Doorgaan naar hoofdcontent

Hebberigheid en kopen, kopen, kopen

Voor de mensen met een krap budget, die bv. moeite hebben om deze maand rond te komen. 
Het spijt me als dit blogje vervelend op je overkomt. Wij kennen ook de andere kant van het verhaal uit persoonlijke ervaring. We zijn heel blij dat we nu in deze overvloed leven en de mogelijkheden hebben die we hebben. 

Met het bedrag (van 13e maand + eenmalige bonus + BHV vergoeding) dat morgen op mijn rekening zal staan, word ik een beetje hebberig. 

Gisteren waren we bij de M.ediamarkt. Kijken en vergelijken van o.a.
-een wasmachine
-een warmtepompdroger
-een waterkoker 
-een koel/vriescombinatie
-een oven/gastelcombinatie

We proefden een cappuccino en een au-laitje uit een K.rups/N.escafé apparaat.
We maken nu op de ouderwetse manier melk warm (in een pannetje, dan met de schuimklopper opschuimen), wat al 15 jaar prima werkt trouwens.
Bijna kochten we zo'n ding, 'leuk voor onder de boom'. 

We verlieten het pand dus zonder alle bovenstaande zaken, maar wel met één nieuw 'speleding'. M. kocht een iPad Air2.

Onze 'oude iPad' gaat naar mijn schoonouders als kerstcadeau. 
Persoonlijk was ik nog erg in de verleiding om een mini iPad 4 te kopen. Belachelijk, want mijn huidige iPadje + toetsenbord werken echt nog uitstekend.

De bijna twee uur die we doorbrachten in het pand waren ook lang genoeg voor mijn hersenpan. Muziek, flitsende beelden van tigduizend schermen, mensen die ook 'net' daar moesten staan of voorbij moesten. Echt mijn ding.

Vervolgens togen we voor de zoveelste keer naar de I.kea #keukenskijken
Vandaag willen we ECHT een beslissing nemen over de indeling, wel of niet een losse koelkast, inductiekoken of gas, etc.
Het voordeel van een volledig nog in te richten ruimte is dat alles kan. Laat dat nou ook het nadeel zijn. Zucht. (Luxeprobleem, ik weet het).

Kocht ik dan niets voor mezelf? Nou... jawel, ik durf het bijna niet te typen.
Want ik had geld teruggekregen van schoenen die ik online besteld had en vervolgens geretourneerd. Dat geld stond op mijn P.ayPal account. 
Op de één of andere manier voelt dat niet als geld uitgeven wanneer ik dat geld weer gebruik. Er was een aanbieding, met 20% korting.... (Ja, ik doe een opbouwende fase, met allerlei redenen, zodat je zometeen denkt, ja, ze heeft gelijk, zo'n kans moest ze niet laten lopen). 
Dus ik kocht een leren Filofax Malden, paars, A5 uitvoering.
Echt zooooooo mooi. En al zo lang op mijn verlanglijst. Komt uit Engeland, dus ik moet nog even geduld hebben.

Ik geef toe. Ik heb een agendaverslaving. Ik kan het proberen goed te praten. Maar dat heeft geen zin. Nee, uiteraard had ik die agenda niet echt nodig. Gewoon echt niet. Misschien durf ik het aan om mijn agenda's te verzamelen, op de foto te zetten en zo de 'confrontatie' aan te gaan. Hahaha. Nee, ik hoef niet in therapie. 

Fijne zondag. 

Reacties

  1. Lekker toch, geld (kunnen) uitgeven aan dat wat je ECHT wilt hebben? Ik word wel erg benieuwd naar je agendaverzameling. Je hebt een agenda nodig, toch, elk jaar één - of denk ik nou helemaal de verkeerde kant op?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha geniet ervan! En het meeste is dus toch nog helemaal niet uitgegeven? 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn rode leren filofax ligt nu alweer een paar jaar te wachten totdat hij weer (zakelijk) gebruikt mag worden. Zo mooi! Was een lief kadootje van mijn dochter.

    Nu heb ik zo'n goedkope agenda van € 2,-- bij de goedkope boekhandel. Ook goed (en ook rood).

    Geniet ervan Rijk Wijf, juist omdat je weet hoe het anders was.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een filofax is zo mooi <3
    En van mij had je geen sorry hoeven zeggen. Je hebt het geld nu, en je hebt er hard voor gewerkt om in deze situatie te komen dat je iets kan kopen wat je echt mooi vindt en waar je blij van wordt. Iets wat je waarschijnlijk nog jaren gaat gebruiken. Dat ik (en met mij anderen) dat nu niet kan, verandert niets aan dat jij gewoon blij mag zijn met je aankopen, vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geef je groot gelijk, wat moet dat een heerlijk gevoel voor jullie zijn om nieuwe spullen voor de keuken uit te gaan zoeken (is toch noodzakelijk volgens mij) met de wetenschap dat je het je gewoon kunt permitteren. Geniet van de vruchten van jullie harde werken en spaarzaamheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik merk dat ik steeds kritischer word op mijn aankopen. Wanneer het een goed product is waar ik wat aan heb (kan ook voor de leuke heb zijn) wil ik er best voor betalen. Ik hecht aan kwaliteit.
    Maar er zijn steeds meer momenten dat ik besluit om iets niet te kopen. Dat is wel een gevolg van het consuminderen en besparen. Ik heb steeds minder nodig.
    Maar voor een filofax zou ik ook een uitzondering kunnen maken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja. Ooit moest ik echt tellen wanneer ik in de winkel rondliep. Ooit had ik geen geld om het laatste weekend door te komen van de maand omdat hij doordat het kermis was er de laatste honderden euro's had doorgejaagd (zomer 2004). Ik moest gaan bedelen om mijn gezin te voeden.
    Nu zijn we dus elf jaar laten en heb ik meer dan genoeg geld met een nieuwe man die veel meer verdiend (tot vier maal meer!) en heb ik geen zorgen meer iedere maand. Er is altijd geld en soms voel ik me nog wel eens schuldig omdat ik iets koop dat ik écht niet nodig heb of al veel te veel gekocht heb, maar ik heb wel 'offers' gebracht in het verleden ook.
    Ik ben nog steeds geen : 'Het kan niet op!', maar af en toe denk ik gewoon: 'Ik verdiend dat wel. Oké?!'

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb ook een hele mooie organizer gezien, maar ja, van leer.... Wil ik dat als vegetarier? Liever niet. Zo'n plastic ding vind ik ook weer niet mooi. Ik hoorde laatst een toffe omschrijving van dit soort dilemma's: first world problems! Succes met de keukenkeuzes!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk toch dat je je dit "zo maar" even kunt veroorloven zonder dat je je druk hoeft te maken of er nog voldoende over blijft?!

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ha nog een planner/agenda verslaafde! Mijn naam is...... Hihi Ik ken het. Heel veel plezier ermee en succes met het wachten.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z