Doorgaan naar hoofdcontent

Shop till you drop

Als er iets leuk is, in Amerika dan is het wel 'shoppen'. 
Dochter winkelde van haar kleedgeld al van alles bij elkaar.
Ze maakte vandaag deze shoplog Als 45 plusser moet ik even wennen aan de turbotaal van mijn 'YouTube' dochter :)

Maar het is dus een filmpje over wat ze allemaal gekocht heeft in New York.
Met de lage prijzen hier, is haar kleedgeld nog niet op. Dus gaan we morgen naar een hele grote 'outlet shopping mall' op zo'n 45 minuten rijden hier vandaan.

Ondertussen heb ik mijn garenverzameling uitgebreid. Ik kocht verschillende bolletjes, voornamelijk acryl garen. Normaal heb ik het niet zo op synthetisch materiaal. Maar dit is hier zo zacht. Ik breide al een colshawl op naald 25. 

Gisteravond kregen we een 'review' op Wimdu van het stel waar wij verbleven in New York. Werkelijk de honden lusten er nog geen brood van, zo laag bij de grond wat ze over ons schreven. Ik had aangegeven in de review die wij hadden gegeven dat we het appartement vies vonden. Voor de rest was ik beleefd gebleven, heb ik niets over de mensen zelf geschreven. Nou, nou, nou, dat had ik best kunnen doen. Wat een achterbaks stel met hun onwaarheden over ons.
Dochter was er helemaal sneu van. Ze zei dat ze blij was dat we tijdens ons verblijf niets gezegd hebben, omdat ze bang was dat de verhuurders ons eruit zouden zetten. 

Even nog heb ik overwogen om een klacht over ze in te dienen bij Wimdu. 
Maar ik heb besloten de eer aan mezelf te houden. Wij hadden ook wat kunnen zeggen tijdens het verblijf, dat hebben we niet gedaan.

Ik heb ze gemaild over de review. Ze bedankt voor de 'gastvrijheid' en het openstellen van hun huis. Aangegeven dat wij wellicht andere standaarden hebben als het gaat om 'schoon'. Dat we hotelkamerprijzen hebben betaald en daar bepaalde verwachtingen bij hadden. Ook geschreven dat ze verder niet meer hoefden te reageren. Dat wij wel weten hoe we echt zijn. Dat deze reactie alleen maar komt omdat wij een 'bad review' hebben gegeven. Dat ik hoop dat ze voor toekomstige gasten wel zorgen voor gastvrijheid en een schoon huis. 

De stress van de NY week uit zich momenteel in de meest pukkelige huid ooit. Lijkt wel een tweede puberteit zeg, niet te filmen. Gelukkig heb ik al verkering haha en kan ik hier bij mijn schoonzus lekker bijkomen. 

Reacties

  1. Als je schrijft dat je het appartement vies vind kun je zo'n reactie verwachten ;-), of verwacht je een bedankje voor het opbouwend commentaar ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou Marion, ik begrijp dat ze niet blij waren, maar wat ze hebben geschreven was echt gemeen en niet waar. Zegt gelukkig meer over hun dan over ons.

      Verwijderen
  2. Ach, wat naar! Het is altijd oppassen als je via Wimdu of Airbnb een kamer huurt. Ik kijk in ieder geval altijd heel goed naar eerdere reviews (en als die niet heel positief zijn maar eerder neutraal van toon, dan weet ik genoeg) en vaak google ik de mensen ook die het verhuren. Maar dan nog, hoor, kan het altijd tegenvallen.
    Hopelijk hebben jullie een fijne tijd bij de schoonzus!
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Mariska, bij het teruglezen van de andere reviews zag ik nu ook dat iemand al eerder had geschreven dat het niet schoon was. Maar die gaf het nog wel een 8. En in het duits stond er iets over het krakende bed. Die mevrouw vond dat niet erg :) Ach, laat ik het maar houden op verschillende standaards als het gaat om schoon. Bij mijn schoonzus is het superschoon haha.

      Verwijderen
  3. Wat balen van die review, dat is toch wel een beetje een domper dan, zeker als het niet terecht was. Wel fijn dat jullie tot nu toe al zo genoten hebben. Want als ik het goed begrijp, zijn jullie nog niet terug? Geniet er nog even van en voor straks vast een goede terugreis toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @LLMM Ja we zijn nog een weekje over ver. Lekker genieten van de rustige groene omgeving. Na deze shoppingdag dan.

      Verwijderen
  4. Lekker van je rug af laten glijden. Geniet nog van de vakantie bij jullie " schone" zus. Heerlijk! Wat een leuke kleren heeft jullie dochter gekocht. Moet er ondertussen niet een koffer gekocht worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik krijg zelden een review op B&b.nl
    Ik heb op Wimdu gestaan. Wimdu controleert niets.
    Als je start met B&B.nl krijg je allereerst een paar mystery guests op bezoek. Verder moeten de reviews het doen.
    Een review wordt uit emotie gegeven.

    Sinds vorige week met de beroerde omzetten dit jaar heb ik nu een account angemaakt bij booking,com zowaar gasten.
    Ik sta bovenaan in een gietsboek voor een Duitse reisgids voor fietsers.
    Ondanks alles veel te weinig gasten. Er zijn teveel onder de kostprijs werkende hotels. Teveel concurrentei. Als ik zie op Wimdu welke kamers er verhuurd worden! Ik moeet aan allerlei regels voldon. Brandveiligheid bijvoorbeeld.

    Bij booking.com krijg je geen mhstery guest. Sinds ik zelf logeerde in Texel in een booking,com adres. Bleek dat ik 's nachts buitenom naar de wc moest en de douche was ook buitenom. Lekker dan, zoiets mag je toch niet verhuren voor die hoge prijzen op Texel. Geelukkig was er nog een kamer over en heb ik omgeboekt, flink bijbetalen en wel contant.

    Sterkte en nooit meer Wimdu dus.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z