Doorgaan naar hoofdcontent

Verlengingspremie voor gas en stroom

Laatst vroeg mij iemand waar ik mijn auto verzekering heb afgesloten. Wij zijn bij de F.BTO en ik heb daar de verzekering aangepast. Pechhulp in het buitenland niet meer als module en nog iets anders ook verwijderd. Dat scheelt dus 10 euro per maand.

Vanavond deden we een soortgelijk iets voor onze energiepremie. M. houdt nu de meterstanden bij. We hebben onze 'onder het aanrecht' boilertje nu 's nachts uit. (Mits we er om denken hoor :)) Dus M. was benieuwd wat dat zou schelen in stroomverbruik. Aangezien we de droger de laatste tijd redelijk vaak gebruikt hebben, was dat niet zo goed te zien.

Wel haalden we de jaarnota erbij om te zien wat ons verbruik is op jaarbasis en hoe we er nu voor staan. (We zijn hier natuurlijk pas vorig jaar juli echt komen wonen).

We ontdekten een verbruik van 798 kWh van 1-2-2014 tot 21-3-2014. OMG, dat heb ik vorig jaar helemaal niet gezien. M. vond nog foto's terug van de meterstanden, dus de beginstanden klopten wel. Op 21 maart vorig jaar kregen we de zonnepanelen, vandaar de hele korte periode. Blijft toch bijzonder waar zoveel stroom in zo'n korte periode voor verbruikt is.
Maargoed, achteraf kunnen we daar niets meer aan doen.

We keken op een vergelijkingssite en zagen dat onze huidige leverancier met een verlengingspremie werkt. Erg bijzonder. 285 euro maar liefst. Als we besluiten om nog een jaar klant te blijven. Nou, dat waren we toch al van plan. Extra geld daarvoor is altijd welkom haha.
We krijgen dat bedrag pas over een jaar hoor. Ach en onze bedragen worden voor het komende jaar ook nog iets lager. Dubbele pret.

Reacties

  1. Meer door minder1 december 2015 om 23:02

    Ik stap al over vanaf het mogelijk is maar heb zoiets als bij E.D. inderdaad nog niet veel gezien was toevallig dit jaar weer bij hun en heb gelijk verlengd daar aanbod maar kort geldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n hoge blijfpremie is een mooi bedrag. De energiebedrijven beginnen het te snappen dat als je premies weggeeft aan nieuwe klanten (en je aan de andere kant weer klanten verliest) je die premie net zo goed aan bestaande klanten kan geven om ze te behouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Altijd fijn om maandlasten te kunnen verlagen.Die 285 euro is ook een lekker appeltje voor de dorst straks.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van een verlengingspremie heb ik nog niet eerder gehoord. Wel van energielekken. Ik houd elke week ons verbruik bij en het elektraverbruik is momenteel flink hoger. Ik verdenk het broodrooster en de magnetron ervan. We drinken vaak warm water en verwarmen dat in de magnetron. Ik zet nu in de middag weer thee dat ik kook in een fluitketel oo het fornuis. Het water haal ik boven want daar heb ik warm water. Mijn keukenboilertje heb ik uitgezet. Dat werd me te duur.
    Verder heb ik de laatste tijd een aantal dagen een lamp laten branden in een inloopkast. Bleek er tuinverlichting te branden. De vriezer van de koelkast ga ik zo ontdooien want er begint een behoorlijk dikke laag ijs te vormen.
    Ik heb geen droger of vaatwasser. Wel veel verbruik van twee PC's en een laptop omdat er veel thuis gewerkt wordt.
    Afgelopen jaar had ik een verbruik van 2500 kwh. En afgelopen zomer hebben we panelen laten plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Was je in die periode niet hard aan het klussen? bouwkacheltje o.i.d.?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik dacht ook al aan klussen ja, dan gaat het hard! En mooi van die verlengingspremie, niet eerder van gehoord!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Behangstomer gebruikt bij het klussen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z