zeg, de boom die er al staat. Veel plezier vanavond met sinterklaas vieren en vast van harte gefeliciteerd met je dochter.

      Verwijderen
  6. Ik moest grinniken om je badkamer - vóór de metamorfose zoveel mooier! ;-)

    Ik heb met de eerste advent direct de adventsster en daarmee ook de boom tevoorschijn gehaald - heb ik een nepper, moest ik hem nóg uitgraven - Ik heb alleen nog geen tijd / zin gehad om hem op te tuigen.... De ballen liggen óveral, en toen dreigde er deze week een vergadering hierheen verhuisd te worden. SCHRIK!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik moest 2 keer kijken en dacht echt dat je een fout had gemaakt van voor en nu hahah. Maar begrijp dat de tegeltjes in het echt echt niet meer zo mooi zijn als het overkomt. Lekker als ook de douche af is naast de toilet :-) steeds meer genieten in je eigen huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb de kerstboom al twee weken staan :$ Toen hadden we tijd en we vierden Sinterklaas toch buiten de deur, dus... Bovendien vind ik de kerstboom gezellig. En ik moest ook even kijken, dacht dat die eerste wel mooi was.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z