Doorgaan naar hoofdcontent

Beidt uw tijd

Detailfoto van een klok in Amsterdam.

Vandaag waren we een dagje in Amsterdam, nou middagje eerder. Dat is het enige nadeel van wonen in het Noorden :)) het verre rijden/reizen.
Dochter wilde graag winkelen met een vriendin. Nu is ze bijna 14, maar om ze met zijn tweetjes weg te laten gaan, daar moet ik nog even naar toe groeien als het ware.

Plan was om met de trein te gaan. We hadden 4 kaartjes van de E.tos actie. Door omstandigheden moesten we daar vorige week al 2 van gebruiken. Helaas waren ze niet meer te koop. Als nadeel bedachten we ook dat we (omdat je pas na 11u met de kaartjes mag reizen) dan wel heel laat aan zouden komen.
Zodoende gingen we met de auto. 

File en een volle parkeergarage zorgden ervoor dat we alsnog pas om 13.22 uur in de stad waren. #zucht Dochter bleek ook nog haar pinpas vergeten. Dus eerst op zoek naar een pinautomaat. De 'dames' hadden een hele lijst met winkels waar ze naar toe wilden. M. was ook mee en wij hebben ons vermaakt op o.a. het dakterras van de Bijenkorf. Daar hadden we uitzicht op een toren (+ heel mooi weer en uiteraard iets lekkers te eten en drinken).

Ik heb ingezoomd op de tekst "Beidt uw tijd". Ik wist niet waar het voor stond.
Nu wel. Wie kende de uitdrukking al?

Had trouwens vanmorgen wel de 1 april grap van de eeuw. Tegen dochter zei ik dat we niet naar Amsterdam zouden gaan. De blik op haar gezicht. Helemaal toen ik zei dat het een grap was hahahaha. #flauwemoeder

Heb jij nog een 1 april grap uitgehaald? Of ben je 'er in' getrapt? Ik vond die van Tony Chocolonely wel heel goed. Chocola met wiet. Prachtige verpakking hadden ze ontwikkeld.

Reacties

  1. Ja de spreuk ken ik, maar het is geen kerk! De toren is van de Beurs van Berlage. Heb je wel eens P en R in Amsterdam geprobeerd? Bijna altijd wel plek en erg goedkoop

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, dank je Riet, ik heb het aangepast, cultuurbarbaar als ik ben.
      We zouden bij het Oosterdok parkeren, daar was het vol. IJdok was ook een optie, daar is het 10 euro voor een dag wanneer je van te voren reserveert. Ja, P+R hebben we 1x eerder gedaan. Volgende keer lekker weer met de trein. Beter voor lijf en leden.

      Verwijderen
  2. Wij waren vorige week in Amsterdam, met de auto naar Ikea Haarlem en vandaaruit met de trein verder..
    Dochter van nu 15 is ook weleens op haar 14e naar Amstredam geweest, moest ik ook erg aan wennen, maar ik deed het zelf ook vroeger, nu gaat ze heel af en toe nog weleens, maar in Alkmaar kan je ook goed shoppen hoor;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vroeger (lees 30+ jaar geleden, kuch) mocht ik van mijn ouders op mijn 15e voor het eerst alleen naar Amsterdam. Ik bedenk net dat we wel eerder al 'op tienertoer' gingen. Ikea Haarlem + trein is ook nog een idee voor een volgende keer. Dank voor de tip.

      Verwijderen
  3. Lang leve Google, ik heb het even op gezocht. Beidt uw tijd wil zoiets zeggen als wacht af, dat hebben jullie dus echt gedaan. En er staat blijkbaar ook en ik hebt het even gekopieerd : Op de klokketoren van de Beurs van Berlage staan de spreuken "Beidt uw tijd" en "Duur uw uur". Dit zijn citaten uit het gedicht De Toren van Albert Verwey (1865-1937). Duur uw uur betekent iets als 'blijf zo lang als nodig is, hou vol'. Opvallend is dat de t in beidt uw tijd ook hier is blijven staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Anja, dank je voor de waardevolle aanvulling op het verhaal. Ja, wij zijn super sterk geweest in onze tijd beiden :)) Nu volg ik een cursus in duur uw uur. Ook dat gaat lukken.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z