Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
26 juni 2015

Uitstelgedrag

Vanmorgen kwam er iemand van een schildersbedrijf voor een offerte voor het schilderen van onze dakkapel en de drie ramen bij de keuken. 
Afgesproken tijd was tussen 11.00 en 12.00 uur. Het was 9.50 uur.
Ik was bezig met mijn werkmail en bedacht dat het slim was om te gaan douchen en aankleden. Toen zag ik het busje van het bedrijf. Aaaarghhh. 

Ik ontving de beste man in mijn legging, met kluscrocjes, wit binnenste buiten gedragen t-shirt van M. een paars (gelukkig lang, dus bilbedekkend) vest. Ik was bh-loos, had wild ongekamd haar, ongepoetste tanden en was make up loos. Gelukkig droeg ik wel een kleurrijke shawl (verdoezelde mijn bh-loosheid) en vond ik nog een kauwgompje in de keukenla. Pfieuw.
De 'offerte'man keek niet erg verbaasd of geschrokken van mijn verschijning.
Een van de voordelen van het wonen buiten de stad denk ik haha.

We hebben twee lekke ramen in het dakkapel. Alle houtwerk is verrot. Een groot gedeelte is van Trespa (gelukkig), dus dat hoeft alleen maar geschilderd te worden. Ik wacht met spanning de offerte af.

Verder vertoon ik veel uitstelgedrag vandaag. Want die opdracht voor mijn studie, die roept wel, maar andere dingen roepen veeeeeel harder :)

M.arktplaats bijvoorbeeld. En blogjes van anderen. Zoals 'Hoe ver ga je?' van Cleo. Ik merk dat wij nog niet zo ver gaan. Met pensioen op mijn 30ste is al 15 jaar niet gelukt haha. Op vakantie in het buitenland is nu eenmaal iets wat we alledrie erg leuk vinden. Wat is jouw 'zwakke punt' als het gaat om (geen) geld uitgeven?

M. stuurde net een bericht. Zijn collega heeft een huurauto gevonden voor ongeveer de helft van het bedrag wat we net met de creditcard betaald hebben. Dus we gaan maar even kijken naar de annuleringsvoorwaarden. Dat zou weer snel verdiend zijn.

Would you like to comment?

 1. Is het niet zo dat voor Trespa spons en zeem voldoende is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal gesproken wel. Wat er zit aan Trespa is vies en de offerteman gaf aan dat een geschilderd laagje ervoor zal zorgen dat het minder vuil aantrekt. Maar we gaan even kijken wat een spons en zeem doen voor we daartoe over gaan :) Dank voor het meedenken.

   Verwijderen
 2. Een tip voor je gaat annuleren kijk even naar de voorwaarden en bijkomende kosten. Anders kan goedkoop duurkoop zijn.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Morgen gaan we even een nieuwe offerte aanvragen. Het is bij dezelfde verhuurder. Annuleren kost ons 12 euro hebben we net in de voorwaarden gelezen :) Heb ik er graag voor over Nic.

   Verwijderen
 3. Dat is waar ook....binnenkort gaan jullie op vakantie!
  Leuk hoor, Amerika is, naast Schiermonnikoog, onze favoriete vakantiebestemming.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ons zwakke punt van geld uitgeven zijn onze kids. Zoonlief gaat met zijn gekozen opleiding heel veel geld kosten, dus komende jaren gaat daar alles naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ons zwakke punt is echt uit eten en op vakantie gaan. Moeten we verminderen, maar het is echt gewoon fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet ook aan de slag ben ik bang. Hier en daar is het rot en moet ik nu wel tot op de hout laag schuren. Voordeel is dat ik nu wel Alkyd verf kan gebruiken. Super verf is dat. Beter dan alle andere troep uit de bouwmarkten.

  BeantwoordenVerwijderen