maandag 4 januari 2016

Eerste extra aflossing van 2016

Met het streven om in 2016 tenminste 250 euro per maand extra af te lossen hebben we direct maar een begin gemaakt.
'We' als in, ik roep het, M. zegt dat er nog wel wat dingen betaald moeten worden, ik zeg, dan wachten we tot woensdag, maar schuif ondertussen met wat geldbedragen en maak het toch al over :))

De eerste 250 euro extra aflossing is naar de duurzaamheidslening van de kunststof deuren gegaan. We hebben ontdekt dat het lekker vlot naar beneden gaat, met het maandelijks te betalen bedrag. Wat er precies nog openstaat is helaas niet bekend. Jammergenoeg staat dat niet op de website. Daarvoor moeten we wachten op het jaarlijkse overzicht. 

De rentes van de meeste spaarrekeningen zijn trouwens bijgeschreven. 
Omdat het maar magertjes is, qua rentepercentage, vinden we het extra aflossen nog een prettiger idee. Niet dat we niet blij zijn hoor, met de rente. Elke euro is weer mooi meegenomen. En we krijgen het maar.

Nou, op het moment dat dit blogje online komt, hoop ik in de auto te zitten onderweg naar het werk. #veeltevroegpuntnl 
Ik wil eens kijken dit komende jaar, hoe het me bevalt om wat berichten vooraf te schrijven. Persoonlijk vind ik het normaal gesproken fijner om 'achteraf' te schrijven. Dit voelt nog een beetje raar.  

7 opmerkingen:

 1. Ik doe beide wel eens (vooraf schrijven en achteraf!) En soms vergeet ik dat ik al wat had geschreven en dan denk ik: huh, waar komen al die reacties opeens vandaan? Blijkt dat ie een berichtje heeft geplaatst dat ik al had ingepland ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schrijf je dan voor meerdere dagen @Daantje Eén dag vooruit lukt me nog wel, maar langer niet, ik merk dat mijn 'schrijfstijl' dan wat veranderd.

   Verwijderen
 2. Heerlijk toch als je je schuld ziet minderen. Wij lossen ook extra af maar dat mag 1 x per 3 maanden met een minimum van 300,00

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zeker heerlijk Ernie. 1x per 3 maanden. Hmmm. Het voordeel is dat je dat dan wel kunt plannen. Bij de hypotheek is ons minimum aan aflossen 500 euro per keer trouwens.

   Verwijderen
 3. Ik schrijf vrijwel al mijn berichten in voren. Ik publiceer dagelijks, maar schrijf alleenwonende woensdagavond of de zondag. Bevalt goed en het zorgt ervoor dat ik dagelijks kan posten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap dat je dat zo kunt, want dan moet je van te voren wel bedenken waar je over wilt/kunt schrijven. Ik laat me meestal inspireren door wat er op de dag zelf gebeurd.

   Verwijderen
 4. Wij zijn net begonnen met bloggen, en wij bloggen ook vooruit. Om geen 'verplichting' te voelen, bloggen wij in eerste instantie drie keer per week (zaterdag, dinsdag en donderdag). Dat voelt voor nu erg prettig...

  BeantwoordenVerwijderen