dinsdag 21 juni 2016

Langste dag van het jaar en mini weekend

Zoooo, de langste dag van het jaar is bijna weer voorbij. Jammer, want dit vind ik altijd zo'n fijne periode. Volgens mij heb ik ook de langste twee werkdagen ooit gemaakt afgelopen dagen. Ach, vanaf nu kan het volgens mij alleen maar minder druk worden.

Ik heb een beetje een weekend gevoel, want morgen ben ik vrij. Door de komst van mijn leuke nieuwe collega, die normaal ook op vrijdag vrij is, veranderen onze vaste vrije dagen. We gaan testen hoe het werkt wanneer we om de beurt op woensdag of vrijdag vrij zijn. Op vrijdag werken laatst viel mij erg tegen :( 
Maar dat was een extra vrijdag, die dagen daarvoor had ik ook gewerkt. Ik denk dat ik minder moeite heb met vrij zijn op woensdag haha... 

Dochter moet naar de tandarts morgenvroeg en M. brengt haar vervolgens naar school. Ze heeft een biologie proefwerk, daarvoor moet ze wel op tijd zijn. Spannende tijd voor haar, ze staat nu op 4 vakken een 5 gemiddeld. Op één van die 4 vakken moet ze een 6 staan, wil ze overgaan. Ik heb alle vertrouwen er in.  Ik gun haar rust van alle huiswerk en druk om dingen te leren en te moeten. Persoonlijk vind ik het wel veel hoor wat ze allemaal op de planning heeft. 

Als ik het goed begrepen heb, wordt het morgen mooi weer. We hebben goor chemisch tapijtlijmverwijderaar gekocht voor de trap. Tip van mijn tante op de treden in de smeren met dat spul en dan af te dekken met huishoudfolie. Na een half uurtje zou het er dan heel makkelijk af moeten gaan. Ik ben benieuwd. Onze trap is zoooooo lelijk. Voordeel is dat het niet erger kan worden volgens mij. Bij warm weer kunnen de deuren lekker open om te luchten. Al is dat poestechnisch misschien een minder slim plan. Ik vermoed dat een trap in plastic een aantrekkelijke plek voor de poes is. Hopelijk vindt ze de geur niets. 

Iemand hier met een blogspot blog en ervaring hoe ik via een mini iPad toch foto's bij mijn blog kan krijgen? (Picasa webalbums werkt niet meer namelijk). Ik hoop het. Reacties zijn welkom. Want jullie zijn vast nieuwsgierig naar voor en na foto's van de trap.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb geen flauw idee hoe dat met die afbeeldingen werkt. Via mijn telefoon (ook Apple) kon ik gewoon een afbeelding toevoegen, die ik dan eerst bijvoorbeeld via mijn camerarol of een URL uploadde. Ik kan me bijna niet voorstellen dat dat op de iPad veel anders is. Maar dat is wel een poosje terug, misschien is Blogger inmiddels veranderd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe het waarschijnlijk heel omslachtig maar het werkt wel: ik 'deel' de foto of foto's via mijn iPad/iPhone op Facebook met 'alleen ik' als de persoon die het kan zien. Dan ga ik naar FB, klik op de foto om 'm te vergroten, klik nogmaals met rechter muisknop en zeg 'bewaar in Downloads' (ik werk op een Mac). Dan zit de foto dus in een map op de computer. Als ik blog haal ik via het foto-pictogrammetje de foto uit die map. Op FB verwijder ik dan de geplaatste foto('s).

    BeantwoordenVerwijderen