Doorgaan naar hoofdcontent

239 euro aan afval en een nieuw dak op de keuken

Zo, mocht je mij gemist hebben de afgelopen week, dan zie je op de foto's hieronder waarom :)

foto met dank aan M.

foto met dank aan Bouwservice Schuur





Het was eindelijk zover. Tijd om het dak van de keuken aan (te laten) pakken. Toen wij in 2014 ons huis kochten, wisten we wel dat er genoeg aan moest gebeuren. Uiteraard zijn we de afgelopen jaren heel wat onvoorziene dingen tegengekomen. Het compleet vervangen van het dak was een van die dingen.

Maargoed, het was ECHT noodzakelijk. Vorige week zaterdag werden de balken gebracht. M. schuurde ze en ik zorgde voor een dubbele laag grondverf op dinsdag. Op woensdag moest ik naar de chiropractor, niet vanwege de balken hoor, maar het kwam wel goed uit haha. Op dinsdag kwam ook een 6 kuub container (voor 'slechts' 239 euro). 

Woensdagochtend kwam het klusbedrijf en begon het sloopwerk. Uiteraard had M. binnenin alles verwijderd wat verwijderd moest en kon worden. 

Woensdagavond hadden we een soort van 'beachhouse'. Witte balken, prachtige blauwe lucht. Heel bijzonder. We troffen het echt enorm met het weer trouwens. Donderdag werden de 'underlayment' platen en de dakisolatie geplaatst.

Ondertussen liep de CV ketel leeg, want we moesten een plintverwarming en twee radiatoren ontkoppelen. (Dank aan mijn vader voor hulp daarbij). Gisteren kwamen de dakdekkers en is ons platte dak keurig voorzien van dakleer.

Kunststof boeidelen buitenom. Nieuwe regenpijp. Aan de buitenkant is het een plaatje. Aan de binnenkant gaat het feest nog beginnen. Alle electriciteit moet nog vervangen worden. Dan de afwerking van plafond en muren. Ach en de vloer eruit. plus leidingen verleggen etc etc etc.

Dus.... Ja, het wordt prachtig, dat weet ik. Ook M. weet nu dat lelijke ruimtes uit dit huis getransformeerd worden tot onze eigen woonwensen. Het kost alleen een paar centen en heel veel energie, maar dan heb je ook wat.

Vandaag gaan we verder met de trap naar zolder. Schilderen. Muur behangen en dat soort zaken ^-^ Welke plannen heb jij voor vandaag?

Reacties

  1. Poeh, en ik werd al moe van mijn eigen plannen ;-)

    Ik ga (even jaloers maken) mijn weekboodschappen doen en Open Monumentendag vieren - dat komt er nooit van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ja, die plannen hier zijn wel erg vermoeiend. Hoe was de Open Monumentendag? Ben je bij specifieke monumenten geweest?

      Verwijderen
  2. Wat toch een onderneming zo'n klushuis! Respect voor jullie hoe jullie het allemaal samen aanpakken! Het eindresultaat zal prachtig worden, en idd helemaal naar jullie zin!

    Wij geen klusplannen, fietstochtje en bbq....heerlijk van het weer genieten.

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, wat een heerlijk weer he? Al mag het wel i e t s j e minder warm. Had je een fijne BBQ?

      Verwijderen
  3. Wij zijn hier meubels aan het heen en weer sjouwen om de indeling weer wat logischer te maken. Verdieping op, verdieping af.
    En hier en daar een nieuw kastje, bureau en dekenkist.
    Overal staan nu kratjes met de inhoud van de kasten die nog uitgezocht moeten worden zodat er alleen nog dingen terug gaan in de kasten die we écht moeten/willen houden.
    Verder moet nog de leskamer flink onder handen worden genomen, schoonmaken, uitmesten en de indeling aanpassen. Daarvoor heb ik ook hulp ingeschakeld van een oud-collega die tegenwoordig huisjes schoonmaakt, dus dan zijn we met zijn drieën :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoe is het gegaan met herinrichten Lonneke? De leskamer ook helemaal klaar?

      Verwijderen
    2. Ja dat is helemaal gelukt! Met zijn drieën twee-en-een-half uur bezig geweest, en toen moest mijn man alleen nog de computer opnieuw aansluiten. Helaas moet er nog 1 dingetje gebeuren; het bureau moet nog vervangen, die is besteld maar er zat een levertijd op van 14 dagen :/
      Maargoed, nu alles schoon, uitgezocht en opgeruimd is, is dat natuurlijk een fluitje van een cent straks :)

      Verwijderen
  4. Wow! Wat een klus zeg, maar vast heel blij dat het gedaan is. Succes met de binnenkant en we zien graag het eindresultaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, zeker blij. De binnenkant is ook nog een klus. Gelukkig kunnen we dat droog en in eigen tempo doen. Ik zal t.z.t. het eindresultaat laten zien.

      Verwijderen
  5. Geen klusplannen, beetje in de tuin werken en aan mijn stappenplan om uit huidige sitatie te komen. Bewonder jullie kluslust!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoe is het met je stappenplan? (Heb nog niet weer gelezen op je blog, wellicht heb je het al beschreven). Kluslust? Nou... haha, ja, eigenlijk hebben we niet meer zo'n zin hoor, maar zo'n half af huis qua keuken en badkamer is het ook niet echt.

      Verwijderen
  6. Welke dakisolatie hebben jullie genomen? Oef alle elektriciteit vernieuwen enz. Idd geluk met het weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dakisolatie van buitenaf. Het is een vrij laag plafond, nu oogt het iets ruimtelijker binnen. PIR platen zijn het, 6 cm dik. Daaronder underlayment platen op de balken bevestigd en van buitenaf dakleer erover heen. Ja, nu nog alle electriciteit. Hele puzzel.

      Verwijderen
    2. Gelukkig dakisolatie. Ik had 6 cm onder mijn vloer nu is dat 10 cm. Heerlijk hoor. Ik nam eps via scho t. Gr oep

      Verwijderen
  7. Dat ziet er al goed uit! Wat een werk! De binnenkant wordt ook vast prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je. Ja, erg veel werk. M. is goed bezig geweest hoor. Fijn dat je zoveel vertrouwen in de binnenkant hebt :))

      Verwijderen
  8. Oh. Wat ziet dat er dramatisch uit! Bij mij gaat ook het dak eraf maar niet zo letterlijk. Altijd toch weer een prettig idee dat het daarna nieuw en goed en deugdelijk is. Sterkte met de afwerking. Je hebt er (nog) mooi weer bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het ziet er erger uit dan het was. Het viel ons mee. Dankzij het mooie weer natuurlijk. We zullen wel blij zijn als ook de rest van de klus geklaard is hoor.

      Verwijderen
  9. Haha 239€ aan afval dus ik dacht dat je het over recyclix had :)
    Ziet er goed uit hoor, knap gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha... dat was ook leuk geweest Mathieu. Net weer 30 en 37,50 euro uit laten betalen.

      Verwijderen
  10. Je had zeker lekkage? Wat heb je zelf geprobeerd om het te maken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee gelukkig geen lekkage. Gewoon een verrot dak. Geen pogingen gedaan om iets op te lappen. Gekozen voor een meerjarenplan met een compleet nieuw dak.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z