Doorgaan naar hoofdcontent

Mezelf ONTmoeten


Na een woelige nacht, waarbij ik alle taken die ik nog van mezelf MOET doen de revue zag passeren werd ik rond half negen wakker. Absoluut niet uitgerust. M. stond op en ik doezelde nog even weg.

Rond half elf werd ik opnieuw wakker. Iets uitgeruster, maar wel met een stram lijf. Logisch, want nu had ik wel heeeeeel lang op bed gelegen. 

Dag 1 van de #geefmaand (waar ik gisteren over schreef). Ik heb heel veel te geven (letterlijk en figuurlijk haha). Maar het ontbreekt me de laatste tijd vaak aan energie. Dus bedacht ik dat het een heeeeeel goed idee zou zijn om de eerste dag aan mezelf iets te geven. Een soort van ONTmoeten.

Dus schreef ik een hele lange lijst van dingen die ik NIET meer wil. Om het mezelf makkelijk te maken, want van daaruit kan ik het makkelijker ombuigen naar wat ik wel graag wil. Ik zal jullie de 'wil ik niet meer' lijst besparen. 
Voegt niets toe namelijk om daar energie in te steken. 
De essentie van dingen/zaken die ik wel graag wil heb ik uitgetekend met de letters van mijn naam.

C = Creativiteit
H = Helpen
R = Rijk Wijf
I = Inspiratiebron
S = Sociaal
T = Typisch
E = Energie
L = Leren

Het lijk wellicht een beetje egoistisch om eerst aan mezelf te denken. Maar als ik weer helemaal goed/lekker in mijn vel zit, kan ik veel meer. Dus ook geven :)

Ga ik nu mijn creatieve slagveld (lees stiften, papier en stempels) opruimen. 
M. doet een poging om onze gewenste keuken in 3D te ontwerpen. 
De broodbakmachine draait op volle toeren en ik ga de details van wat ik WEL wil verder uitschrijven. Voor degenen die meedoen aan de geefmaand, ik ben benieuwd wat jouw geefactie van vandaag is/was.

Reacties

  1. Wat goed van je dat je de eerste dag iets aan jezelf geeft! Toen ik je blogje over de geefmaand las, was het eerste wat ik dacht: ik doe mee! En ik begon meteen in mijn hoofd een schema te maken wat ik wanneer aan wie zou geven. Toen kwam de stress en ik realiseerde me dat mijn coach mijn burnout niet voor niets heeft omgedoopt tot "leeggegeven". Ik heb toen besloten dat ik van November " ontvangmaand" ga maken. Ik wens jou een fijne geef- en ontvangmaand toe. Geniet van wat je WEL wil.
    Niet bloggende Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Marianne. Heel herkenbaar, het leeggeven ^-^
      Wat zou jij graag willen ontvangen deze maand?

      Verwijderen
    2. Deze maand wil ik graag complimentjes ontvangen. En dan bedoel ik met ontvangen ook echt de actie die IK daarop zet: in plaats van een complimentje meteen afzwakken, gewoon dank je wel zeggen en benoemen dat ik het fijn vind om te horen. Vandaag gedaan, ik kreeg meteen nog meer complimentjes van mijn leerlingen.
      Dat is misschien ook een soort geven: je geeft de ander waardering voor zijn/haar compliment.
      Wat zou jij willen ontvangen?
      Groetjes, Marianne

      Ps: perimenopauze klinkt niet leuk. Sterkte ermee!

      Verwijderen
    3. Wat ik graag wil ontvangen Marianne, is inzicht en wijsheid. Dank je wel voor je vraag.

      Verwijderen
  2. Ik zeg gewoon: Chapeau 😊 en heel veel geef- en ontvangplezier deze week.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je we @Huize HenS Wat heb je trouwens een prachtige blog layout. Heel aantrekkelijk. Ik ben je gaan volgen. Ga binnenkort alles lezen.

      Verwijderen
  3. De Geefmaand gaat om Geven, of dat nu aan jezelf of een ander is, dat maakt niet uit. Net als in het vliegtuig, eerst bij jezelf het zuurstofmasker opdoen, daarna bij een ander. :) Ik heb geld gestort, voor een mooi project van een andere deelnemer, Marieke Lachen. En ik heb een vriendin feedback en steun gegeven. Mezelf heb ik laten zeggen wat ik dacht, zonder de mediatorrol aan te nemen, wat ik vaak in deze groep doe. Dank voor je vraag, dat realiseer ik me nu pas echt! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi het Christel woord met je waarden erbij. Ik begon mijn geef maand met het geven van een bijdrage aan een vriendin die voor een rolstoelbus aan het crowdfunden is. En op diezelfde dag gaf ik een klein (verjaar) feestje voor mijn vader waar we het nodige werk aan hadden, dus een goed begin van de geef maand hier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een mooie bijdrage aan je vriendin. Nog van harte gefeliciteerd met de 75e verjaardag van je vader. Fijn dat je kon helpen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z