zaterdag 28 mei 2016

Energieweek in Andalusië - het vervolg

Jaaaah, ik ben weer geland, letterlijk en figuurlijk. Gistermiddag ben ik teruggekomen van de Energieweek (<- eerdere blog) in Andalusië.

Wat een heerlijke week. Het begon al op donderdag de 19e. Toen vertrok ik met de trein naar Eindhoven. Na een ietwat onrustige nacht in een hotel (ik was bang mij te verslapen :)) niet onrustig om een andere reden hoor).

Vrijdagochtend kwamen de meeste 'dames' die met dezelfde vlucht gingen samen bij de S.tarbucks. Ietwat aarzelend maakten we kennis met elkaar. 
De vlucht verliep voorspoedig en al gauw waren we in het heerlijk warme Sevilla. Met twee taxi busjes naar Villa Martin, waar we een (ruime) kamer toebedeeld kregen. De lunch stond al geserveerd en heerlijk koude sangria.

Zaterdagochtend begonnen we met de eerste workshop.
Eerst ontbijten uiteraard. In de zon :) Workshop in de schaduw. Dan stond de drie gangen (warme) lunch klaar. Hadden we tijd om te 'relaxen' aan het zwembad. 's Avonds werd het eten geserveerd, kletsten we vaak nog wat met elkaar en genoten van het buitenleven.

De rest van de dagen hadden we ook zo'n luxeleven.
Aangevuld met nog een sherry proeverij. 
Een middag naar Jerez, met rondleiding van superenthousiaste Caroline Maas

Een bijzondere massage van José.
Een workshop natuurlijke huidverzorging.

Naarmate de week vorderde, leerden we onszelf en elkaar beter kennen. Fijne gesprekken bij het zwembad of aan tafel onder het genot van iets te drinken.

Soms ook gewoon lekker niets, lezen, haken of slapen bij het zwembad. Alles kon. Zonder verplichting.

Ik was volledig mezelf, heb enorm veel gelachen en geleerd.
Uiteraard heb ik mij geërgerd, aan mezelf, aan kleine dingen, aan mensen, muggen en oefeningen. Allemaal onderdeel van de week. Heerlijk.

Meest belangrijke, ik heb mijn energie weer terug, alles stroomt weer.
Ik weet nu ook hoe ik mijn energie kan behouden en hoe ik ervoor kan zorgen dat ik mij zo goed blijf voelen. Zo fijn. Uiteraard is het nu allemaal nog 'vers' en moet het in de praktijk nog blijken hoor haha.

(Gisteren kreeg ik al de ultieme oefentest, in de trein. Eerst zat er een dame met een knisperende zak, ze kauwde harde wortels, met open mond. Ondertussen waren er zemelig pratende mensen, plus nog twee mensen achter mij, 'in mijn space'. Ik hield mij in, riep alleen naar de kauwende dame, of ze dat ook met haar mond dicht kon doen. Maar dat hoorde ze niet, vanwege het vele lawaai. 

Vervolgens moest ik naar wc. Met rolkoffer en zware tas in de kleine ruimte. Shawl vast, flappen van mijn lange vest in mijn nek, met mijn linkerbeen de rolkoffer tegenhouden, hangend boven de pot proberen niet te sputteren. Bij het optrekken van mijn broek viel de achterflap van mijn vest in de nog gevulde toiletpot. Wu Wei <- zoek dat maar eens op).

Vanwege privacy redenen kan ik niet verder uitwijden over begrippen als 'slaapslip', de massages van José, het aantal flessen sherry dat er na een week op was en bijzondere appjes vanuit Italië.

De week in september is waarschijnlijk de laatste keer dat Jeanine de energieweek in deze opzet (en voor deze prijs) doet. 
Ik heb geen aandelen en krijg niet betaald voor deze blogpost. 
Uiteraard moet ik dat in de toekomst wel slimmer aanpakken, al die gratis promotie voor anderen, haha, ach, onder het motto, wie goed doet, goed ontmoet.

Ik heb ook nog dingen geleerd over wildplukken. Bij de groepsfoto staat een aanklikbare link van Shirley. Die mij tijdens een wandeling naar de supermarkt van alles onderweg liet proeven.

Bij Inge ga ik binnenkort in een speciale bodywrap. Met voor en na foto, voor op haar site (ook dat durf ik nu).

Afgelopen week zijn nieuwe vriendschappen ontstaan. Lang leve whatsapp, want wat hebben we elkaar veel te vertellen.

De week in enkele foto's:


Het zwembad bij ons hotel


Prachtige bloemen en struiken overal
Foto van Jeanine Hofs


Het veld waar we elke ochtend onze oefeningen deden


Het werkboek
Foto van Petra


Onze eetplek

Uitzicht vanaf mijn ligbedje


Prachtige palm

                                   
De kamers 


Sherry vaten in Jerez


Sherry proeverij -hips-

Ontspannen bij het zwembad
Foto gemaakt door Henriëtte

De lieve dames uit de groep
v.l.n.r. (staand)
Ik, Jeanine, Shirley , Jeanine , Diane
(zittend) Inge , Marjoke, Henriëtte, Anita en Petra


Mijn getekende evaluatie


Heerlijke hotelkamer


Bloemen en een kaart bij thuiskomst <3 

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat je het leuk hebt gehad. Mij zou het totaal niet aan spreken. Wordt mij al te commercieel gebracht. Tja het is natuurlijk heel persoonlijk wat je een lage prijs vindt. Ik ga voor de prijs van deze week ieder jaar wel vier keer een week of kleine week weg waarin ik heerlijk op laad. In denk dat er ook gezinnen zijn die dit budget hebben voor hun gezinsvakantie. Mascha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je zo genoten hebt en je weer helemaal "opgeladen" voelt en vol energie. Je werkt hard, klust hard, dan is zo,n weekje weg eens heerlijk en dik verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen