maandag 27 juli 2015

Dansen in de metro


Voor vandaag (zondag bij ons :)) was er slecht weer voorspeld. Nou ja, niet zo stormachtig slecht als in NL hoor. Dus bedacht dochter dat we dan wel konden 'shoppen'. We vonden een 'outlet store' op metro afstand. Dicht bij Ground Zero.

We kregen een spontane uitleg, met fotoboeken erbij, van een man ter plekke. Over alle nieuwe gebouwen. Foto's van de reddingwerkers en wat zo meer. Uiteraard was het de bedoeling dat de we de fotoboeken van hem kochten. Maar dat wilden we niet. Toen was hij wel wat geirriteerd. Ik bood hem wat geld aan, daar liep hij bijna voor weg. Nou graag of traag hoor.

De winkel was pas om 11.00 uur open en we waren wat vroeg. Dus haalden we nog een ijskoffie bij Dunkin Donut. Dochter wilde ook graag een roze donut. Dat mocht *stuiterdestuiter* van alle suiker.

De weerzin om te werken en om ook maar iets van service te verlenen druipt hier bij de meeste mensen er vanaf. Erg onbeleefd vind ik. Ben ik ook verbaasd over. We waren in 2012 voor het laatst in Amerika, toen heb ik dat niet zo ervaren.

Het winkelen was kort. Dochter kocht niets, M. drie paar 'sneakie sokken' van Ralph Lauren. 

Dus gingen we verder met onze toeristische route. Wall Street en toen met de ferry naar Staten Island. Dochter is nu een filmpje van vandaag aan het maken.

Het filmpje van gisteren is klaar. Dansen in de metro. Klik hier voor weer wat kijkplezier. (Dochter is superblij met zoveel 'views' op haar filmpje, dus dank namens haar).

3 opmerkingen:

 1. Hallo Quinty, wat maak jij een leuke filmpjes. Gewellig hoor! Groetjes Mariette
  P.s. Geniet lekker van jullie prachtige vakantie,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk filmpje, vooral ook door het breiwerkje dat linksonder in beeld komt. Je bent al een echte NewYorker die rustig doorleest, breit of slaapt ondanks alle drukte in de metro :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om jullie belevenissen ook op film te zien. Complimenten aan je dochter die dit alles maken kan.

  BeantwoordenVerwijderen