Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
21 december 2015

Kijken en vergelijken, plus een zielige man in huis

Zo, eerste vakantiedag en de planning is al in de war. 
Bij M. schoot het gisteren in zijn rug. Tijdens het stofzuigen onder het bed. Bikkel (of juist dom :)) als hij is, ging hij nog even door met huishoudelijke taken. Onder het motto van in beweging blijven.
Op een gegeven moment zag ik wel dat hij het niet meer trok en heb ik hem 'naar boven begeleid'. Even ontspannen op bed.

Dochter en ik vertrokken naar mijn ouders, want ze wilde graag logeren bij opa en oma. Ik dacht, even brengen en terug naar huis, maar dat werd iets langer dan gepland, want mijn moeder haar telefoon had kuren. En nu kon ze niet meer 'whatsappen'. Dus heb ik al mijn technische kennis en heeeeel veel geduld, inzake het trage internet bij mijn ouders, ingezet. 
Ik kreeg een bak bami mee, met kroepoek en pindasaus. 
Konden we lekker makkelijk eten. 

Bij thuiskomst bleek M. er 20 minuten over gedaan te hebben om uit bed te komen (hij had ook nog om hulp geroepen, ohhh, zielig, ik had hem niet wakker gemaakt om te zeggen dat ik weg ging, wel een berichtje gestuurd, maar zijn telefoon lag beneden).

Van mijn ouders kreeg ik naast eten, ook nog een rode (warmte) lamp mee, dus daar maakte hij 's avond nog dankbaar gebruik van.

Wat stond er dan om mijn planning? Nou, kerstrecepten bedenken voor de brunch en boodschappen doen. Kerstkaarten maken en versturen. Dit alles samen met dochter, maar die is er dus niet. Om M. nu te laten sjouwen is ook geen optie :)) 

Dus dan maar iets anders. Iets wat voor volgende week op de uitzoeklijst stond.
Zoals ik eerder schreef, heb ik dit jaar wat dingen qua verzekeringen 'onder de loep genomen".
Onze autoverzekering aangepast wat zo'n 10 euro per maand scheelt. Energiecontract aangepast, waarvoor we een verlengingsaanbod van 285 euro kregen. (Daar had ik nog nooit eerder van gehoord).

Zitten we alleen nog met de zorgverzekering. Tigduizend vergelijkingssites uiteraard weer aan het einde van het jaar. Die graag allemaal wel willen dat je via hun website overstapt :)) Maar het is wel handig om te kunnen vergelijken.

Dochter is uitgebeugeld. Nieuwe steunzolen heeft ze net gehad. 
Dus dat is voorlopig klaar. Tandartsverzekering heb ik dit jaar wel.
Ik ben onlangs voor controle geweest en het gaatje wordt dit jaar nog gevuld. 
Dochter moet morgen naar de tandarts en heeft hopelijk niets.

Voor de chiropractor behandelingen (die waarschijnlijk volgend jaar naar 1x per 6 weken gaan) zou vergoeding wel wenselijk zijn. We zijn nu bij de H.ema en die vergoeden het niet. Maar, die geven wel 10% korting met de zorgpas en daar maken we best wel veel gebruik van.

Optie is een collectieve verzekering via mijn werkgever. Dan kies ik voor een aanvullende verzekering en krijg ik 80% van de chiropractor behandelingen vergoed, met een maximum van 400 euro per jaar. Ik kan qua basis verzekering kiezen tussen een polis in natura en restitutie 

Bij verschillende bloggers las ik dat ze kiezen voor een jaarbetaling, i.p.v. een maandbetaling. 

Als ik nu kies voor een verzekering via mijn werk voor dochter en mijzelf en M. blijft bij de H.ema, dan heb ik beide voordelen. Per saldo betalen we dan 1,74 euro meer per maand, vergeleken met dit jar.
Dan ben ik wel uitgegaan van een verhoogd eigen risico. Dat hadden we dit jaar ook (500 euro extra). Al blijft dat natuurlijk wel altijd een 'gok'. Optie zou ook nog zijn, de basis bij de ene verzekeraar en dan de aanvullende verzekering bij een ander. Heeft iemand daar ervaring mee?

Wanneer er nog andere 'gouden tips' zijn, dan hou ik me uiteraard aanbevolen. Ga ik nu mijn haar uit de verf halen. Alles voor een fabuleuze kerstlook. M. is ondertussen weer even gaan liggen. Ik ga me zo wagen aan de kerstdrukte in de supermarkten. Jammer dat er hier nog niet aan huis bezorgd wordt. Leek me heeeeeerlijk.

Would you like to comment?

 1. Voor mij is het het voordeligst via Anderzorg en ik betaal inderdaad via jaarbetaling. Ooit eens mee begonnen toen ik een meevaller had en dat jaar vooruit kon betalen. Sindsdien maak ik de maandelijkse premie over op mijn spaarrekening, zodat ik elk jaar weer genoeg heb om weer in één keer te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh interessant, ik heb even gekeken, met chiropractie behandelingen is ook mogelijk. Nu nog even kijken naar de betaling per jaar. Als jij me aanmeldt, mogen we 40 euro verdelen :))

   Verwijderen
 2. Wij gaan volgend jaar ook naar anderzorg, volgens mij een prima verzekering. Ik ben vanmorgen bij de supermarkt geweest, heerlijk rustig en alles kunnen halen, maar ik kan me voorstellen dat dat bij jullie even niet ging, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ik ga voor de FBTO: vrije artsenkeuze, jaarbetaling en je kan je apart verzekeren voor ongelukken ( aan je gebit). Ook handig is dat je sommige module later kan aanzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat betreft je man:ALS hij een spier heeft VERREKT is het vooral belangrijk om in beweging te blijven. Ervaring leert dat je tegen de pijn en het op een andere manier gaan bewegen het beste paracetamol kunt slikken. Zo voorkom je dat je een andere houding aanneemt en daar weer klachten van krijgt. Vooral in beweging blijven en hopelijk is het dan met 1 of 2 dagen over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook overgestapt naar Anderzorg. Wel heb ik dit via euroclix en dan bij independer vergeleken. Anderzorg was voor mij de voordeligste en heb maximale eigen risico gekozen. Voor manlief was dit Menzis (blijkt het een dochteronderneming te zijn) voor hem heb ik alleen de verplichte eigen risico gekozen. Samen scheelt het ons ruim 40 euro per maand, wat ruim 500 euro op jaarbasis is. Dit geld gaat in het zorgpotje voor het geval ik mijn eigen risico nodig heb en anders is het een spaarpot voor de premie van volgend jaar in 1 keer te betalen. Succes met vergelijken je hebt nog 10 dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga voor het eerste jaar misschien zelf een zorgverzekering afsluiten. Ik heb net gemaild met iemand die de collectieve verzekeringen helpt afsluiten. Een hele lange mail is het geworden. Ik ben hardstikke benieuwd of ik het daadwerkelijk ga afsluiten. Er komt vast wel een berichtje over op mijn blog als het wel of niet gelukt is. :)

  BeantwoordenVerwijderen