Doorgaan naar hoofdcontent

Extra geld verdienen is makkelijk


Is dat zo, dat extra geld verdienen makkelijk is? Wat is jouw reactie op de 'stelling'? Ik schreeft laatst toch over mijn eigen interne communicatie met betrekking tot twee 'mislukte' investeringen. Voor het woord mislukt kan ik natuurlijk ook iets anders bedenken. Leergeld bijvoorbeeld. 

Ik vond in mijn 'dikke map' met aantekeningen van de Tony Robbins seminars nog een aantal manieren to 'add value'. Eentje ervan heb ik zelf ook toegepast. Door een HBO opleiding te volgen (en te behalen :)) kreeg ik een aanpassing in mijn salaris. Met de daarbij behorende jaarlijkse periodieken krijg ik nu ruim 200 euro netto extra per maand. En dan heb ik ook nog voor 2 uren ontslag genomen. (Per januari 2016 heb ik een 36 urige werkweek, i.p.v. 38 urige)

Was dat dan makkelijk? Nou, studeren naast een volledige baan en klushuis vond ik niet heel eenvoudig. Maakt wel dat ik extra trots ben op mezelf dat ik mijn diploma heb behaald. Aan de andere kant doe ik mijn werk er echt niets anders door hoor. Ik zei laatst voor de grap dat ik de dingen waar ik tegen aanloop nu wel in vaktermen kan benoemen haha. Uiteraard heeft het mij nieuwe inzichten opgeleverd en weet ik dat ik nog meer in mijn mars heb op 'mijn vakgebied'.

Maargoed, eerst maar eens op klusgebied verder. Woensdag gaat het dak eraf. Afgelopen zaterdag kregen we de balken. Die wilde ik graag eerder, want dan kan ik ze nog in de grondverf zetten. De keuken wordt leger en leger. M. en ik speuren het internet af naar een geschikte afzuigkap. Die hebben we de afgelopen 16 jaren niet gehad, maar is toch wel wenselijk denk ik. Moet een vrijhangende zijn. Ik heb wel een leuke gezien, maar 499 euro heb ik daar niet voor over. Dus lang leve M.arktplaats, hopelijk doet zich voor donderdag nog iets leuks voor. Dan kunnen we bepalen waar de afvoer in ons nieuwe dak moet komen. 

Reacties

  1. Ik vind extra geld verdienen helemaal niet makkelijk. :-) Ja, een klein beetje wel, af en toe. Maar echt meer verdienen... Ik wijd er een hele blog aan zelfs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het kan heel makkelijk zijn, in de zin van dat er voldoende mogelijkheden voor zijn. Maar wat je ervoor moet doen is niet altijd makkelijk. En dat geeft vaak wel aan hoe graag je dan iets wilt. Een opleiding is één van die dingen; makkelijk om te bedenken, want met bepaalde papiertjes kun/krijg je meer. Maar doe het maar eens, een paar jaar bikkelen omdat je én studeert én werkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee, ik denk niet dat extra geld verdienen makkelijk is. Vraag alle middenstanders maar. De hoeveelheid tijd die er gestoken wordt in extra inkomsten staat vaak niet in verhouding. En je kunt weliswaar in een huishouden heel veel besparen (wat min of meer ook 'verdienen' is) maar dat vergt ook veel tijd en inspanning.
    Een betaalde baan zoeken of een beter betaalde baan zoeken is vaak de snelste weg naar meer inkomsten. Dat zijn tenminste mijn beschouwingen van de afgelopen jaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. een opleiding vertaalt in ander gedrag. Misschien niet direct, maar die nieuwe inzichten helpen je wel moeilijke situaties nu wel aan te kunnen (of goed te kunnen verwoorden, zodat je management kunt overtuigen een project te starten voor het oplossen). Daarom wordt je nu meer betaald.
    En ik merk dat HBO-ers (die meer overzien) en minder gauw stressen, boos worden, etc. dan MBOers of lager opgeleiden. Gemiddeld dan he. En minder boos is beter relaties met klanten en collega's, dus betere werkresultaten.

    Maar dat is allemaal wel subtiel ja, en dat dat euro's oplevert is leuk.
    Maar als je 200 MP euros elke maand moet bijverdienen, is dat veel lastiger. Kun je beter werkster worden als bijbaan

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z