zaterdag 26 september 2015

Rome dag vier


Kleine fotocompilatie (letterlijk en figuurlijk, bij het groter maken wordt deze foto erg korrelig). Leesbril erbij (indien nodig). Van links naar rechts, bovenaan beginnen. 

Grattachecche, oftewel een soort van Italiaanse slushpuppie. M. had colasmaak en ik iets met kokos en limoen. We vonden het toen we bus 23 pakten en vlak bij Trastevere uitstapten. 

De tea time afbeelding is een ring. Bij de Santa Maria kerk (Trastevere) was een marktje met allemaal sieraden. Deze man had echt de meest bijzondere ringen. Ik hou van groot, dus ben helemaal blij.

Rechtsbovenin een 'selfie' terwijl we stonden te wachten op tram 8, welke ons vervolgens naar Piazza Venezia bracht.

Dan links in het midden. Hoe kan het missen, het Collosseo. Met gave kunstenaars die met spuitbussen en sjablonen binnen enkele minuten een prachtige afbeelding maakten van het bouwwerk. Ik heb een filmpje gemaakt. In NL eens kijken of ik die kan plaatsen.

De middelste selfie is bij het Sint Pietersplein. De foto ernaast is van het wassenbeeldenmuseum op Piazza Venezia. De onderste WEER een selfie (hoe origineel).

Rome by night, bij de eindhalte van tram 8 stapten we uit bij de 'typmachine'. Kan even niet vinden hoe het monument heet. 

Fotootje rechts onderin is van het station Valle Aurelia. Prachtig uitzicht op de heuvels. In groot contrast met de graffiti op de schermen.

We vermaken ons prima. Het heeft twee avonden geregend. Verder alleen maar mooi weer. We hebben wel mega zere kuiten van al het wandelen. Gelukkig hebben we een onbeperkt reizen kaart voor alle openbaar vervoer. Een soort van eigen 'hop on, hop off' bus, tram, trein en metro. Ideaal.

Deze zaterdag doen we nog wat 'toeristische dingen'. Gisteren waren we naar de Fontana di Trevi. Die waren dicht. Vlak daarvoor had M. 'ruig geshopt' bij Döppelganger. (Een winterjas, een broek, een overhemd, een vest en een shawl). Dus toen zijn we even teruggegaan naar het appartement.

Geluncht bij het barretje hier vlakbij. Twee tramezzino's (lekkere broodjes), twee verse jus en twee cappuccino's voor 10,60 euro samen. Zo leuk. En lekker.

Fijne zaterdag. Wij gaan weer op pad.

3 opmerkingen:

  1. Het monument heet Il Vittoriano, gedenkteken voor de eerste Italiaanse koning. Het is mooi van lelijkheid ;-) Veel plezier in Rome

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben nu wel erg benieuwd naar je ring - maar geen leesbril in huis, wel nodig. Vergrootglas ligt boven, maar dat is me net even teveel moeite... Veel plezier, word bijna jaloers (mmm, met je geliefde naar Rome.....)

    BeantwoordenVerwijderen