Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
01 oktober 2016

The Big Short nieuwe crash mogelijk?

Filofax Malden Zip compact organiser

The Big Short

Gisteravond, na een ochtend thuiswerken en vervolgens een middag kraaldelen schilderen, zagen M. en ik de film The Big Short op N.etflix.
Over een aantal mensen die de crash van 2008 in Amerika aan zagen komen en daar 'short' op gingen. Het ontbreekt mij aan financieel jargon om dit simpel uit te kunnen leggen. 

Om heel eerlijk te zijn hebben wij er in die jaren weinig van meegekregen qua crisis. Dat was het destijds al jaren bij ons persoonlijk (financieel gezien). En juist in 2008 ging het voor ons de goede kant uit. M. na jarenlang zelfstandig te hebben gewerkt een baan. Ook ik ging weer werken voor een baas. Via een onderhandse lening van rijke vriendin losten wij al onze schulden af bij diverse schuldeisers. En zo kwam er voor ons weer licht en lucht.

Nieuwe beurscrash?

Zoals het vaak gaat wanneer je iets over een bepaald onderwerp hebt gelezen of er iets van hebt gezien, er blijken meer mensen mee bezig te zijn.
Zo las ik vanmorgen het interessante blog van Over geldzaken
In mijn mailbox stond een stuk over de waanzinnige hoogte van 'student loans' in Amerika, waarbij dezelfde constructies worden gebruikt qua financiering als bij de hypotheken.

Om eerlijk te zijn gaat het mij soms mijn pet te boven. Waarschijnlijk geldt dit niet alleen voor mij, maar voor meerdere mensen. Ik snap wel dat het niet eeuwig zo door kan gaan. 

Afgedankte olifanten verzorgen

Om nou niet helemaal doemdenkerig deze zaterdagochtend te starten, las ik ook nog een ander blog. Van Project Lonica over vrijheid in keuze. 

Mijn keuze voor vanmorgen is het in de grondverf zetten van de resterende 39 kraaldelen (á 3 meter per plank). Niet geheel vrijwillig haha. Maar stroom in de keuken dit weekend + een afgewerkt plafond zou zijn zijn.

Would you like to comment?

 1. Oh, dit is beslist in het echt ook nogmaals mogelijk. En laten we er met zijn allen ver van blijven! Dit levert toch alleen maar ellende op voor alle anderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Ja zeker een interessante film. Ik was een beetje te flabbergasted om het echt leuk te vinden..

   Verwijderen
 3. Dank voor het doorverwijzen! Vanuit m'n achtergrond (Accountancy) en m'n interesse begrijp ik er wel wat meer van, en probeer dat ook simpel uit te leggen. Leuk dat dat gewaardeerd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan. Je hebt zeker een heel interessant blog waar/wat ik graag lees.

   Verwijderen