donderdag 1 september 2016

Kalmte in de chaosFlow abonnement


Nou zeg, wat een toepasselijke voorkant van het tijdschrift Flow. Sinds de eerste 
uitgave ben ik al 'fan'. Na jaaaaaaren heb ik dan toch eindelijk een abonnement.
Afgelopen dinsdag lag het blad in de brievenbus. Net nadat ik een appje had gekregen dat volgende week woensdag de verbouwing van de keuken gaat beginnen. Gisteren was ik vrij en heb ik met M. een megalange lijst gemaakt van alles wat we dan voor aanvang van het vervangen van het dak nog moeten doen.

Alleen kalmte kan ons redden :)


Vannacht rond 03.45 uur schrok ik wakker. Want naast het dak vervangen, gaat de indeling van de keuken ook 'op de schop'. Even kreeg ik het wel heeeel benauwd, of dat alles wel een goed idee is. Gelukkig heb ik een handige en praktische vader met heeeeel veel kluservaring die ons van allerlei tips had voorzien. Ach het zal vast allemaal wel loslopen en goedkomen. Alleen te hopen dat het wel droog blijft de komende periode. Morgen nog een dag werken en dan van het weekend bezig met de voorbereidingen.

Paarse tas en gele courgettes


Ondertussen blijven we flink aan het opruimen. Voor dochter hebben we een nieuw matras gekocht, dus het geleende matras kon weer terug naar mijn ouders. Daar kreeg ik twee gele courgettes die mijn moeder van een klant had gekregen. Van een vriendin kreeg ik een gave paarse tas. Echt dezelfde kleur als mijn auto. Ik had ook nog geen tassen haha. 

Een poosje geleden was ik gestart met het dagelijks opschrijven van alle overvloed in dingen die ik ontvang. Dat is een beetje in het slop geraakt. Wellicht wel handig om dat weer te gaan noteren. Stukje bewustwording en schrijven (met pen en papier) vind ik wel erg rustgevend.

3 opmerkingen:

 1. Wel een goede gewoonte, dat opschrijven, of tenminste je er steeds even bewust van zijn! En heel veel succes met de verbouwing. De voorspellingen hier zijn goed en ik zit nu ongeveer op dezelfde lijn in NL als jij ;-) Dus hopelijk telt dat ook voor daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laatst las ik dat door met de hand te schrijven, je de woorden iets van jezelf meegeeft. Je legt er iets van jezelf in, geeft het zelf vorm, het is jouw handschrift. En daarmee maak je als het ware de woorden echter. Mooie gedachte nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn he, de Flow. Wij hebben hem ook. Het is wel een prijzig blad, maar zo ontstressend dat ik het er wel voor over heb. Calm in the chaos is altijd wel van toepassing :-)
  Geniet van de courgettes, daar heb ik er ook nog wel een paar van over.

  BeantwoordenVerwijderen