woensdag 2 september 2015

Kijken en prikken

Handig de anti luizentips. Dank daarvoor. Lavendelolie komt morgen binnen. Dochter vindt het heerlijk wanneer ik haar haar kam, dus dat is geen probleem.

Vanmorgen om 7.55 uur lag ik al bij de doktersassistente op de behandeltafel. Het was tijd voor mijn vijfjaarlijks uitstrijkje. Zo niet mijn hobby. Gelukkig is het een assistente die gewoon doorpraat over haar vakantie en ondertussen vraagt of de eendenbek goed op temperatuur is. Volgende week de uitslag. Ik verwacht niets bijzonders hoor. 

Later op de ochtend, liet ik bloed prikken. Controle op ijzergehalte, vitamine B12 en vitamine D. Ik ben erg benieuwd. Ik troostte mijn zere arm met een leuke Hello Kitty pleister. Die vond ik toevallig in de la :)

Mijn energie was wisselend vandaag. Net als het weer zeg maar. Gelukkig was poes Semmie in de kroel- en lig-op-schoot stand. Zo 'dwong' ze me als het ware om te blijven zitten. Want 's ochtends was ik ingelogd op mijn werkplek (lang leve de moderne tijd) en ik dacht daar 's middags ook nog wel wat in te doen.

Gelukkig was ik verstandig en breide ik lekker verder aan een vestje voor mijn nog ongeboren nichtje (dat wordt dan de jongste dochter van mijn eigen nichtje, heet dat dan nog wel nichtje?)

Ik brouwde met weinig fantasie een maaltijd. De pannen waren schoon leeg, dus het was redelijk gelukt. M. deed de afwas en doet zo nog de was. Zooooo fijn, zo'n lieve en begripvolle partner.

Morgen is de chiropractor terug van zijn congres in het buitenland. Dan hoop ik na de behandeling weer helemaal opgeknapt te zijn. Zo'n fijn vooruitzicht. 
Dan is het nu tijd voor een huisbroekje en met een dekentje op de bank.

5 opmerkingen:

 1. Dat zouden meer mensen moeten doen, hun bloed laten nakijken op vitamine D, B12 en ijzer.

  Sterkte en je komt er wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn zoon en ik vonden het destijds ook heel gezellig met luizenkammen elke dag. Maar gelukkig is het bij één keer luizen gebleven.

  Ik laat geen uitstrijkjes meer maken en doe ook niet mee aan andere bevolkingsonderzoeken. Er komen erg veel vrouwen ten onrechte door in het medische circuit met alle gevolgen van dien. En ik heb zo mijn redenen waarom ik me niet wil laten behandelen mocht ik een slechte diagnose krijgen.
  Sterkte komende week en dat je er maar weer voor vijf jaar vanaf bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de brief ook liggen. mmmmm. Moet nog ergens een afspraak maken want mijn huisarts is op korte tijd een paar keer gewisseld. Ik ga me melden via het bureau van bevolkingsonderzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op voorhand elke dag wat vitamientjes slikken kan geen kwaad. Wij slikken hier allemaal standaard Vitamine D. Ikzelf ook nog wat B12.
  Hoop voor je dat het alleen maar daar aan ligt en met wat extra vitamien bij te sturen is!

  BeantwoordenVerwijderen