dinsdag 6 oktober 2015

Bijzonder bijzonder

Vanmorgen reed ik in het donker naar mijn werk. Het regende ook nog (zo'n zwaar leven haha) en ik bedacht dat herfst niet mijn favoriete periode van het jaar is. Wel als het droog is, met een lekker zonnetje hoor. Dan lekker met laarzen aan, een leuke kledingcombi en zo'n groot 'herfstig' vest. Wandelen in het bos ofzo. (Net als van die opgeflufte gezinnen in die reclames, als je begrijpt wat ik bedoel). Maarja, op de dagen dat ik kan wandelen (lees in het weekend), dan doet ook de rest van heel NL dat. 

Ach... laat ik het er op houden dat het vandaag niet zo mijn dag was. Niets bijzonders aan de hand. Iedereen in de omgeving is (redelijk) gezond. Verder niets te klagen, maar een ietwat onvredig, onbestendig gevoel. Ik vind het altijd bijzonder hoe snel de dagen, weken en maanden gaan. Dat het straks weer december is. Sinterklaas, kerst, oud en nieuw. Het lijkt altijd zo ver weg en 'ineens' is het zover. 

Gisteren kocht ik vast de chocoladeletter Q voor dochter. Eens zien of 'ie' Sinterklaas haalt. De bedoeling was dat ik vanmiddag om 15.00 uur naar huis zou gaan. Uiteindelijk reed ik pas 16.11 uur van de parkeerplaats af. Eigen schuld hoor. Ik heb gezellig bijgekletst met mijn vader aan de telefoon.

Vervolgens haalde ik speciale kattenbrokken en anti wormentabletten bij een dierenspeciaalzaak. Daar sprak ik uitgebreid met de verkoopster over allerlei dingen. Bij de natuurvoedingszaak haalde ik wat boodschappen en zo was ik iets na vijf uur thuis. En gewoon dat uurtje eerder dan normaal thuis voelde erg prettig. Vast een was in de machine. Toiletten ingespoten met dennenfris van E.cover. Heartwarming theetje gezet. Ondertussen een flatterige maaltijd (restjes van zondag) in elkaar geflanst. Ik bedacht dat gewoonweg iets meer vrije tijd gewoonweg zo lekker is. 

Ach, er moet nog wat te wensen blijven denk ik dan maar. Nu lekker op de bank. Dr. Tinus kijken met M. Het enige voordeel aan deze periode. Onder een dekentje met de kaarsjes (en lampjes) aan tv kijken. Ik hoop op nog veel zon en zal mijn vitamine D tabletten zo innemen.

Fijne avond. Zijn er meer mensen die al vroeg de chocoladeletters kopen?

6 opmerkingen:

 1. Mijn dochter heeft een F en die haal ik ook zodra ik ze zie. De Q zie ik inderdaad nooit liggen, dus meenemen zou ik zeggen zodra je hem ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja maar dan niet om te bewaren tot Sinterklaas hahaha. Meestal zijn ze dezelfde week al op. Zag ook de chocolade pepernoten al liggen. Tot nu toe alle verleidingen nog weerstaan maar dat hou ik niet vol tot aan december...
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja Ingrid, choco pepernoten. Ik heb me ook nog steeds in kunnen houden.

   Verwijderen
 3. Haha, ik heb ook de eerste chocolade letter al binnen. Wat betreft de seizoenen in Nederland, die vind ik juist wel fijn de afwisseling eraan dan. Hoewel dagen regen staat ook mij snel tegen. Geniet van je extra vrije uur(tjes)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Vroeger' vond ik de herfst wel fijn Anja. Ik denk dat het gewoonweg komt door weinig vrije tijd. En daardoor ook weinig zonlicht overdag.

   Verwijderen