donderdag 25 juni 2015

Rentemiddeling bij hypotheek

Via het contactformulier op de website, had ik twee vragen gesteld aan A.S.R. onze hypotheekverstrekker. De eerste vraag was of rentemiddeling mogelijk is. Helaas, we ontvingen gisteren, het teleurstellende bericht, dat ze bij A.S.R. daar niet aan doen. 

De tweede vraag: Waar de marktwaarde van onze woning op gebaseerd is,  werd niet beantwoord. Ik weet het, vragen beantwoorden is een kunst. Dus heb ik nu een mail gestuurd, dat ik die vraag ook nog graag beantwoord wil hebben.

We kregen wel de mogelijkheid om te kiezen voor tussentijdse renteverlenging. Ik dacht dat dat hetzelfde was als waar we laatst al een offerte voor ontvingen. Maar nu twijfel ik, al wordt hier ook weer over een boete gesproken.
Dus ik wacht de mail over de marktwaarde en de mogelijke rentekorting bij een lagere marktwaarde nog even af.

Verder declareerden we nog wat kosten. Twee facturen van behandelingen bij de chiropractor. De kosten daarvan worden toegevoegd aan de schadestaat. 
En.... de factuur van de spouwmuurisolatie. Deze wordt hopelijk betaald van onze duurzaamheidslening. Het oorspronkelijke bedrag van de offerte was hoger. In plaats van pur, hebben we nu gekozen voor parels. Dus ik hoop dat ze niet 'moeilijk' doen. Zodra het bedrag voldaan is, kan ook deze lening worden afgesloten en ontvangen we nog een bedrag aan creditrente terug. 
(In de categorie Obsessieve Aflossers, gaat dit geld dan natuurlijk weer apart :), net als het restant van het boodschappengeld van deze maand).

Morgen komt er iemand voor een offerte voor het schilderen van het dakkapel en twee kozijnen buiten. We hebben 'lekke ramen' dus daar mag ook even naar gekeken worden.

Het voegwerk van het huis is heeeeel slecht. Snelle berekening laat zien dat dat om en nabij de 2200 euro gaat kosten als we dat helemaal laten doen. (Iemand nog tips trouwens? Want zelf uitbikken zien we niet zo zitten).
Onze dakgoot moet vernieuwd worden en er is nog een verzakking die aangepakt moet worden. Ja, van het huis, die verzakking.
(Al knapte ik vanmiddag uit mijn -te strakke- broek. De rits deed 'pang'. Gelukkig had ik een lange sjaal om het te verbloemen. Dus ik ben ook wel een beetje aan het verzakken).

Ik werk morgen denk ik nog een uurtje of twee vanuit huis. Daarna aan de studie. Dochter gaat naar een vriendin vanuit school en M. heeft een wedstrijd, dus ik heb het rijk alleen. Of dat nou heel goed is? #geenfocuspuntnl haha.

Verder.... heb ik nog heeeeeeel leuk nieuws. Maar, ik weet nog niet wat/of ik er al iets over mag typen. Binnenkort dus meer.

En dan nu in de 'relaxstand'. M. heeft een avonddienst. Dochter kijkt naar een documentaire over Y.ouTube 'vloggers'. Ze kent ze allemaal, erg bijzonder. Ik voel me een beetje oude taart, maargoed ik ben ook niet zo van de video's kijken of 'podcasts' luisteren. Wie van jullie wel?

8 opmerkingen:

 1. Vroeger drukten de kinderen de tv aan en ploften op de bank. Ik werd soms helemaal kriegel van de gekke tekenfilmstemmetjes. Nu gaat de koptelefoon op en pakken ze de ipad of de laptop. Ik vind het soms maar ongezellig. Aan de andere kant is het lekker stil en kan ik even een boek lezen. Zo nu en dan druk ik nu de tv aan en vervied ik koptelefoons. Even lekker Flodder kijken of een leuke film. Gewoon de tv aandrukken en de hele avond tv kijken gebeurt steeds minder. Ik kijk wel eens een filmpje op Youtube. Meestal iets sufs zoals Gardenersworld. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, herkenbaar, wel rustig met de koptelefoontjes... Gardenersworld ken ik nog niet. Klinkt niet suf hoor.

   Verwijderen
 2. Wij waren erg tevreden over de mannen van "de Wit voegwerken" uit Zuidlaren. Misschien heb je daar wat aan?

  Succes met de studie!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip. Ik heb een offerte aangevraagd. Oh en die studie... Tsjonge jonge, ik kan zo goed uitstellen. Vreselijk.

   Verwijderen
 3. Het grappige is: ik heb geen idee waar je het over hebt, als je hypotheekhuisgeheimtaal gebruikt.... ;-)

  (Fijn weekend - het mijne is al begonnen.....)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Excuses voor de geheimtaal. Rentemiddeling is een mogelijkheid bij sommige banken om het verschil tussen het afgesloten rentepercentage en de nieuwe aanbieding te 'middelen' als het ware.
   Rentekorting is van toepassing, wanneer onze hypotheek lager is dan de marktwaarde van onze woning. Wanneer het nog af te lossen bedrag op 85% van de marktwaarde zit, krijgen we 0,3% rentekorting. Tenminste, dat denken we nu en willen we graag zeker weten.

   Verwijderen
 4. Nu ben ik wel heeeeeeeel benieuwd naar het heeeeeeeeeeel leuke nieuws ;)

  Triest dat ze trouwens geen vragen willen/kunnen/gaan beantwoorden. Slechte zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ze willen wel vragen beantwoorden hoor. Alleen het lezen van de vragen is best lastig schijnbaar haha. Nog even je nieuwsgierigheid bedwingen.

   Verwijderen