Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
25 december 2016

Berekende kerst

Zo, kerst in joggingbroek, wat een heerlijkheid. Aan een ieder die vroeg wat ik ging doen met de kerst, antwoordde ik, twee dagen onder de boom liggen. Nu hebben we de (nep)kerstboom niet opgezet. De reden hiervoor is dat deze h e l e m a a l achter in de schuur staat en daar erg veel (klus)spullen voor staan.

Maargoed, om terug te komen op het liggen onder de boom. Ik maak gebruik van Snapchat en tot mijn verbazing was er wel een erg toepasselijke 'Bitmoji' beschikbaar. Hahaha.Verder, is de badkamer nu vrijwel klaar. Er moeten alleen nog wat afwerkdingen gebeuren en niet te vergeten de vloer. De foto op mijn vorige blog was een voor en nu foto. Hier is dan de voor en na foto. Het voelt alsof we in een luxe hoteldouche staan. Heerlijk.Door de plaatselijke 'tapijtboer' lieten we de trap bekleden. Weer iets klaar. 


Nu was het wel zo dat met al die extra (geplande en sommmige ongeplande) kosten, het extra aflossen er wel bij in is geschoten. Het huis is echt bijna klaar nu, de rust die dat met zich meebrengt, is onbetaalbaar.

Om 2017 financieel goed in kaart te brengen, deden wij een kerstig administratie dagje met ons twee. Gisteren deden we al heel gezellig met de familie, met eten, drinken en gezelligheid. Vandaag was dan ook een berekende kerstdag. Onze NS weekendvrij abonnementen zegden we op. Scheelt 83 euro  per maand. Daar komen wel iets andere NS abonnementen voor in de plaats waarschijnlijk. En we sloten weer een tijdschriftenabonnement af via de Leestafel (nee geen aandelen).

We vroegen ook een voorlopige teruggave aan bij de belastingdienst. Dat bedrag gaan we gebruiken voor de extra aflossing. De dag vloog voorbij, zo tussen de cappuccinootjes en wat vreterij door.

Gelukkig hebben we morgen nog een kerstige dag met ons twee (dochter is uit logeren). Dan gaan we kijken naar de extra inkomsten mogelijkheden voor 2017. Want besparen en budgetteren is leuk. Maar extra geld verdienen vind ik uiteraard nog veeeeeel leuker. 

Would you like to comment?

 1. Voor jullie ook heel fijne feestdagen. Hopelijk wordt 2017 een ontspannen jaar voor je.
  Lieve groet
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als twee heerlijke dagen... Ik ben ook alweer volop aan het berekenen geslagen voor 2017..gewoon omdat ik dat leuk vind. Wellicht gaan we een huis kopen dus het wordt helemaal anders dan met de vaste lasten ( wel lager gelukkig )

  Fijne dag!
  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het klussen er zo goed als op zit. Benieuwd naar je volgende doel. Een hypotheekvrij huis?
  Ik wens jullie een goed, gezond, gelukkig 2017.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie douche en trap zeg! Dat relaxte rekendagje klinkt niet verkeerd.
  Hier moet de boekhouding nog (in ieder geval de omzetbelasting van het laatste kwartaal). De inkomstenbelasting (2015 én 2016...) wil ik in februari doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er strak uit Christel, wij zijn momenteel met de zolder in jaren 60 style naar anno nu te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een goed gespendeerde kerst :) Een heel fijn en succesvol 2017 toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De trap is erg mooi gemaakt.Ook de douche ziet er goed uit vooral de kleur spreekt mij erg aan. Zijn jullie er lang mee bezig geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Christel,

  Heb met plezier je hele(!) blog gelezen. Lekker onderweg in de trein van en naar werk. Leuk om jullie ontwikkeling te volgen en de voortgang van jullie huis. Fijn dat jullie weer ruimte hebben om leuke dingen te doen. Even een vraagje; hoe hebben jullie de douchewanden en vloer afgewerkt? Ik lees dat je geen tegels gebruikt maar wat dan wel?
  En je schrijft ergens over pijnpleisters en een apparaatje voor als je verkouden bent. Heb je daar een naam of merk van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, mijn hele blog??? #respect Haha. De douchewanden hebben we met een primer behandeld en met speciale badkamerverf geverfd. Niet aan te raden, want er ontstaan blaasjes helaas en daaronder gaten in het stucwerk. Oorzaak nog onbekend, even kijken wat we er aan kunnen doen.

   De vloer heb ik zelf met ardex ge√ęgaliseerd. En vervolgens met betonverf voor een garagevloer geschilderd. Op wat kalkkringen na houdt dat prima.

   De pijnpleisters die ik gebruikte waren van FGXpress. Mocht je eens willen testen, mail me dan je adres gegevens, ik heb nog wel eentje liggen voor je.

   Het apparaat is een Swing Zapper van Hulda Clark. Gekocht bij MeditechEurope.

   Verwijderen