zaterdag 19 maart 2016

Winkelen voor weinig en Wonen & Co

Wat geef je iemand die afscheid neemt in verband met haar vervroegde pensioen? Nou, in dit geval een middagje winkelen met een lunch. Gisteren rond  11.15 uur vertrok ik richting collega/vriendin die ondertussen de 'pensionada' van huis ophaalde.

We gingen naar Drachten. Daar zit een kledingwinkel waar broeken nu tot 8 euro per broek afgeprijsd zouden zijn. Aangezien ik een 'moeilijk broekfiguur' heb (lees brede heupen en smalle taille) ben ik nooit zo ruim voorzien van broeken. 

We speurden goed, pasten van alles en slaagden alledrie voor iets. Voor mij twee broeken, een vest een een gave blazer. Voor het luttele bedrag van 20 euro :)) Alles was namelijk nu afgeprijsd voor 5 euro per kledingstuk.

Daarna lunchten we, kletsten voluit, vonden een B.runa met opheffingsuitverkoop, waar ik nog wat leuke kadootjes kocht (die ik waarschijnlijk allemaal zelf hou). We dronken nog ergens iets en toen was het ook maarzo half vijf.

Dochter zou bij een vriendin slapen in verband met een schoolfeest en M. wilde nog graag met mij naar Wonen & Co in Martiniplaza. Hmmm.... Ik moest even nadenken of dat 'energietechnisch' wel een goed plan voor mij was en besloot toch te gaan. Ik pikte M. op bij het station en 10 minuten later waren we al bij de beurs. 

Kussen welke in een van de rollende kamers lag, ter decoratie

Er was van alles te zien/koop en te eten (uiteraard). We hadden trek en kochten biologische patat bij de frietfiets. Was heerlijk en zo gingen we vol goede moed over de beurs. Op onze klus wensenlijst staat o.a. de trap aanpassen. 
We spraken iemand die speciale frees/schuurmachines heeft om een trap te ontdoen van lelijke lagen verf/lijm/tapijtresten, wat bij ons het geval is.
Verder keken we naar jaloeziën voor in de keuken, mogelijkheden voor een 'strak plafond' en nog meer.

We deden veel inspiratie ook op voor de tuin en onze garage (ander project, met minder prioriteit). M. sjouwde zich een breuk met gratis woonbladen (Ariadne at home en VT wonen). We hadden interessante gesprekken, verbaasden ons over sommige standhouders, die meer interesse in hun mobiel hadden dan de beursbezoekers. 

Moe maar voldaan keken we thuis nog naar twee afleveringen van the Blacklist (wie volgt dat ook?) En vandaag, gaan we vrolijk verder met klussen. M. is de zoldertrap aan het schilderen. Dat maakt dat ik even moet wachten voor ik het plafond op de overloop kan schilderen. Wat vervelend nou haha. Dus brouw ik zo twee cappuccinootjes. 

Welke plannen heb jij voor vandaag?

9 opmerkingen:

 1. Ik ga zo met broertje lunchen in de stad, nog voor mijn verjaardag, en vanmiddag moet dochter hockeyen in Amsterdam en vanavond komen vrienden hier pizza's eten in de pizzarette die hun meenemen, lekker dagje weer.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leest als een drukke, maar wel vol leuke dingen, dag. Veel plezier @Marjolein

   Verwijderen
 2. ik ben op de pakketdienst aan het wachten, als die geweest is ga ik met de hond wandelen. Verder nog wat poetsen en nog een boodschap doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verwacht je iets leuks @Ernie? Veel wandelplezier en een lekker weekend verder.

   Verwijderen
 3. Ben net terug van de kapper, haar laten verven, knippen en beetje stylen. Morgen feestje.
  Ik ben een echte fan van de blacklist. Super serie.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh lekker zeg @Nic haar laten verven bij de kapper. Als onze badkamer straks klaar is, laat ik het ook weer bij de kapper doen denk ik. Veel plezier vast voor morgen op het feestje.

   Verwijderen
 4. Ik heb een dream plafond (dream plafonds in Rheden... geen aandelen, maar wél hele goede service!!) en wil niet anders meer. Een geweldige uitkomst en bijna klaar terwijl je wacht. Ideetje? groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een dream plafond, dat klinkt al goed Esther. Ik ga kijken, dank voor de tip alvast.

   Verwijderen
 5. Ik deed een rondje opruimen en meer van die zaterdagse klusjes (kaas halen, pakje halen en weet ik het). Met tussendoor een bezoekje aan de speeltuin.

  Verder een beetje aangetut met zoon. Niet spannend, wel gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen