zondag 6 september 2015

De kachel weer aan

Jaaa, de houtkachel hoor. De verwarming proberen we te rekken tot minstens 1 oktober. Ik denk dat dat wel gaat lukken.

M. poetste gisteren de ruitjes, die waren 'roetzwart'. Schoorsteen is afgelopen winter geveegd. Het is nu net na vijven. De zon schijnt nog wel af en toe, maar het is frisjes. In de kamer was het net 18,5 graden, even kijken of we het voor vanavond iets aangenamer kunnen maken qua temperatuur.

Verder, maakte ik het vestje voor mijn achternichtje af. En ik maakte een shawl af. Mijn moeder heeft gisteren een gebreide colshawl van mij verkocht. Voor dat geld kocht ik direct weer wat anders :))


Vandaag werd ook spontaan een bed van dochter verkocht via M.arktplaats. Ik was al vergeten dat ik de advertentie nog had staan. Gisteren kreeg ik een bod en vanmiddag werd het gehaald. Altijd weer fijn, wat contant geld in de potjes. 

Met wat schuiven, passen en meten heeft dochter nu ook een bureautje erbij op haar kamer. We kochten een nieuwe bureaustoel voor d'r en nu is ze helemaal niet meer van haar kamertje af te krijgen. (Ja, voor chips haha). 

Qua (her)inrichten van haar kamer vind ik het wel goed nu. Ze krijgt nog een grote foto (gisteren waren we n e t te laat bij de I.kea, twee dames voor ons gingen met de laatste foto weg. Balen, want het is een gelimiteerde oplage van schepen in Groningen. Maar als het goed is, komen er dinsdag nieuwe). 

Op onze slaapkamer willen we graag nog een leuk kastje. Dan nog iets voor het grote raam en 3 afwerkdingetjes, dan is dat klaar. Zooooo fijn. 

Nou, tijdens het typen van het blogje is de temperatuur met 1 graad gestegen. Ik heb een koude neus, dus ik ga even weer in beweging. Fijne zondagavond.

19 opmerkingen:

 1. Dat vestje! Wat een lieverdje. Dan moét je achternichtje ook wel een lieverdje zijn.
  Fijn al die verkopen, dat geeft weer ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo - ik dacht net dat de kacheltijd hier ook nadert, maar het is nog 18,5 graad , dus het kan nog net.... De kamer mag op 19!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 2 briketten waren genoeg gisteravond om de temperatuur op 21,5 te krijgen :)

   Verwijderen
  2. Ik heb tegenwoordig een échte CV - niets met briketten, kolen of gas ;-)

   Verwijderen
  3. Heerlijk mrs H. te B een echte CV. Blij dat wij die ook hebben. De combi maakt het praktisch.

   Verwijderen
 3. Ik ben heel benieuwd naar dé tip om de roetzwarte ruitjes schoon te poetsen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel milieu onverantwoordelijk waarschijnlijk. Met HG ruitenreiniger worden ze weer prachtig schoon.

   Verwijderen
  2. Als je het op een iets milieuvriendelijker manier zou willen proberen...Met een beetje (warm) water ( gewoon op de ruit sproeien) en een beetje as uit de kachel en keukenpapier als "doekje" wordt het ook zo schoon. Een gebruikt theezakje schijnt ook te werken maar nooit geprobeerd

   Verwijderen
  3. Wij doen het met oude kranten, wat water en as.
   Je maakt een prop van een stukje krant, dipt het een beetje in water en vervolgens in de as. Maar hiermee draaiende bewegingen op het vieze glas. Je zult zien dat het as de roet wegschuurt.

   Als je bijna klaar bent een schoon stuk krant pakken en daarmee streeploos schoon vegen.

   Goedkoop, makkelijk en milieuvriendelijk!

   Verwijderen
  4. @Maia wanneer de fles ruitenreiniger leeg is, ga ik het testen. Dank voor de tip in ieder geval.

   Verwijderen
 4. Wat een schattig vestje. Waar heb je het patroon vandaan?
  Het begint hier nu wat klam te worden in huis vanwege alle regen van afgelopen week, het is vanavond twintig graden in huis, zonder verwarming. Grote ramen op het westen is best fijn qua verwarmingskosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Yelena uit een boekje van Phildar. Als je wilt, kan ik je het patroon wel mailen. Laat maar weten.

   Verwijderen
 5. Wat een dotje dat vestje. Heb ook breigaren liggen voor een babyvestje. Het wordt weer breitijd ipv tuintijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier begint het ook echt af te koelen. De pelletkachel heb ik al twee keer aan gehad. Ik probeer ook dat nog wel te beperken door gewoon een deken te pakken (ben toch niet superveel thuis en dan is het echt een beetje zonde van het aan-en-uitzetten), maar je merkt nu wel dat het echt kouder wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier is het nog 20 graden, dus voorlopig gaat hier nog niets aan. Als het frisser gaat worden eerst eens een vest, maar de kids lopen nog in t shirt rond.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattig vestje. En een mooie kleur. Waar komt het patroon vandaan?? Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Mieke als je wilt kan ik je het patroon wel mailen. Stuur je dan een bericht naar het rijke wijf @ gmail . com (dan aan elkaar :))

   Verwijderen
 9. Wat een schattig vestje. En in een mooie kleur. Waar heb je het patroon vandaan?? Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Of de kachel staat te hoog en je bent in winterslaap gevallen...of er is iets, het is net ff te stil hier, kom elke dag kijken! :)

  BeantwoordenVerwijderen