dinsdag 12 juli 2016

Het dak gaat er af (ja letterlijk)


Soms zit het mee, soms zit het tegen. Afgelopen week viel voor mij in de categorie 'tegen'. Gewoonweg om meerdere redenen. Al waren er ook genoeg pluspunten hoor. 

Ach, ik denk dat ik aan vakantie toe ben. En zon, plus een keuken die af is. 
(Wat, liever een heel huis direct klaar, echt nooooooooit meer een klushuis).

Zaterdag ging ik spontaan naar de kapper. Dronk ik met manlief een cappuccinootje (+ brownie <- ja, die at ik). Gingen we met zijn twee voor de 60.000ste keer naar de Ikea. Gewoon, omdat we fan zijn. We kochten allen maar een rolgordijn en hotdogs. (Romantiek ten top).
Zondag lag ik op een ligbedje buiten in de zon (jawel, toen was het bijna weer te warm haha, zeurdoos) te haken.

En toen was het maar zo weer dinsdag. Vandaag kwam er iemand voor een offerte voor het plafond in de keuken. Dat is zo verrot als ik weet niet wat. Dus niet zoals wij dachten een paar plankjes vervangen en van buitenaf isoleren. Maar gewoon alles vervangen. Dus....

Blijven allemaal luxe problemen natuurlijk. Want we zijn gezond, hebben elkaar, een dochter die op haar 14e 'gewoon' naar een concert van Beyoncé in Düsseldorf is. (Op die leeftijd ging ik naar een concert van Doe Maar volgens mij, in Groningen). 

Nog twee dagen werken en dan ben ik drie weken vrij. We weten nog niet precies wat we gaan doen. In ieder geval wel een paar dagen erop uit. Gewoon in Nederland hoor. Heb jij nog vakantieplannen?

14 opmerkingen:

 1. Alvast een fijne vakantie. Ik moet nog een aantal weken werken maar dan lekker twee weken naar Kreta.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker zeg Nic, naar Kreta. Al zijn de temperaturen hier nu ook niet mis. (zeg ik om mijzelf te troosten :) dat we niet echt weggaan).

   Verwijderen
 2. Vakantie, mjah een soort werkvakantie,kennis in het buitenland helpen met haar moestuin en klussen in en om huis. Vind ik lekkerder dan aan het strand liggen, gewoon een beetje nuttig bezig zijn, lekker in een warm land(de zomer hier wil niet vlotten) met elke dag samen eten en borrelen in de zwoele avondlucht. Af en toe een markt bezoeken en een keer in een meer zwemmen...komt wel goed qua vakantie vieren lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nuttig bezig zijn, ja dat is wel lekker. Al vind ik aan het strand liggen ook heerlijk hoor. Klinkt in ieder geval goed wat je omschrijft. Eten in de zwoele avondlucht.

   Verwijderen
 3. Fijne vakantie. Je bent lekker bezig. Heerlijk en inderdaad weet je heel goed wat het belangrijkste is...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Sandra, af en toe moet ik mijzelf wel helpen herinneren hoor aan wat het belangrijkste is :))

   Verwijderen
 4. Wat balen!! En heel herkenbaar, dat gevoel over een klushuis ;-) Als het even kan, is dat ook één van mijn (en gélukkig 'onze', anders werd het misschien wel eens heel lastig) eisen voor een nieuw huis: geen klushuis of genoeg geld om het te laten doen. Maar liever gewoon geen klushuis.

  Wel een hele fijne vakantie toegewenst en goed dat je je blijft richten op de positieve dingen! Voordeel van een klushuis is wel dat je uiteindelijk zoveel moet strippen, dat wel vrijwel alles goed en naar je zin is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja LLMM gelukkig heb jij geen onderhoud meer voorlopig. Echt super dat je je huis hebt verkocht. Lekker samenwonnen en plannen maken voor een gezamenlijk huis. Helemaal leuk lijkt mij, komen jullie wensen/smaken wel wat overeen?

   Verwijderen
 5. Fijne vakantie alvast!
  Wij zijn een paar weken geleden naar Sussex, UK geweest. Twee dagen na de Brexit. Vond ik toch best spannend en we hadden voor de zekerheid nog wat euro's meegenomen. Was niet nodig. Heerlijke vakantie gehad in een prachtig land :-) en in een supervakantiewoning. Ik zou er wel willen wonen, nog nooit zo'n heerlijke vakantiewoning gehad.
  Een kluswoning lijkt me een ramp. Dat zou echt niks worden hier. Manlief heeft daar de tijd niet voor, ik de energie niet. We moeten hier in ons nieuwe huis ook nog klusjes doen, en het wordt vaak voor ons uitgeschoven. We kochten dit huis inclusief vloerbedekking, laminaat, gordijnen. En het meeste hangt/ligt nog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Sussex ken ik niet, ga ik eens nakijken Yelena. Via wie had je het heerlijk vakantiehuis geboekt? Ach ja, ik was erg optimistisch wat betreft ons huis. Komt uiteindelijk wel goed hoor. Kost alleen bakken met energie en geld.

   Verwijderen
 6. Wij hebben ook een klushuis, dus dat word een vakantie weer flink aan de bak voor manlief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je man het zelf kan. M. wordt wel steeds handiger hoor, maar het is ook niet zijn hobby. Succes voor jullie. Klus jij ook mee?

   Verwijderen
 7. Fijn hè, het dak eraf! Bij mij moet ook een dak vervangen worden maar ik heb nog niet de offerte. Onze vakantie gepland in het najaar gaat hierdoor niet door, tenminste niet naar de bestemming die wij voor ogen hadden. Afijn. We will adapt.... Resistance is futile...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je inmiddels al een offerte ontvangen Conny? Wij krijgen het volgende week hopelijk. Ik ben heel benieuwd. Ja, die keuzes. Blijft altijd afwegen.

   Verwijderen