Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
19 december 2015

Kerstperikelen


De boom staat, is voorzien van lichtjes en vult de kamer met gezelligheid. 
Net als voorgaande jaren, bemoei ik me niet met wat er in de boom komt te hangen. Uiteraard roep ik af en toe wel iets vanaf de bank en verhang ik stiekem iets zo af en toe.

Kerst..... Het is gewoonweg niet zo mijn ding. Ik vind het op zich best gezellig hoor, de verlichte huiskamers en mooie versieringen. Maar verder alles er om heen vind ik nogal 'vermoeiend'. Gelukkig hoeven we de kerstdagen niet veel bijzonders. Eerste kerstdag komen mijn schoonouders en schoonzus over. We gaan lekker brunchen. Tenminste dat is het plan haha. Maandag ga ik samen met dochter de inkopen doen. Ik mis het 'dek de tafel leuk' gen, dus ga ik nog wat inspiratie op doen op het internet. Of vanuit tijdschriften, waar altijd weer die opgeflufte gezinnen op de foto staan. Lachend, met tafels vol lekkere dingen, alles superleuk qua 'styling'. Haren netjes in de plooi, geen vlekken op de tafelkleden of kleding. 

Nooit aangebrande gerechten, of vergeten boodschappen waarbij er dan niets meer gehaald kan worden. Opgeruimde keukens, bij elkaar passend servies en glazen, mooie placemats etc. etc. Iedereen die lief, leuk en aardig doet.

Ach, zoals ieder jaar overleef ik het wel weer hoor. Ik voel me gezegend met mijn goede gezondheid. Met 'man en kind'. Ouders en schoonouders die nog leven. Lieve familie en vrienden. Genoeg te eten en te drinken. Hout voor de kachel. Wat wil ik nog meer?

Maandag is het al weer de korste dag van het jaar. Daarna worden de dagen weer langer en duurt het nog maar even tot aan maart. Volgend jaar boek ik denk ik een reis naar een zonnig oord in december.

Tot zover de overpeinzingen op zaterdag avond :)) Ik ga mijn huissetje aandoen en in de lampjes van de boom staren. Of zoiets.

Would you like to comment?

 1. Zo doe ik het ook en dat is prima ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb eigenlijk ook niet veel met Kerst, wij hebben bijvoorbeeld nog nooit een boom gezet. Ik laat mij gewoon meevoeren, maar op reis gaan met Kerst zou binnen de familie toch niet goed vallen, denk ik.
  Ik kijk uit naar het lengen van de dagen! Terug zon zien op een werkdag en veiliger om te fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh herkenbaar. Iedereen fris, vrolijk en vooral lief tegen elkaar aan het kerstdiner. Alles in me sputtert tegen. Ik weet dat ik onredelijk ben want ik "moet" echt niets maar het wordt je op alle mogelijke manieren (tv, reclame e.d.) zo opgedrongen dat er bijna niet aan te ontkomen is. Ben dus altijd weer blij als het januari is en het weer een beetje lichter gaat worden.
  Toch wens ik je fijne dagen met man en dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, heel herkenbaar! We hadden vroeger echt Kerststress, moeder die uuuuuuren in de keuken had gestaan en dan niet bepaald gezellig meer was. Allemaal opgeprikt aan de kerstdis, samen met oma, die het de hele tijd had over de bekenden die of dood of ziek waren. Dus nee, ben er ook niet zo van. ;)

  BeantwoordenVerwijderen