maandag 1 augustus 2016

Hoe zit het met de extra aflossingen?

Vanuit ons 'vakantiehuis' een eerste blog van augustus. Lekker, de 1e dag van de nieuwe maand op een maandag. Geeft mij altijd zo'n 'schone lei' gevoel.

Filofax Malden personal en pocket


In de maand juli verblijdde ik mijzelf met twee extra Filofax Malden agenda's. De 'personal' en de 'pocket'.Voor mij is de agenda familie nu wel compleet :)) Al zijn er nog twee modellen die ik (nog) niet heb. Voor degenen die denken dat ik niet goed wijs ben, lekker denken haha, alleen 'plannernerds' begrijpen dit.

Ik kocht iets teveel inhoud voor de pocket erbij en maakte via F.acebook twee dames blij met mijn enthousiaste aankopen. Om eerlijk te zijn heb ik nog niet echt een systeem in hoe ik ze ga gebruiken. Deze vakantieweek ga ik dat uitvogelen. En anders zijn ze gewoonweg prachtig om naar te kijken.

Extra aflossen


Voor de oplettende lezer(es). De afgelopen maanden hebben M. en ik niets extra's afgelost op de hypotheek en duurzaamheidsleningen
Dit in verband met de klussen aan het huis (o.a. nieuwe dakgoot en een reconstructie van ons dakkapel). We hebben de offerte binnen voor het vervangen van ons verrotte platdak op de keuken. 
Dat is best een leuk bedrag :)) En dan is alleen nog maar het dak klaar. Leidingen vervangen, muren isoleren en straktrekken, vloer openbreken en aansluitingen verleggen zitten daar nog niet bij in. Moet je ruim zien zeggen mijn ouders altijd. Nou heel ruim dan.

Daarnaast hebben we wat investeringen gedaan, voor een hoger rendement dan de 0,6% op  onze spaarrekeningen. Niet alles daarvan verloopt volgens plan. Uiteraard wist ik dat ik bij bepaalde bedrijven (gezien het rendement) risico zou lopen. Nu moet ik geduld hebben om te zien of het binnenkort weer goed komt. En leren van de (geld)lessen die daaruit volgen.

Vakantie vieren 


Deze week eerst lekker vakantie vieren. Huis + poezenoppas is geregeld. Ons vakantiehuis is gratis. Van alle gemakken voorzien en dichtbij het strand en de grote steden. Vanaf donderdag komen nichtje en neefje ons vergezellen en staat er veel op het programma (o.a. Duinrell, bioscoop, rondvaart Amsterdam en naar  Scheveningen). Zelfs het weer is lekker. Droog, zonnig en niet te heet. Ik denk dat wij ons prima vermaken.  

5 opmerkingen:

 1. Geniet van jullie vakantie! En mooie agenda's hoor! Ik vind 1 al teveel systeem (voor wat ik aan kan dan), dus petje af als je hier wat moois voor bedenkt. Maar van wat ik van je mee krijg, denk ik eigenlijk dat dat wel goed komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne vakantie! Wat heerlijk, een gratis vakantiehuis.
  Ik probeer momenteel te wennen aan de agenda van mijn mobiel maar weet niet of dit gaat lukken. Mis toch een papieren variant. Ik zou toch graag willen begrijpen waarom je agenda's van hetzelfde jaar in verschillende formaten koopt. Ben je dan niet heel veel tijd kwijt met het bijhouden van die verschillende agenda's? En gebruik je dan voor verschillende tassen een verschillend formaat? Of voor werk en prive een andere? En gebruik je dan ook agenda in mobiel nog?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik dacht direct, leuk die agenda's, wil ik ook! Fijn he, planner-nerds onder elkaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen