maandag 25 juli 2016

8,25% rente op de spaarrekening

Wie wat bewaard die heeft wat. Ja, naast spullen ook blogpost materiaal.
Gisteren kreeg M. het op zijn heupen en ging de schuur opruimen. Nu staan er nog wel een aantal dozen met wonderbaarlijk mijn naam erop. Goh. 
De meeste dozen heeft hij verplaatst, een aantal zette hij pontificaal voor mij neer. Ik negeerde het eerst, maar kreeg nog wat niet te missen hints haha.

Dus waagde ik mij gisteravond aan twee dozen met oude post. 
Nou, nou, nou, 'trip down to memory lane' zeg. Foto's, brieven, ansichtkaarten concertkaartjes, ik bleek ook nog naar Madonna te zijn geweest. 

In één van die dozen vond ik mijn allereerste giro rekening terug. Voor de jongere lezers, nee, dat bestaat niet meer. Postgiro rijksspaarbank is nu I.NG.

Op mijn Junior Blauw Spaarrekening kreeg ik 8,25% rente. Wow.Kom daar deze dagen maar eens aan. Ach en dat ik dit al 35 jaar lang heb bewaard, daar zal ik het dan maar niet over hebben :)) 

Laat ik het er op houden dat ik mij niet hoef te vervelen deze vakantie. 
Zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen... (Toontje Lager zong dat toch?)

5 opmerkingen:

 1. Ik denk dat het velen onder ons doet terugdenken aan lang vervlogen tijden. Soms denk ik met weemoed aan de spaarrentes rond de 9% die ik overal geafficheerd zag als puber. Jammer dat ik toen nog geen inkomsten had.
  Ook ik spaarde bij zo'n prehistorisch klinkende (Belgische) bank: de Algemene Spaar- en Lijfrente Kas (ASLK).

  Maar eigenlijk mag je de spaarrente niet als alleenstaand gegeven bekijken, je moet het altijd in relatie zien tot andere parameters. Misschien dat ik er later deze week ook nog iets over schrijf ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och,wat kon ik al sparen als kind, ik had weinig wensen, ja lezen maar dat ging voornamelijk via de bieb. Dus ik spaarde en spaarde. Tegen hoge rentes ook. Ik had toen nog een boekje waar ik het spaargeld op kon zetten. Maar ik heb er nooit van kunnen genieten De huizenmarkt stortte in en mijn vader gebruikte het geld om zijn hypotheek te betalen.
  Nou ja, ik zie het maar als mijn goede daad en aandeel...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen waren het hoge spaarrentes en hoge hypotheekrentes! Ik weet dat mijn ouders blij waren toen ze hun hypotheek van 12% konden oversluiten naar 7,5%! Bizar natuurlijk. Lijkt mij dat toen maar weinig mensen konden sparen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zijn beste rentes! Maar idd, als je daar een hypotheekrente van 13% (heb ik mijn ouders wel over gehoord) tegenover zet, dan heb je (ik tenminste) toch liever de situatie van nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat heb ik soms een "heimwee" naar die rentes van toen - toen ik moest lenen om te studeren, tegen iets van 10%. Als we dat nu zouden krijgen op ons spaargeld kon ik écht eerder met pensioen....

  BeantwoordenVerwijderen