dinsdag 26 april 2016

Koningsdag

Vanaf 05.00 uur vannacht, geldt er een stopverbod aan beide kanten van onze straat. Dit in verband met de mogelijke aanrijroute voor politie, ambulance en/of brandweer bij de jaarlijkse plaatselijke braderie. Ik ben geen fan van dit soort evenementen. Teveel 'volk' op pad, tig muzieksoorten door elkaar, de geur van bier en braadworst, laat ik het er op houden dat ik andere voorkeuren heb voor geuren haha.

Dus persoonlijk vind ik het niet erg dat het morgen koud wordt. Wel vind ik het sneu voor de kinderen die zich er op verheugen om op een kleedje buiten hun speelgoed te verkopen. Hopelijk zijn er warmere en drogere alternatieven.

Ik overweeg een eigen (online) vrijmarkt. Want ik heb nog genoeg 'spullen' die weg kunnen. Wie weet plaats ik hier op mijn blog een vraag en aanbod lijst.
Dochter gaat morgen met een vriendin naar een Festival. Ze hebben geen kaarten, want het is voor 18 jaar en ouder. Maar ze gaf aan dat ze buiten het park waar het plaatsvindt, de muziek gewoon te horen is. Creatieve oplossing. 

De vrije dag is welkom morgen. Voelt een beetje als zaterdag op woensdag. 
Misschien voel ik mij wel geroepen om spontaan de balken op de overloop boven te gaan schilderen :) Ik laat mij verrassen door mijn ingevingen. En jij, nog plannen voor Koningsdag? Eet of drink je bijvoorbeeld ook speciale oranje dingen?

8 opmerkingen:

 1. Ik blijf lekker thuis & binnen..... Borreltje gehaald voor de gelegenheid (bruin, niet oranje), ik ga mijn belastingaangifte maar eens doen.... En dan: een héérlijk heel lang weekend - ik heb voor de gelegenheid mijn laatste paar uurtjes werkweek op donderdag ook vrij genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je dat vraagt van het eten. Wij aten altijd oranje.Ontbijtje met tompouce, ranja de hele dag en savonds worteltjes en kip met paprika. Tussendoor paprikachips enzo. We hebben ook oranje kleren aan en gaan naar de rommelmarkt en de oranje-actviteiten in het dorp. Gewoon een dagje gek doen.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee geen speciale plannen gewoon wat aan rommelen in huis.
  Beetje strijken ( ja dat moet ook even)en als het weer het toe laat vanmiddag even een stukje wandelen want de hele dag binnen zitten voor de tv is niets voor mij!
  En genieten van de vrije dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De tom pouces ontbreken hier nooit. De vlag hangt uit en we kijken t.v. Normaal ook nog even over de plaatselijke rommelmarkt, maar het weer zit tegen, dus we blijven lekker binnen. Man werkt gewoon en verder geen bijzonderheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. via de kranten zag ik dat het koningsdag was, anders dacht ik 30 april,maar hier overtheocean denk je er niet aan. En, onze koningin woont in engeland. 2 verjaardagen dus!!
  Denk:zal zonder mij ook wel doorgaan! EN ben ook niet uitgenodigd en als ik dat was, was de was nog niet opgeruimd en de kids hebben vrij hier en zijn veel te druk buiten., Wilma
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, grappig. Herkenbaar! Op een of andere manier doet het deugd te lezen dat ik niet de enige ben die niet in een landhuis woont midden in een weiland. Ik woon tegenover een wijkwinkelcentrum, gelukkig zonder braderie. Winkels (lees: supermarkten) waren wel open, dat dan weer wel.
  Ik was helaas alleen gisteren en heb me met wat moeite wel vermaakt (zie mijn blog papillon60.blogspot.nl) maar ik had het wel fijner gevonden als het prachtig weer was geweest....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb lekker met vrienden een BBQ gehad, in tent en met flink wat heaters. Verder niet speciaal oranje dingen gedaan, maar die vrije dag was idd heel erg welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inmiddels is Koningsdag al lang en breed voorbij.....
  Ik heb de hele dag geholpen bij de kinderspelen die in ons dorp gehouden wordt op Koningsdag. Ondanks het weer een geslaagde dag. Ik heb 1 oranjebitter gehad, vreselijk ik weet weer precies hoe het smaakt (niet lekker dus) waarom dan wel opgedronken?; om warm te worden. Verder nog 1 oranje tompouce gegeten, de hele dag met een oranje shirt en hoed rondgelopen en dat was het dan wel. Lange dag.... 6:00 op en 23:00 uur in bed gekropen. Dit was Koningsdag 2016.

  BeantwoordenVerwijderen