Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
13 november 2016

10000 euro op je pinpas


Gevulde rekening

Wie van jullie volgt The Amsterdam Project? Waar Beau van Erven Dorens een half jaar lang 5 daklozen volgt. Afgelopen week was aflevering 3. Het blijft altijd een spannend moment wanneer ze de pinpas overhandigd krijgen met de mededeling dat er 10.000 euro op de pas staat.

Ik vroeg mij af hoe dat zou zijn? Gewoon 10.000 euro op mijn eigen zakgeldrekening. Volgens mij word ik dan spontaan weer zuinig haha.

Ik heb wel zo'n beetje alles wat ik wil hebben momenteel. Kleding, schoenen, tassen, agenda's. Ik zou wel de complete huidverzorgingset van mijn favoriete merk kopen. Uitgebreid naar de kapper, weer terug naar 5 kleuren rood in mijn haar. 

Verder ging ik winkelen met mijn moeder denk ik. En uiteraard ook nog met dochter, want die merkt dat kleedgeld helaas nog niet oneindig is.
Wat zou jij er mee doen?

Geefmaand

Verder is het november geefmaand. Ik dacht dat ik er iets actiever mee bezig zou zijn. Door omstandigheden is het voornamelijk gebleven bij het versturen van wat kaarten. 

Mocht je gebruik maken van F.acebook, daar is een groep waar je je aan kunt melden en de (inspirerende) geefacties van anderen kunt bekijken.

Goede klantenservice

Klustechnisch vordert het gestaag. M. heeft de smaak te pakken en de wc wel heel goed geisoleerd. Morgen komen er een aantal stucadoors voor een offerte. 
We vonden een passende afzuigkap. Na aankoop bleek er vanaf dit weekend 15% korting te zijn. Heel netjes van de I.kea, want op vertoon van de bon kregen we het verschil op de rekening teruggeboekt. Scheelde weer 60 euro, die we gebruikten voor een superdeluxe stofzuiger.
M. deed vanuit de winkel via facetime een demonstratie haha. Hij was vandaag superblij met de aankoop en volgens mij hoef ik nooit meer te stofzuigen. Zo fijn vond hij het.

Would you like to comment?

 1. Dit herken ik wel, een goeie stofzuiger is idd wat geld waard. Blijft natuurlijk een klus die je niet te vaak wilt doen, maar als het dan moet, is het wel prettig als het makkelijk gaat (Mr CF stofzuigt ook altijd in huishouden CF).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden nog even zo'n robotstofzuiger overwogen. Maar in ons huis (met o.a. een houtkachel in de woonkamer) leek ons dat niet echt praktisch.

   Verwijderen
  2. Oh en goed geregeld hoor :)) Lang leve de mannelijke stofzuigers haha

   Verwijderen
 2. Dat programma ken ik niet, maar het klinkt wel leuk! Als ik dat geld zou krijgen, dan zou ik het denk meteen overboeken naar de spaarrekening. Dat zet tenminste zoden aan de dijk. En ik heb geloof ik ook wel alles wat ik zou willen.

  Eigenlijk is dit de eerste keer dat ik van geefmaand hoor, ook niet best. Daar kan ik ook wel wat aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Halverwege de maand aanhaken mag ook hoor... Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

   Verwijderen
  2. Heb je nog een aflevering gekeken LLMM? En wat firma Fluitekruid schrijft, later aanhaken mag/kan altijd.

   Verwijderen
 3. Ik ken het niet dat programma, maar wat een interessant concept! Wat doen ze er mee, die mensen? Gaan ze enorm spenden, of alleen maar wat eten kopen? Ik ben heel benieuwd! (Ook maar eens kijken dus.)
  Ik wist ook niet dat het weggeefmaand was. Dat botst ietwat met de challenge op mijn eigen site: bespaarmaand :-) Hoeft trouwens niet, je kunt natuurlijk flink besparen om dan wat extra weg te kunnen geven. Dat is wel een mooi streven eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb die twee ook wel eens gecombineerd, het IS te doen. Toen gaf ik voornamelijk dingen weg die geen/weinig geld kostten: aandacht, hulp bij een klus, een compliment, een maaltijd, een zelf gecompileerd cd-tje, een mooi boek wat ik zelf al gelezen had, etc etc.

