maandag 30 mei 2016

Spinazie en sla uit eigen tuin + een electrische fiets

Kijk even hoe goed ik bezig ben geweest. Van mijn zusje had ik een bak met bloemetjes gekregen. Al voor mijn vakantie hoor. En de moestuinplantjes van de AH stonden te springen om in een grotere bak te mogen staan. Dus ging ik gisterochtend aan de slag. Met mijn 'groene vingers'. 

Als ze lukken (vr)eet ik de komende tijd heeeeel veel radijs, venkel en slablaadjes.
De spinazie en rucola waren al doorgeschoten afgelopen week. (Die had ik in een eerdere ronde gepoot). Er stond ook wat onkruid tussen, waarvan ik dacht dat ik het wel kon eten. Dat bleek niet zo'n goede zet. 


Zaterdagavond heb ik trouwens nog mijn onze kozijnen geschilderd. Het was nog mooi weer en ik had nog energie genoeg. Deze week nog wat schoonheidsfoutjes wegkrabben van het glas en dan is die klus geklaard.

Heeft er iemand nog een tip om witte verf wat de vorige bewoner al op de bakstenen had gesmeerd (i.p.v. het kozijn) te verwijderen? Ziet er namelijk wat amateuristisch uit mijn schilderwerk. 

Gistermiddag zijn M. en ik naar Deventer gereden. Dochter was zaterdag naar Dauwpop en logeerde bij mijn zusje in S. Zo combineerden we een ritje om haar op te halen met een optreden van mijn neefje bij Havenwerk in Deventer. Erg leuk was het. We vaarden nog een 'rondje' met de discoboot en dansten op MC Hammer, bij de silent disco. Vervolgens aten we met zijn allen wat bij Fooddock. Na een wel heel erg toeristische route (verkeerde afslag) waren we vrij laat thuis.

De uitdaging na de ontspannen week in Andalusië kwam vanmorgen. Met mijn wekker om 06.00 uur. Om 05.10 uur was ik uit mezelf al wakker, maar dat vond ik echt te ver gaan. (Je kunt overdrijven met vroeg opstaan). 
We hebben een inspirerende besloten groep op F.acebook, waar we vanmorgen de intentie voor deze week aan elkaar lieten weten. 
De foto met het theezakje en de kus kaart plaatste ik bij mijn bericht.

Ik wist tot aan 16.15 uur mijn energie hoog te houden. (Applaus voor mezelf). Daarna merkte ik dat ik toch echt te weinig gegeten en gedronken had. Helaas lukte op tijd naar huis gaan ook minder goed vandaag. Morgen nieuwe ronden, nieuwe kansen. Waarschijnlijk ga ik morgen met de trein en bus naar het werk en met een electrische fiets naar huis. Mocht dit wonder echt geschieden, dan blog ik uiteraard hoe ik aan de fiets ben gekomen.

3 opmerkingen:

 1. Weer enerverende dagen!
  Ik ben nu wel benieuwd naar die elektrische fiets....
  Zelf rij ik nu al 3 jaar elektrisch en ik wil niet meer anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verf van de bakstenen halen is bikken, of hogedrukreiniger.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je maakt ons nieuwsgierig naar die fiets :-)

  BeantwoordenVerwijderen