Doorgaan naar hoofdcontent

Goed aangekomen in New York

Na een wel heeeeele korte nachtrust ging de wekker vannacht om 02.00 uur 
Rond 03.00 uur vertrokken we richting Düsseldorf. Flinke rit zo op de vroege ochtend. Met al best wel veel verkeer.

Een parkeerplek voor lang parkeren gevonden. Met een gave hangtrein gingen we de verkeerde kant uit. Gelukkig konden we blijven zitten om de andere kant op te gaan.

Koffers ingecheckt. Korte vlucht naar Londen en vanaf daar de vlucht naar New York. Alles verliep voorspoedig. Met een taxi naar het appartement, daar waren we de eerste 45 dollar aan kwijt. 

De dame die een gedeelte van haar huis verhuurd was niet helemaal berekend op onze komst. Bedden waren nog niet opgemaakt, vieze vloer en remsporen in de wc.

Nou ben ik ook geen superhuisvrouw, maar dit zou ik niet durven vertonen voor de ruim 140 euro die we per nacht betalen. Maargoed. Misschien gaat ze zo nog verder poetsen :) 

We hebben wel een supergaaf dakterras met een prachtig uitzicht. 
Een zwembad, sauna en fitnesszaal binnen het appartementencomplex. 
Dus dat maakt veel goed.

Onze eerste wandeling in de buurt naar de plaatselijke supermarkt leverde al veel fotomateriaal op. We verblijven in de wijk Brooklyn. Ietwat verpauperd, maar wel heel kunstzinnig.

Binnenkort foto's al jullie willen :) Wij gaan nog even zwemmen nu. Dan op het dakterras 'chillen'. Het is in NL al 23.05 uur en hier is het 6 uur vroeger. Vanavond wat energie 'besparen'. Route uitstippelen voor morgen en dan op pad. 

Ze hebben hier trouwens een superdeluxe blender. Van kitchenaid. Met een ijsblokjes 'crushfunctie'. Wow. Die wil ik ook. We hebben net een lekkere fruitshake gemaakt. Ter compensatie van alle vliegtuigvoedsel.

Reacties

  1. Heerlijk jullie zijn er!,lekker veel genieten en veel foto's maken!
    En wat cool een zwembad er bij!, sjonge zeg, nou geniet lekker daar!!
    groetjes,Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil ook!!!! Haha, heel veel plezier daar, het is een mooie stad, geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn grootste wens...naar New York!! Ik ga genieten van je verhalen en foto's...hele fijne vakantie!! WMT

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gaaf hoor! Wij waren eind oktober in NY, en zaten in Williamsburg (superleuke wijk!) in Brooklyn. Als je bijzonder lekker Japans wil eten, dan is Salt & Charcoal een aanrader (die zit dus in Williamsburg). Verder is het bestijgen van de Top of the Rock een aanrader (en neem dan een day&night kaart, dan kun en overdag, en 's avonds gaan als het donker is). Kaartjes kun je van tevoren kopen voor een bepaald tijdslot waarop je binnen moet zijn, maar je mag natuurlijk zo lang boven blijven als je wil (ik geloof ook online kaartjes kopen, maar dat weet ik even niet meer zeker). En voor een verassende Mexicaanse smaakbeleving, moet je naar Chinatown gaan bij restaurant Pulqueria (hebben ook heerlijke cocktails!). Voor de echte Amerikaanse hamburger ga je naar het Parker Meridian hotel, achter het rode gordijn in de lobby zit de Burger Joint verstopt (let op: rond lunchtijd wel lang wachten - reken 30-45 minuten). Burgers zijn wel echt heel lekker :). Als je naar het Metropolitan Museum gaat, let er dan op dat de prijs (ik geloof ik 25 dollar) een adviesprijs is. Je mag ook 1 dollar betalen, of 50 cent. Dit staat niet duidelijk vermeld op de website, maar in principe kan je er dus bijna gratis in. Op die manier kan je bijvoorbeeld ook 2 keer anderhalf uur gaan ofzo (want het is een nogal groot museum :). Wel heel mooi overigens - alleen de hal en de giftshop zijn al de moeite waard om even binnen te kijken!
    Heel veel plezier - en kom maar op met die foto's! :)
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat een heerlijke stad. Was er samen met mijn dochter een aantal jaren terug, zij moest toen nodig 'shoppen' want 40 kg afgevallen en we zaten dus heeeeeeeeeel veel in allerlei warenhuizen. Die huge zijn. En ook nog naar een outlet-stadje met een bus vanuit New York geweest. Levi jeans voor 30 dollar. En zo heerlijk, een taxi aanhouden en dat ze dan ook echt voor je stoppen. En naar de Deli op de hoek voor een bagel met creamcheese en een beker laffe koffie. Heerlijk!
    Koop een Amerikaanse Simkaart, kan je onderling goedkoop bellen of internetten. Op iedere hoek van de straat is wel een T-mobile of zo'n soort winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ohhh graag foto's!! Ik wil ook zo graag:)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben erg benieuwd naar je verhalen en foto's. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z