   Verwijderen
  2. Heb je een aflevering gekeken Sjoukje? Bijzonder het verschil tussen de verschillende mensen. Nou eigenlijk ook niet, net als in de 'dak boven hun hoofd' wereld. Verschillende mensen, verschillende wensen.

   Verwijderen
  3. Leuke extra geef ideeën Firma Fluitenkruid. Ik ga vandaag eens kijken wat ik allemaal nog te geven heb.

   Verwijderen
 4. Een fantastische en lange vakantie. 4 maanden fietsen in zuid-amerika denk ik. Met 1 weekje hotel+strand aan het eind.
  En natuurlijk voor een buurvrouw eerst een behoorlijke rolstoel regelen en n scootmobiel. Want haar fibromyalgie is niet te diagnosticeren, dus "ze heeft niets" volgens de gemeente....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 4 maanden fietsen? Hahaha, wat fijn dat jij daar helemaal gelukkig van zou worden. Ik ga voor het hotel - strand idee.

   Wat vervelend zeg voor je buurvrouw. Mijn moeder heeft jarenlang klachten gehad, klopt, geen diagnose te stellen en aan de buitenkant zie je vaak niets. Misschien kun je een sponsor een scootmobiel actie opzetten voor haar? Ik draag graag bij hoor.

   Verwijderen
 5. Mooi programma, heb tot nog toe alleen de 1e aflevering gezien en kreeg kippenvel en een brok in mijn keel. Neem het hele seizoen op en ga deze achter elkaar terug kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mooi he Anja, ik ben benieuwd naar die van deze week, zag gisteren een promo stukje. Wat knap dat je zo lang kunt wachten. Voordeel is dan natuurlijk wel dat je achter elkaar door kunt kijken.

   Verwijderen
 6. Ja, ik volg het!! Ontzettend interessant om te zien wat ze ermee gaan doen! Vind het een mooi programma tot nu toe. Nu gauw schuldig kijken op npo1!!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je het ook volgt Boukje. Schuldig heb ik ook gekeken. Heel mooi gemaakt en leverde hier tussen M en mij de nodige gesprekstof op, omdat wij natuurlijk ook in een vergelijkbare situatie hebben geleefd.

   Verwijderen
 7. Is je wc nu goed geïsoleerd tegen geluid van binnen naar buiten, stank van binnen naar buiten of gewoon warmte ;-)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Mr FOB, het is nog niet helemaal klaar maar:
   -geluid van binnen naar buiten is vrijwel gereduceerd
   -stank daarmee ook haha
   -warmte technisch is het ietsje warmer al blijft het zonder verwarming geen aantrekkelijke plek om uitgebreid de krant te lezen

   Verwijderen
 8. Ik zou het voor een deel op mijn spaarrekening zetten, maar een reis maken lijkt me ook niet verkeerd...
  En ik ga gauw eens kijken naar dat programma. Ik ken het niet, maar het lijkt me echt interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een reis klinkt altijd goed, waar zou je naar toe gaan? Heb je inmiddels een aflevering gezien trouwens?

   Verwijderen
 9. ik denk meteen aan extra aflossen en vakantie en zo je blog lezende met de weggeef maand, misschien wel een vakantie waar je ook mensen kan helpen door spullen mee te nemen of weg te geven of ergens te helpen. Als het geld dan zo in de schoot geworpen wordt. ik heb de luxe niet bezig te hoeven houden met primaire behoeftes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, extra aflossen is natuurlijk ook een goed plan Rose. Fijn dat je de luxe hebt om je niet bezig te hoeven houden met primaire behoeftes. Dat geeft rust, of niet?

   Verwijderen