woensdag 30 december 2015

Lenen lenen betalen betalen

Sinds gisteravond zijn we ook nog 'poesloos'. Ook poes Semmie is uit logeren namelijk. Mijn vader heeft de afgelopen week wel drie gebeld wanneer 'de kat' nou kwam hahaha. We brengen oud en nieuw daar namelijk door en mijn vader vond het handiger dat 'de kat' (het is een poes, maargoed, we noemen haar 'Poesje of de kat, nooit Semmie, daar luistert ze toch niet naar) al eerder kwam.
Ze heeft daar vaker gelogeerd. Dus na even snuffelen bij binnenkomst was het direct weer goed. 

In het kader 'goed voor de romantiek' aten we thuis een broodje falafel met veel knoflooksaus. We keken via uitzending gemist naar lenen, lenen, betalen, betalen van Tros Radar en dan de aflevering van 28 december j.l. met Gerhard Hormann en zijn blauwe bankje. Ik ben nog een beetje 'flabbergasted' over hoe het werkt met het bankwezen. Volgens mij moet ik het nog een keer zien om het een beetje te snappen. Wie van jullie heeft ook al gekeken? Wat vond je er van? Ik ben nog steeds blij dat we in de mogelijkheid zijn om versneld onze hypotheek af te lossen. 

De een na laatste dag in het nieuwe jaar. M. staat al een half uur te poetsen in de douche. Niet voor zichzelf. Maar de geweldige (echt niet dus) randjes tussen de mozaïek tegeltjes. Ik voorzie toch ook nog een project badkamer renoveren. Want ik ontdekte net schimmel op het plafond :(

Eerst maar eens de lopende zaken/dingen voor het einde van het jaar aanpakken en afronden. Uiteraard onder het genot van een cappuccinootje.

7 opmerkingen:

 1. Probeer eerst uit te zoeken waarom het vocht niet uit je badkamer gaat, waardoor er schimmel kan ontstaan. Is er goede ventilatie? Kan de ventilatie verbeterd?

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoeven we niet proberen uit te zoeken hoor :) Er is geen ventilatie gat. Wel bedankt voor het meedenken Greet.

   Verwijderen
 2. Je kunt ook schimmelverwijderaar gebruiken en inderdaad wat Greet zegt: de oorzaak zoeken. Ik heb bijvoorbeeld beperkte ventilatie, dus ik kan renoveren wat ik wil, zolang ik geen compleet afzuigsysteem aanleg, blijft er na verloop van tijd schimmel ontstaan. Dit is overigens wel veel minder nu ik de douchedeur meestal open heb en vochtvreters gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Renovatie wordt inclusief afzuigsysteem :)) Vochtvreters in de douche? Oh bijzonder, wel een idee, haha.

   Verwijderen
 3. Ik vond het hele interessante uitzendingen. Bedankt voor de tip. Ik had ook echt geen idee dat het allemaal zo zat met maar 2/3 % eigen vermogen en het creeeren van geld. Ik heb altijd begrepen dat dat tot inflatie zou leiden? Daar werd nu helemaal niet over gesproken. Ik ben hierdoor wel meer overtuigd van mijn beslissing over te stappen naar een kleine stabile bank en weg te gaan bij de ING. Ik moet daar nu perse een rekening aanhouden omdat ik er een deposito heb lopen. Ga ik daar weg als klant moet ik ook het deposito opheffen met boete. Nou geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt met 3,1 % rente. Ook een groene belegging dus geen vermogensrendements heffing. Maar zodra hij afloopt ben ik daar weg. Door al dat gedoe met de banken zou je bijna de neiging hebben het geld er maar weg te halen en het in een oude sok te stoppen. Maar ja dan heb je helemaal geen rendement meer.
  Wel mijn huis helemaal afgelost, dus dat pakken ze me niet meer af (tenzij de huizenprijzen nog een keer sterk gaan dalen natuurlijk) Ik heb gelukkig niet meer betaald dan het nu nog waard is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lekker @Ineke je huis helemaal afgelost. Daar kunnen wij ons ook al op verheugen. 3,1% is een mooie rente op dit moment. Wat vind je van het idee dat werd geopperd om de staat een bank voor het rekeningverkeer op te richten?

   Verwijderen
 4. Ik heb het nog niet gekeken, maar heb er nu al zoveel mensen over gehoord.... Denk dat wij het ook maar eens moeten bekijken

  BeantwoordenVerwijderen