woensdag 21 oktober 2015

Schoenen kopen met dochter

In de veronderstelling (mooi woord vind ik) dat we in zo'n twee uurtjes wel schoenen voor dochter zouden vinden. 

Daarom reden we met de auto naar de stad. In de parkeergarage, dichtbij de outlet schoenenwinkel waar we onze speurtocht begonnen.
Halfhoge zwarte laarsjes, zonder teveel frutsels, zonder klik-klak hak, van één soort leer, geen schubben, koeievel of lak. Maat 40. 

Dus.... 10 winkels verder hadden we nog niets. Wel vraten we een Tony Chocolonely's discodip reep op met ons twee. We waren om 14.00 uur de deur uitgegaan en om 18.00 uur thuis. Wonder boven wonder zelfs nog 'on speaking terms'. 

Dochter was erg teleurgesteld. Het enige mooi paar was niet in haar maat. De verkoopster in de winkel aldaar was niet op service gericht. Haar opening naar mij toe was "Zeg het maar". Waarop mijn antwoord was: "Maat 40 graag" <-let op het graag, terwijl ik haar een schoen in maat 39 overhandigde.
Ze kwam terug en zei: "Hebben we niet meer". Tot zover de conversatie. Werkelijk. 

Gelukkig bedacht ik dat mijn zusje wellicht nog zou kunnen helpen.
Nu ik toch uit de anonimiteit ben, kan ik ook schrijven dat Bianca samen met compagnon Julia een supergave winkel in Deventer heeft. Genaamd Hemelse Hebbedingen. De designershoes waar gisteren in het interview over 'gesproken' werd, zijn mijn prachtige Chie Mihara's. Daarnaast ben ik nog in het bezit van een paar Prada schoenen. Wereldaankoop bij de kringloop het Goed in Deventer, voor maar 15 euro :)

Hemelse Hebbedingen (<- klikkerdeklik voor de website) dus. Mijn zusje appte dat ze nog wel halfhoge Kickers had. Reed apart op dinsdagochtend naar de zaak, bracht twee paar mee, maat 40 en 41 voor de zekerheid en maakte dochter heeeeeel blij. Want ze zitten lekker, staan niet 'flapperig' en pasten ook nog binnen het budget (Ons budget dit keer. Want winterschoenen en een jas hoefde ze niet van haar kledinggeld te betalen dit jaar).

Pfieuw... Al wel een ding van mijn lijst 'to do' in de vakantie.

Gistermiddag ben ik met mijn zusje nog even op pad geweest.
Kringlopen vinden we allebei super. Ik vond een gave winterjas voor mezelf. Sjiek de friebel model. Dieppaars, 80% wol, van Benetton. Voor maar 10 euro.
Mijn zelfgehaakte omslagdoek past er perfect bij qua kleuren.

Mijn moeder had ondertussen voor 8 personen macaroni gemaakt. Mochten we daar met ons allen lekker eten. En zo was de tweede vakantiedag maar zo weer om.

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke winkel!! #hebalwatgezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Morgen ga ik met dochter (bijna 40) naar een kringloop, zij heeft broek en lange jas nodig en ik zwart vest.

  Als we niet slagen naar vlakbij gelegen winkelcentrum. Naar dat vest zoek ik al een paar weken,alles teveel frutsels of verkeerde pasvorm.

  Vreselijk die behandeling in winkels, totaal onopgevoed en ongeschikt voor klantcontact.

  Ik was tijdje geleden met mijn moeder (90) bij 2 banken, in de ene werden we geweldig geholpen. Toen naar de andere en we werden aangesproken door meisje van zo'n 18 met : wat kan ik doen voor jullie? Ze wist weinig zelf en bleef ons met jij aanspreken, ik vind dat dat niet kan bij echt ouderen zoals mijn moeder. Ik heb haar dan ook verzocht op U over te gaan en ze was nog beledigd ook. Stomme opmerking ook: is was gewoon aardig. ??????????? De deed het later wel maar totaal niet op een wat voorkomende manier.

  BeantwoordenVerwijderen