Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
28 februari 2016

De beste manier om van cementsluier af te komen

Vanuit een zonnige huiskamer een blogje typen. Wat een heerlijkheid. Afgelopen vrijdag bracht ik M. naar het autoverhuurbedrijf. We hadden een bestelbusje geregeld voor het ophalen van ons gewenste Ikea Värde keukenmeubel. 
Een vriend van M. woont vlak bij de plaats waar het meubel gehaald moest worden, zodoende combineerde hij het met een bezoekje.

Ik kon niet mee, want 's middags kwamen de mannen voor de kozijnen.

In april 2014 kregen (nou ja, krijgen haha) we in ons klushuis bijna overal kunststof kozijnen, met 'triple' beglazing. In 2015 lekte het bij het grote raam in de woonkamer naar binnen en is het raam er uit geweest. Eind 2015 (na het voegen) hadden we bij het zolderraampje lekkage, ook aan de binnenkant.
Van het zolderraam bleek een constructiefout, geen afwateringsgaatjes in het kozijn en in het 'valraampje'.  

Het grote raam is er een aantal weken geleden opnieuw uitgehaald. Toen ook het hele kozijn. Bij het terugplaatsen van het kozijn sloot het niet meer aan op het binnenwerk, bla, bla, bla, nog meer drama... In ieder geval moest het kozijn er nu opnieuw uit. Hele operatie, want loodzware ramen. De lekkage blijkt van binnenuit de spouwmuur te komen, dus afwerking aan de binnenkant moest er ook uit.Heeeeeeel gedoe. Niemand blij uiteraard. Kozijn er weer in, raam er weer in, tikt een van de medewerkers de (plastic) glaslatten vast, springt er een mega barst in het raam.


Dus nu zitten we er tijdelijk zo bij. Want de jalouzie kan ook niet opgehangen worden vanwege het ontbreken van de afwerking aan de bovenkant. Er wordt een nieuwe ruit besteld. Dit is uiteraard wel de beste manier om van cementsluierstrepen van het glas af te komen :) We moeten het maar positief bekijken, of niet dan?

Het keukenmeubel is supergaaf. Gelukkig kwam mijn vader nog even aan het einde van de middag. Zijn bedoeling was om te kijken waar de lekkage vandaan kan komen. Dat doet hij nu een andere keer. Want we hebben in sneltreinvaart de keukenonderdelen verschoven. Ken je die schuifspelletjes met blokjes, van vroeger? Nou zoiets was het. 


Mijn vader heeft ook direct voor de gasaansluiting gezorgd. Helaas moest de achterkant daarvoor wijken. (Timmeren we wel weer iets nieuws op). Geen gestijlde foto's hoor, dan ben je niet bij het juiste blog :) Hier gewoon zoals het is. Een zootje, in de keuken in wording. Ik heb er al op gekookt. Helemaal super. Oven moet ik nog wel testen. We hadden een heel oud oventje van mijn oma. Temperatuur en tijd instellen, meer was niet mogelijk. Deze oven heeft iets meer mogelijkheden. Ach en zo klussen we gestaag verder. Ooit, op een dag zal ik met trots het eindresultaat showen op mijn blog.

Would you like to comment?

 1. Dik heb ook bij meerdere bedrijven kunststof ramen offerte aangevraagd.groot prijsverschil. Triple is niet mogelijk. Jammer, maar wel HR++.
  De onderhoudsman is afgelopen week langs geweest en heeft een raam gerepareerd en het kozijn geschuurd, geplamuurd en geverfd.
  Raam reparatie was dat het kiepraam vanwege de stroom trilde met een beetje wind, hoorde dat de scharnieren aangedraaid moesten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben onze gehele voorgevel vorig jaar voorzien van kunststof kozijnen. Ook in de periode daarvoor veel offertes opgevraagd. En wat moet je als consument toch goed opletten. Er is zoveel dat je niet goed kunt beoordelen; alle keurmerken ten spijt. De keuze was een goede. Wat zijn wij blij met onze mooie kozijnen. Dit jaar is de achtergevel aan de beurt...

   Verwijderen
 2. Lekker koken met dat fornuis en oven lijkt me. Ziet er allemaal goed uit. En dat raam, misschien nu in één keer helemaal goed. succes. Fijne dag, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen