donderdag 24 december 2015

Ho ho ho, kerst vieren doen wij zo


In de categorie kerst... Na een niet echt productief, maar wel heel gezellig te noemen, 'werk'dag, pikte ik M. inclusief vouwfiets op van zijn werk.
We sjeesten naar de natuurvoedingszaak, die gelukkig nog een uurtje open bleek te zijn. Er stonden nog een paar dingen op mijn lijstje namelijk.

Gisteravond was ik met dochter ook nog boodschapen wezen doen. We reden eerst naar het plaatselijke winkelcentrum. O n v o o r s t e l b a a r zoveel auto's als daar stonden. Daar hadden we allebei geen zin in. Dus reden we terug en besloten we naar de A.ldi te gaan. Een kar vol 'vreterij'. Dat was echt de laatste keer dit jaar. Haha... Letterlijk en figuurlijk...

Bij thuiskomst gisteren stonden er weer twee tassen met houtresten van de buurman. Hij maakt echt prachtige dingen. Kennen jullie bv. de geknipte silhouet portretten van 'vroeger'? Nou, die maakt hij in houtuitvoering. Nog meer dingen hoor, ook logo's en dergelijke.
M. bracht de lege tassen terug, met een kerstkaart en een doos lekkere chocola. Om te bedanken voor hun pakketaannames en hout :))

Terug naar vandaag. Goed nieuws inzake de waardevermeerdering. We hebben recht op 4000 euro. Toch een leuk bedrag voor een uurtje of wat werk. Binnen 8 weken wordt het op onze (nou mijn) rekening gestort. Kom maar door met die overvloed.

Kerstavond. Dochter heeft al haar kadootjes al uitgepakt. Ik kreeg van haar (eigenlijk van mezelf, want haar zakgeld was vrijwel op) een goudkleurig nagellakje en twee rollen washitape. M. kwam er bekaaid af, met een taaipop van 50 cent (prijssticker had ze niet eens verwijderd).

Zojuist hebben dochter en ik tiramisu gemaakt. Ondertussen stond de knoflooksaus op smaak te komen (die maak ik altijd zelf) voor bij een broodje (vegetarische) shoarma. Nu liggen er nog 10 gekookte eieren te wachten. De bedoeling is om voor morgen bij de brunch gevulde eitjes te maken.

Maar ik heb ineens geen zin meer. Gelukkig kan het morgenvroeg ook nog. 
Ik ben al voorzien van mijn huissetje. Er komt zo nog een 'kerstige film' op tv.
Even lekker ontspannen.

Voor een ieder hier, stressvrije kerst toegewenst. Mocht een gerecht niet lukken kun je altijd nog brood eten :)) Hopelijk ben je samen met degene(n) waar je mee samen wilt zijn. Mocht dat niet zo zijn, bedenk dan dat er genoeg mensen zijn die alleen zijn en die graag met iemand samen kerst zouden willen vieren.
Dus doe je best om lief te zijn, of als dat beter voelt, zeg dan gewoon op een aardige manier de waarheid. Probleem voor volgend jaar opgelost haha.

Fijne dagen. Tot volgende week. Met nog meer leuk nieuws trouwens.

7 opmerkingen:

 1. Jij ook fijne kerstdagen toegewenst! Vandaag zijn mijn ouders komen eten, dus het kersteten is op. Morgen is onze zoon jarig en schuiven we daar lekker aan het gebak. De rest van de dagen eten we restjes van vandaag en vullen dat wel aan met dingen uit de vriezer. Heerlijk genieten de komende dagen met een stapel boeken en de benen op de bank!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och ja, dat kersteten...daar doe ik niet zo aan. Eerste kerstdag gebakken aardappels gegeten, gewoon en lekker.
  Gevulde eitjes, die maak ik ook graag.

  Fijne dagen, geniet van elkaar, dat is toch het belangrijkste.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen