Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
14 februari 2016

Valentijn, keukenperikelen en een extra aflossing

Valentijnsdag. Hier geen spatje romantiek vandaag. Wel een lieve kaart van M. vanmorgen. Hij vertelde dat hij de kaart voor 70 cent had gekocht bij de voordeelwinkel. Whoehaha. Consumindergozer. Ik had hem lekker onromantisch een paar Burlington sokken gekocht en een 'elfje' (soort van gedicht) voor hem geschreven. Vorige week hadden we wel leuke foto's laten maken. Maar deze had ik nog niet afgedrukt. Kijk eens, wat een leuke dochter ik heb/wij hebben. Vanmiddag besloten we dat we echt eens onze keukenplannen definitief moesten maken. We hebben bedacht dat we toch aan 'hergebruik plus' gaan doen. Geen nieuwe keuken, maar de bestaande elementen anders indelen.
Hieronder twee foto's van hoe de keuken was bij aankoop. Foto's van Funda.

De losse elementen zijn van Ikea, Värde serie. Helaas niet meer in de collectie. Ik moet zeggen, eerst vond ik het niets hoor. Maar na 1,5 jaar zijn we er aan gewend. In een woonblad zagen we het heel gaaf gecombineerd. Alleen het spoelgedeelte in het midden is vet onhandig. Wij willen graag een bartafel in het midden. We hebben veel gepuzzeld. Met op maat geknipte papiertjes. Vanmiddag verplaatsten we het grootste deel. Dat staat bijna op de plek waar ik straks wil koken. Nu nog met gasstel. Straks met een inductiekookplaat ingebouwd.

Na heeeeeel veel geschuif, er loopt namelijk nog een gasleiding onder het lange gedeelte langs, had alles een andere plek. Let op de nieuwe deur :))
Ach, we zijn er nog lang niet. Maar een begin is gemaakt. Ik brouwde een lekkere lasagne in de mega oude maar nog functionerende oven. En langzaamaan klussen we gestaag verder.
Oh ja, vorige week deden we nog een extra aflossing van 500 euro op de hypotheek.

Would you like to comment?

 1. Reacties
  1. Dank je wel Mariska. Ik heb de foto als achtergrond op mijn mobiel ingesteld. Ik word er elke dag vrolijk van. Onze lekkere puberdochter als lachebek.

   Verwijderen
 2. Leuke foto hoor!
  En ben je niet eens klaar met klussen;)
  Ik zou er allang al klaar mee zijn....wij zijn zo niet doe het zelfers...trauma van vroeger denk ik...;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Marjolein, je moest eens weten hoe klaar ik ben met klussen, zucht :))

   Verwijderen
 3. Mooie foto van mooie vrouwen!
  Die losse keukenblokken vind ik ook zo leuk. Jammer dat ze niet meer verkocht worden. Niet dat ik ze nodig heb, mijn keuken is nog prima. Al gaan we die over een jaar of wat renoveren zodat ie beter bij de rest van de inrichting past. Dat is bij een open keuken toch belangrijker. Het aanrechtblad is wel echt aan vervanging toe. Kapotte plekken en het maakt lastig schoon. En de apperatuur is ook niet allemaal meer goed. Ik denk ook over inductie. Ik kan er nog niet zo goed mee overweg, dat moet ik nog leren. Gas zal toch steeds minder gebruikt worden en we hebben zonnepanelen.
  Maar aflossen gaat hier eerst nog even voor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, laten jullie aflossen wel voor gaan Yelena? Ik twijfel daar wel over bij ons. Want aflossen is wel heel fijn. Maar ik denk dat ik gelukkiger word van een keuken die af en warm is. Hopelijk kunnen we nog een poos aflossen en klussen tegelijk qua geld.

   Verwijderen
 4. Wat een stralende foto van jullie samen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Daantje, terwijl we toch niet heel stralend naar de afspraak reden haha.

   Verwijderen
 5. Prachtige foto! En jullie dochter lijkt behoorlijk op je! Super van die extra aflossing ook, die is maar weer binnen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik totaal niet snap hoe die keuken in elkaar zit, maar het lijkt wel of je veel ruimte hebt, dat is in ieder geval fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is een ruime keuken LLMM. Ik snap ook dat je niet snapt hoe de keuken zit :) Het zijn niet de beste foto's. Ooit, hopelijk voor de kerst van dit jaar hoop ik alle kluswerk binnen klaar te hebben en dan plaats ik met liefde voor- en nafoto's.

   Verwijderen
 6. Wat een mooie foto. Erg leuk. En alweer 500 euro minder hypotheek. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een verlaat dank je wel Gewoon Vlijtig. Ja, fijn weer 500 euro minder. Scheelt weer 4 euro per maand.

   Verwijderen
 7. Went de nieuwe oostelling van de keuken al?
  Ik vind de keukenopstelling van f.u.nda wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kookplek is fijn, maar... Toch gaan we het omdraaien. Dan hebben we een betere plaats voor de koelkast. En ik heb de rare gewoonte dat ik geen mensen achter mij verdraag bij het koken.

   Verwijderen