Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
11 mei 2016

Ernstige last van een virus


Een klusvirus wel te verstaan :)) Sinds vorige week zit de 'turbo' er op. Mede door het mooie weer en hulp van een klusbedrijf. Van ons dakkapel is al het verrotte hout verwijderd. Vervolgens voorzien van kunststof boeidelen en zijkanten. Wow, wat een verschil. Het klusbedrijf heeft deze week de steiger bij ons huis laten, zodat we nog wat klussen aan het dakkapel af kunnen maken.

M. sopte alle trespa platen waaruit de rest van het dakkapel bestaat. Op dit moment 22:06 uur is hij nog bezig met het afplakken van de laatste randjes. Morgen gaat hij de kozijnen en randjes schilderen. Voor mij een goede oefening in 'loslaten'. Want oh wat ben ik een perfectionist (lees zeurdoos) als het aankomt om schilderwerk. 

Ik heb de kozijnen van de keuken vanavond voor de tweede keer geschilderd. Fijne buitenlak trouwens, Sencys (geen aandelen). Helaas had ik het verkeerde ral nummer gekocht. 9010 in plaats van 9001. Tijdens de eerste keer schilderen maandagavond vond ik het al zo wit :( Morgen of anders vrijdag, nog een derde keer buiten en dan hoop ik er de komende tien jaar af te zijn.

Verder weinig nieuws. Ja, morgenmiddag bedrijfsuitje. Ik vermoed een culinaire tocht door de stad. Ik ben benieuwd. Hou niet zo van verrassingen. Moet nog even kijken welke 'gemakkelijke' schoenen ik ga dragen. Vrijdag lekker vrij met nog veel op het programma. Want.... het is weer meikermis in Groningen (jihaa) en zaterdag komen mijn zusje, neefje en nichtje logeren om samen met dochter en mij heen te gaan. Voordat ze bij ons een slaapplek hebben, mag ik nog wel even aan het reorganiseren. Komt goed.

Afgelopen zaterdag hebben we trouwens voor het eerst gebarbecued in de tuin. M. kocht een gave mintgroene tafel BBQ bij de K.wantum. Werkt perfect. Nu zijn we ook maar met ons drietjes natuurlijk. Dus net groot genoeg. 

Sowieso heerlijk dit weer, buiten eten voelt zo vakantie achtig. Vooral na een lange dag werken. Dochter is trouwens erg blij met de zolder als slaapkamer. Beetje bij beetje ben ik mijn spullen van de zolder aan het halen, zodat het ook echt haar plek wordt. Voor mij tijd om de verf van mijn handen te halen en een leuk setje voor morgen te verzinnen. Dan lekker op tijd slapen. Klussen maakt moe...

Would you like to comment?

 1. Ik ben ook al besmet met dit virus :-) en wil buiten wat kozijnen gaan verven. Hie kom jij bij het merk Sencys? Ik ben aan het uitzoeken waar ik mee wil werken. Flexa vind ik fijn verven, maar ik heb het idee dat het vrij geschilderde werk wat sneller toe is aan weer een beurt. Wijzenol ben ik geen fan van (jaren geleden gebruikt, ik vond de kleuren ook tegen vallen). Toen dacht ik aan Sikkens, maar die blijkt niet zo mooi op te drogen, ik kwam slechte reviews tegen, dus vandaar mijn grote nieuwsgierigheid :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Yelena - puur toevallig hoor. Ik schilder graag met watergedragen verf en dat is deze ook. Kwasten en rollers kunnen gewoon met water en een beetje zeep schoongemaakt worden. Ik gebruik een speciale acryl kwast en lakrollers van de P.raxis. Werken perfect. Ik ga vandaag de derde laag aanbrengen. Ik moet zeggen dat Sencys ook zuinig in gebruik is en goed dekt.

   Verwijderen
  2. Doe jij buiten dus ook verf op waterbasis? Ik vind het binnenshuis wel fijn werken ivm minder geur en sneldrogend, maar ik vind het ook minder sterk.
   En helaas is het voor buiten niet in hoogglans. Hoogglans is sterker dan zijdeglans omdat het het licht reflecteert.
   Dus ik ben benieuwd naar jouw ervaringen voor buitenschilderwerk :-)

   Verwijderen
  3. Ja, ik ben blij dat ik verf heb gevonden op waterbasis voor buiten. Sencys is er ook in hoogglans. Ik heb gisteren de derde laag niet aangebracht. Wat er al op zit ziet er goed uit. Ik hou je op de hoogte :)
   Fijn weekend @Yelena

   Verwijderen
  4. Dankjewel en jullie ook een fijn weekend!

   Verwijderen