Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
23 juli 2016

Meer troep, minder geld?

Oude klusfoto hoor, van bevrijdingsdag dit jaar

Dochter kwam gisteren met het verzoek om weer mee te mogen doen aan een theatercursus. Dat mocht uiteraard van mij (ons), dus meldde ze zich aan om in september weer van start te gaan. In 'het verleden' deed ze drie seizoenen 'aan theater'. Ik vind dat ze er echt talent voor heeft, dus ik ben erg blij dat ze vanuit zich zelf dit nu weer wil.

Ik vond ook drie leuke cursussen. Edelsmeden, zeefdrukken op stof en drukpers, een soort van analoge Instagram :)) en gaf mij voor alle drie op. Spannend, want ik hou nooit zo van 'nieuwe dingen' in mijn uppie. 

Over meer troep, minder geld. Vanmiddag zocht dochter naar oude filmpjes van zichzelf. Uiteraard zagen we samen ook veel oude foto's, van toen we nog op de flat twee hoog achter woonden. Veel troep hadden we toen. (Het meeste van mij hoor, dat is nog steeds zo, als is er nu meer orde in de chaos). En toen dus weinig geld. Ik vraag mij wel eens af of dat verband houdt met elkaar. Ik denk van wel namelijk.

Minder spullen, meer ruimte en helderheid. Waarschijnlijk dat ik daarom zo graag aan het opruimen ben de laatste tijd :)) Goed gebruik van maken, want dat kan zo weer over zijn haha.

Vanavond gingen we met ons drietjes uit eten bij een Italiaans restaurant. Waar ik normaal wel sjans had met de eigenaar, was ik nu niet meer in beeld. Alle aandacht ging naar onze dochter. Ze kreeg een rode roos en hij wilde graag met haar op de foto. Het was gezellig, van mijn limoncello cocktail lag ik zowat onder tafel trouwens (zoooo niets gewend ik :)).

Na het eten liepen we nog een rondje om het Hoornsemeer. Pokémons vangen. Ja, dochter dan hoor, mijn telefoon is niet geschikt voor de app. Nog meer fans hier van Pokémon Go? 

Would you like to comment?

 1. Goeiemorgen, Lees je altijd en geniet maar reageer zelden. Ik hoop dat je nog eens wilt schrijven over het verband tussen bezit(of rommel) en (niet veel) geld. Fijne dag Marle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Marle voor je reactie. Ja, ik ga daar zeker nog wel meer over schrijven. Niet alle bezit is rommel en omgekeerd natuurlijk :)) Zal eens kijken welke boeken ik daar nog over heb trouwens. Wordt vervolgd. Jij ook een fijne (zond)dag.

   Verwijderen
 2. Wat leuk van je dochter en duidelijk een charmeur de eigenaar ;)

  Pokemon spelen we hier niet maar er komen wel hele kuddes langs ook als het donker is,zie je alleen de verlichte schermpjes.

  De aanhangwagen van de buurman is favoriet iedereen staat daarvoor zou er dan een pikachu of zo inzitten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, mega charmeur, de eigenaar, wel een lieverd hoor. En slim, want door zijn charmes bij zowel mannen als vrouwen heeft hij altijd een goedgevuld restaurant.

   Oh kuddes nog wel (een van mijn favoriete woorden) haha.
   De aanhangwagen van de buurman? Hmmm interessant. Het kan ook een 'gym' zijn of een 'Pokéstop' <- niet denken dat ik er verder verstand van heb hoor.

   Verwijderen
 3. Sowieso qua overzicht en helder denken (en nee zeggen tegen nieuwe troep!) helpt het ja. Maar ook dat je dat geld dan uitgegeven hebt. Vriend constateerde laatst bij het leger halen van de schuur dat ik wel een Gamma kon beginnen. Helemaal waar; klussers geven lijstjes mee en als je die klakkeloos haalt, dan heb je altijd veel te veel. Nieuw in verpakking, dus zonde om weg te doen, niet speciaal verkoopbaar en voor honderden euro's qua waarde :S Dat doe ik eerst nog niet weg, maar veel andere dingen dus wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar met dat klusmateriaal. Hier ook een schuur vol en dat in nog geen twee jaar. Gelukkig mogen wij veel (groot) materiaal van mijn vader lenen, dat scheelt weer ruimte als we straks klaar zijn.

   Verder ben ik gewoon een 'hoarder' met name als het gaat om tijdschriften, papier en knutselspullen. Ik zie overal nog wel een mogelijkheid in om iets van te maken.

   M. is een stuk rigoreuzer met wegdoen. Hij leeft zich vandaag uit op de schuur en is helemaal in zijn element.

   Verwijderen