donderdag 22 oktober 2015

Deeltijdontslag en meer winst


Op deze druilerige donderdag (ja, qua weer dan :)) laat ik de klusplannen even 'varen'. Gisteren heb ik naar aanleiding van een offerte, opdracht gegeven voor het opnieuw voegen van de voorgevel. Weer iets van mijn lijstje.

M. is vandaag en morgen ook vrij. Hij wil graag de schuur opruimen. Nou, mijn 
zegen heeft hij haha. Ik bedacht dat ik het schrijven van mijn boek niet op mijn 'to-do' lijst voor deze week heb gezet. Met een naderende 'deadline' van december mag ik voort gaan maken. Dus ik heb mijn cursus gegevens van Publish Your Book and Grow Rich erbij gepakt. Mooie titel he? Bij wie roept het al weerstand op? Bij het volgen van het stappenplan zou ik in 20 uur de conceptversie van mijn boek geschreven kunnen hebben. 

In het cursusmateriaal (M. en ik waren ook op het tweedaagse seminar hierover) wordt aangegeven dat het uitgeven van een echt boek wordt aangeraden. Hmmm... Ik vond een e-book juist wel makkelijk, omdat het sneller kan en ik dingen meer in eigen hand kan houden. Wat lees jij liever, een gedrukt boek, of een e-book?

Daarnaast ben ik het boek Winst.nl ben ik aan het herlezen. (wel aandelen :))
Gisteren bekeek ik voor het eerst de video die Eelco de Boer erbij heeft staan op de website. Het boek heb ik al heeeeel lang, de tekst die er voor mij is ingeschreven klopt dus ook. (Eelco is trouwens net vader geworden van een zoontje. Zo leuk).


Mocht je het boek nog niet kennen, maak dan 12.21 minuten vrij voor de video (<- klikkerdeklik). Dan kun je zelf kijken of het iets voor je is.

Over het deeltijdontslag. Ik wil graag naar een contract voor 36 uren bij mijn werkgever. Kreeg ik bericht dat ik dan officieel deeltijdontslag aan moet vragen. Slik. Ineens voelt het minder vrijblijvend. Volgende week neem ik wel even contact op met de afdeling HR om navraag te doen hoe en wat. Ik weet al wel hoeveel mijn inkomsten af gaan nemen. Daarentegen komt er een hoop vrije tijd voor terug. Ach en wie weet wat mijn boek en internetavonturen mij gaan brengen ^-^

9 opmerkingen:

 1. Ik lees alleen een e-book. Maar daarbij moet ik wel de opmerking plaatsen dat ik visueel beperkt ben en altijd gebruik heb moeten maken van daisy boeken ( die worden voorgelezen) maar sinds de zomer heb ik ontdekt dat er e-readers met tts (text to speech) bestaan en is er opeens een hele nieuwe wereld van e-boeken voor me open gegaan. daisy boeken zijn erg fijn maar de keuze erin is helaas beperkt.omdat alleen die boeken worden ingesproken die veel "gelezen" worden. Wat op zich wel weer heel logisch is maar daardoor mis je wel die boeken die geen groot publiek bereiken. Maar nu heb ik gelukkig die mogelijkheid wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Interessant, tts, daar had ik nog nooit van gehoord. Maar wat ik van plan ben met illustraties zou dan voor jou bijvoorbeeld helemaal niets toevoegen bedenk ik net. Misschien moet ik mijn verhaal ook inspreken :)

   Verwijderen
 2. Je hoeft geen deelontslag aan te vragen. Dat zeiden ze ook tegen mij. Het resultaat is hetzelfde natuurlijk, maar ontslag aanvragen voelt niet leuk. Je kunt het formuleren als aanvraag vermindering van uren.
  Maar je kunt er ook voor kiezen om 36 uur te werken. In het keuzemodel arbeidsvoorwaarden bedoel ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Anita dit jaar heb ik gekozen voor 36 uur in het keuzemodel. Voor volgend jaar heb ik nu 38 uur staan. Ik vind het voordeel dat ik meer vakantiedagen heb bij een 90% aanstelling. Het salaris wordt na afronden van mijn studie gecompenseerd doordat ik een schaal omhoog ga. Hoeveel uren werk jij nu?

   Verwijderen
  2. Ik werk 0,5 fte. In principe 20 uur per week, maar ik neem een uur verlof op per week vanwege schooltijden van mijn kinderen. Soms werk ik extra en dan neem ik ee paar keer dat ene uurtje niet op. Zo compenseer ik wat af.

   Ik lees trouwens liever papier. Een boek lees ik nooit op de e-reader.
   En een ebook kun je niet signeren hè ;-)

   Verwijderen
  3. Een uitgeprint ebook weer wel :) Ik ga vandaag klussen, dan komen meestal de beste ingevingen.

   Verwijderen
 3. Ik schrijf al een tijdje. In 2007 kon ik een gratis e-book van jouw cursusleider downloaden. http://opnieuwbegonnen.blogspot.nl/2007/01/10-manieren-om-geld-te-verdien-via.html

  Succes met de verkoop.

  Ik heb een e-reader. Als ik thuis ben lees ik het liefst van papier. Onderweg en op vakantie e-books. Dat laatste heeft te maken met handbagage

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, mijn cursusleider. Maar zo is het natuurlijk wel. Jammer dat de site van je blogpost niet meer werkt. Hoe doe jij dat trouwens met oude (niet meer werkende) links in je blogposts? Ik blog sinds 4-11-2007 heb ik net opgezocht (niet hier) en heb dan heel wat te controleren :( bedacht ik net.

   Ja, hier hetzelfde, thuis liever papier en onderweg in mijn geval via iBooks op mijn mini iPad.

   Verwijderen
 4. ik heb teveel links. Als ik die allemaal bij moet werken?!!! Kreeg een keer een opmerking dat de prijzen van de meest populaire blog over prijzen van wc papier niet bijgewerkt werd....
  Vanmorgen een reactie op een blog uit de oudheid, over een Groupon actie naar de Termen van een paar jaar terug.

  Ik verwacht dat mensen kunnen anticiperen, tot tien kunnen tellen.

  Ik wou alleen maar aangeven, dat die man ooit begonnen is met verkopen op ebay en marktplaats. Marketing, doorverkopen van ideeën en suggesties verdient beter.

  Destijds adviseerde hij dat je zijn gratis e-book op marktplaats kon doorverkopen. Haha. Nul verkoop. Zelfs iemand die mij vertelde dat het een gratis boek betrof.

  Maar voor het beginnen van een bedrijf moet je veel mogelijkheden uitproberen. Ga vooral door.
  De beste dingen zijn ooit ergens begonnen, waar iedereen zei, dat moet je niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen