zondag 9 augustus 2015

Soms is rond beter, soms vierkant

De titel van mijn blogje is van een reclame van 'vroeger'. Ik weet zo niet meer waarvan. Ik kreeg een appje van mijn moeder, wanneer we terugkomen van vakantie. Mijn vader blijkt nog wat klusdingen op te moeten ruimen namelijk :)

Toen typte ik ons reisschema. Dinsdagochtend de heerlijke Buick Encore huurauto inleveren, dan vliegen van Detroit naar New York, La Guardia. (Ik zal mijn handen goed wassen en desinfecteren haha). Vervolgens van La Guardia naar JFK vliegveld. We nemen een taxi hiervoor, gaat hopelijk het snelst.

's Avonds om 18.10 uur vliegen we van New York naar Londen. Daar een aantal uren wachten. Dan van Londen naar Düsseldorf en dan met de auto terug. Dus mijn vader heeft nog even. Ik schreef mijn moeder terug dat we volgend jaar een simpele vakantie doen. In ieder geval eentje met minder reistijd. Onder het motto, soms is rond beter, soms vierkant zeg maar.

De boottocht op zaterdag ging niet door. Ineens was het maar 15 graden en regenachtig. Ach, we hebben ons prima in huis vermaakt hoor. 's Avonds gingen we eten bij de buren. Verrukkelijke guacemole en nog een andere zelfgemaakte salsa. De buren hebben werkelijk een MEGA koelkast. Met een ijsblokjesmaker. Ik was er bijna niet bij weg te slaan. 

Het was heel gezellig. We hebben veel gelachen. Conversaties in een mengeling van Engels, Spaans en wat Nederlands.

Dochter maakte met een van de buurmeisjes Oreo balletjes. Met roomkaas en witte chocola. Na terugkomst in Nederland zal ik de 'schade' opnemen in kilo's en centimeters. Wellicht had ik de detox beter NA de vakantie kunnen doen.

M. bracht me net een theetje op bed. Ik zit hier nog even lekker te typen. Mijn schoonvader maakt zo rond een uur of tien altijd een kopje cappuccino voor ons allen. Hij vindt de prijzen van koffie buiten de deur belachelijk namelijk.

Nou, fijne zondag, wij hebben nog een lekkere dag voor ons.

9 opmerkingen:

 1. Hm.....van ob tampons dacht ik ....de titel dan he......alleen zeiden ze het anders om.
  Soms is vierkant beter , soms rond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi. Nee het was geen O.B. maar Amira tampons. Met lippenstift een rechthoekige bovenkant van een gewone tampon op spiegel getekend, daarnaast de ronde bovenkant van een Amira tampon http://www.npogeschiedenis.nl/speler.WO_VPRO_041660.html. In Nederland kan je hem waarschijnlijk wel afspelen. Voel me wel aardig oud in één keer.....dat is lang geleden 😆 Ingrid (SE)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet van jullie laatste vakantiedagen daar. Goede terug reis toegewenst. en die kilootjes........ben benieuwd. Ik had 4 kilo in 2 erbij en nu na 3 weken 1 ja echt!!! 1 eraf. Ik geniet denk ik nog teveel na met lekkere ijskoffie etc. na.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Andersom van tampons. Het ging om de ronde top van de tampon :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha ik dacht dat die reclamekreet van de snoepjes was: Fruitella.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die twee moet je dus niet verwarren, haha!! Ieuw! :-D

   Tineke

   Verwijderen
 6. Bokma jenever inderdaad. Zie bijvoorbeeld: http://www.petersmith.nl/Fotograaf_te_Amsterdam_Photography/Advies/Artikelen/2010/5/10_Artikel_7.html

  BeantwoordenVerwijderen