Doorgaan naar hoofdcontent

Investerings Subsidie Duurzame Energie

Een aanschafsubsidie op een warmtepomp, zonneboiler of pelletkachel. Dat lijkt ons wel wat. Vanaf morgen is er 70 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. Ik las het op het blog van Erwin van Energiekeurplus Nou met de kou die vandaag is ingetreden lijkt mij zo'n pelletkachel voor in de keuken wel wat. Wie van jullie heeft een pelletkachel en is het aan te raden?

Ik las ook over de verhoging van de belasting van gas. Bijzonder dat zo'n verhoging er 'maar zo' doorgedrukt kan worden. De terugverdientijd van zonnepanelen schijnt af te nemen, door de verlaging van de belasting op stroom. Wij moeten nog een keuze maken als het gaat om koken op gas, of inductie koken. Met dit soort acties van de regering, ben ik wel erg geneigd om voor stroom te kiezen. Aangezien wij van de zonnepanelen nog stroom over houden. Maar ik twijfel of het fijn koken is op inductie. 

Verder een beetje een lome dag. Ik was vroeg wakker. Maar besloot in bed te blijven. Want om 6.47 uur al beneden in de kamer te zitten leek me wat overdreven :)) Ik ben weer in slaap gevallen en M. maakte me om 12.05 uur (schrik) wakker. Dat was ook niet de bedoeling. Maargoed, maakte mijn eerste dag detoxen wel wat makkelijker, haha.

Dochter is gezellig weer thuis. De eerste twee wassen van dit jaar zijn gedraaid en hangen te drogen. We hebben zojuist via uitzending gemist 'Wie is de Mol' gekeken met ons drietjes. M. heeft (heel attent van hem), de autoramen ontdaan van de dikke laag ijs die er op zat. Zo'n folie ding erover en hopelijk hoef ik morgen niet te krabben.

Morgen is het feest wat vakantie heet weer voorbij. Op mijn werk heb ik een nieuwjaarsreceptie. Hopelijk ook met rauwkost, want de verleiding van hapjes is wel erg groot nog, nu ik nog in het begin van de detox zit/ben.

De kerstboom is trouwens weer uit de kamer. Her en der staan nog wat kerstversieringen. Die ruim ik in de loop van de week wel op. 

Reacties

  1. Goed dat je er aandacht aan geeft; gisteren was ik toevallig bezig me te oriënteren op een nieuwe energieleverancier en schrok van de hoge energiebelasting per kuub gas per 1/1/16. Dit punt blijft tot nu toe ongenoemd in de overzichten in kranten e.d. wat er allemaal per 1 januari qua lasten e.d. gaat veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij dachten ook voordeliger uit te zijn met een vast contract voor een jaar. Gelukkig hebben wij nog vooruitzicht op een bonus van 285 euro in december van dit jaar.

      Verwijderen
  2. Inductie schijnt prima koken te zijn, even wennen wellicht. Ik zou voor inductie gaan als ik een nieuwe keuken zou aanschaffen. Je moet alleen wel nieuwe pannen aanschaffen als je nu op gas kookt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De pannen hebben we al :)) Half jaar geleden gekocht. Met vooruitziende blik waarschijnlijk. Nu de keuken nog.

      Verwijderen
  3. Wij hebben inductie en zijn zeer tevreden. Het werkt hetzelfde als gas, in de zin van stand hoger is direct effect (bij keramisch) is dat niet zo. Het maakt ook lekker makkelijk schoon, zo'n glasplaat. Wij zijn zeer tevreden en hebben ook zonnepanelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de reactie. We zien de voordelen, zal even wennen worden, dat wel.

      Verwijderen
  4. Minder Gronings gas + schadevergoedingen = gasprijs omhoog😉

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb er eentje en ben er ontzettend blij mee. Toevallig net mijn gasverbruik doorgegeven; 165 kuub. Dat was eerder tegen de 2000 en dan was het nog koud...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van vrienden hoor ik ook goede berichten over een pelletkachel... Verder ik kook zelf nog keramisch, met een induktie eenpitter er bij, maar dat gaat prima.. Induktie is echt aan te raden, kookt net hetzelfde als gas.. En voor dingen die echt langzaam moeten zoals draadjesvlees, Hachee en Boullion heb ik een slowcooker...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Koken op inductie is heel erg fijn. Het werkt snel en goed. Heel gemakkelijk om na het koken de plaat schoon te houden. Eerder heb ik altijd op gas gekookt. Zou echt niet meer terug willen. Wel heb ik ook een electrische oven, een magnetron en slow cooker. Alles inbouw.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z