donderdag 7 april 2016

You better work... en eigenwijs je hypotheek aflossen

Wie kent het nummer nog, van Ru Paul, you better work?
Dochter is fan van de serie op N.etflix en de muziek, zodoende hoorde ik het nummer laatst weer tijdens een gezamenlijke afwassessie.

Nou, breek me de bek niet open over werk, ik lijk wel een 'work-a-holic'. Ben ik uiteraard zelf bij hoor. Gevalletje druk (1 collega minder), gecombineerd met meer werk, te groot verantwoordelijkheidsgevoel, te hoge service gerichtheid, maakt dat ik weinig tijd voor het bloggen maakte afgelopen week.

Terwijl ik zo'n leuke workshop volgde afgelopen zondag. Beter fotograferen met je mobiel. Samen met mijn zusje was ik in Rotterdam. Veel tips, trucs, oefenen, verbazen en mooie foto's. En dan geen een foto bij dit blogje :)) Dat komt omdat ik mijn mobiel supergaaf is voor het maken van prachtige foto's. Alleen is het een Windows Phone (als in geen Android of IOS). En dus niet 'compatible'. 

Bloggen vanaf mobiel vind ik minder aantrekkelijk. (Lees, ik ben niet zo handig met die kleine toetsjes, in combinatie met mijn dikke vingers). Ach... Zo'n supergestijld blog blijft nog wel even op mijn verlanglijst staan.

Verder... Stond ik afgelopen dinsdag bij de slagboom van de parkeerplaats. Drukte ik het knopje voor mijn electrische raam van mijn paarse Fiat Panda in om naar beneden te doen, bleef het raam hangen. Hmmmm.... 
Het regende E N O R M 
En wat ik ook probeerde, het raam ging niet meer omhoog. Dus met open raam over de snelweg naar huis. Gisteren en vandaag met de trein en bus naar mijn werk. Kost kapitalen dat openbaar vervoer zonder korting zo. Lekker opgepropt met het andere 'klapvee' in (met name) de bus.

Gelukkig was de auto vandaag weer klaar. Nieuw raammechaniekje a 116 euro.
M. had doorgegeven dat de twee voorbanden nu ook maar vervangen moesten worden. Olieverversing was ook geen overbodige luxe. Ach... Zo fijn om geld apart te hebben staan voor dit soort zaken. Mijn lieverd kwam mij vanavond ophalen bij het station. En ik ben toch maar weer blij dat ik de luxe heb om dagelijks met de auto naar mijn werk te gaan.

Voor mij nu dus al W E E K E N D
Ik moet even nog omschakelen. Lijf staat nog in, de ik moet nog veel dingen doen stand. M. is naar zijn cabaretcursus. Dochter was met haar klas een dagje in Duitsland en leest nu nog een boek uit voor een toets van morgen. 

Aanstaande maandag wordt de gevel ontdaan van de cementsluierlaag en krijgen (nouja, kopen) we nieuwe ramen in ons dakkapel. Vandaag werd ik gebeld dat het vervangende raam (nu in de juiste kleur) er ook in. Dus hopelijk hebben we binnenkort weer een mooie voorkant en kunnen we aan de gang met de voortuin.

Voor degenen die interesse hebben in de schrijfsels van M. Hij heeft ook een blog en schreef een blogje over Eigenwijs je hypotheek aflossen 

4 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk, de speciale OV plofkip ervaring! Fijn weekend ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lastig : dat gedoe met je auto. Leuk dat M. ook een blog heeft.
  Zelf heb ik eergisteren mijn allereerste aflossing van 5000 Euro gedaan en ik ga er vandaag een blog aan wijten. Vandaag ga ik opnieuw naar de bank om 10% van een investeringsplan op te nemen (kosteloos)die ik ook in de hypotheek wil steken (maar niet onmiddellijk). Het was zo een stap om die eerste aflossing te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij de Action kan je kleine pennetjes kopen (onder de euro) met rubber dopje waarmee je op de toetsen tikt en er zit een touwtje/pennetje aan die je bovenin een gaatje kan doen, ben je hem niet aldoor kwijt. Ideaal en ik heb er verschillende in voorraad voor als ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o ik ben blij dat ik nooit met het OV hoef. Hebben ze hier niet eens. Wel bussen in de stad, maar eer dat uitgevonden heb,ben ik al drie keer heen en terug. En ik kan niet tegen een bus.
  groet, wilma

  BeantwoordenVerwijderen