Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn hond MONEYWie kent het boek 'Mijn hond Money, van Bodo Schäfer?
Het is officieel een kinderboek. Als ondertitel, ontdek alle geheimen over geld.

Ik viste het van het weekend weer eens uit de kast.
Al die briefjes die er uit steken had ik ooit al eens geplakt.
Daar staan interessante uitspraken of juist 'doe' dingen.
Ik ben zaterdagavond direct begonnen met de eerste opdracht.
Maak een lijstje van 10 dingen waarvoor je rijk zou willen worden.
Want om eerlijk te zijn, heb ik weinig persoonlijke doelen voor mijn geld.

Ik zag dat een meisje op Marktplaats het boek aanbiedt voor 5 euro.
Echt een aanrader. Uiteraard zal ik in mijn (e)book zeker wat van de tips noemen, inclusief de manier waarop wij het de afgelopen jaren hebben gedaan.
Nee, geen aandelen. Ik had het boek wel bijna gekocht. 

Ik vond door de reacties op mijn blog trouwens nog een interessant blog van een man. Eén titel van een blogpost moest ik erg om lachen. Kijk maar eens bij Ik wil geen werk Ik ben benieuwd of jullie dan weten welke titel ik bedoelde. Ik heb er nooit over geschreven, maar het heeft wel een kern van waarheid.


Reacties

 1. Reacties
  1. Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. (Er vanuit gaande dat jij het boek hebt gekocht).

   Verwijderen
  2. In 1 ruk uitgelezen. Zo simpel weergegeven wat een ander boek dat al weken klaar ligt voor een review ook schrijft.
   10 doelen, waar je goed in bent en je successen, je niet af laten houden van je doel.
   De gouden gans ei is nieuw en heel goed werkbaar,

   Iedereen zou dir boek moeten lezen.

   Verwijderen
  3. Het boek werd vandaag per post bij mij bezorgd, door de verkoopster van Marktplaats,

   Verwijderen
  4. Heerlijk zo'n enthousiaste reactie haha. Daarom hebben wij de gouden gans rekening. Jammer dat het boek niet meer in de reguliere handel is. Ik zal eens kijken bij de Slegte of de Witte boekenhandel ofzo.

   Verwijderen
  5. Wat is het andere boek trouwens @Opnieuw beginnen, wat je klaar hebt liggen voor een review?

   Verwijderen
  6. Ze ontvingen 5000 gulden en ze verdienen veel. Ik mis de schenk en inkomstenbelasting en niet te vergeten de zvw.
   Las afgelopen week dat Belastingdienst inkomsten in box 1 tot 5 a 6 duizend euro vermoedelijj voetstoots aanneemt. Maar het was niet zeker. Heb je ook wat aan,
   Enfin ik miste de inkomstenbelastingin het plaatje........ :-P

   Verwijderen
  7. Dat andere boek, Tja, ik beloof dat ik snel het review schrijf over het boek dat saai was.

   Verwijderen
 2. Dat boek staat hier ook nog in de kast, en bevat inderdaad een aantal goede tips op een leuke manier opgeschreven. Waarschijnlijk nemen kinderen dat liever aan van een pratende hond, dan van hun ouders :-) Overigens is Schäfer zelf vooral rijk geworden van zijn motivatie-seminars en boeken.
  Een leuk retro-stuk in dit verband: http://retro.nrc.nl/W2/Columns/Janssen/990701.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk stukje Cleo. Ik heb trouwens het gerucht gehoord dat Bodo failliet is verklaard. Bijzonder. Weet natuurlijk niet of het waar is.

   Verwijderen
  2. Ja, klopt. Tenminste zijn boekingskantoor in Duitsland. De officiële verklaring was volgens mij dat hij overspannen was :-) Ik heb jaren geleden een van zijn seminars bezocht voor het blad waar ik toen werkte. Hij is enorm glad, maar heeft wel het talent om mensen te motiveren. (Net als zijn voorbeeld Tony Robbins.)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Cappuccino met havermelk. Opgeklopt geheel?

Opgeklopte havermelk. Ik drink graag cappuccino met havermelk.  M. en ik hebben al veel verschillende soorten getest. Oatly staat op nummer 1. Maar, de Barista havermelk van de Lidl is een hele goede optie. En een stuk voordeliger.  Een paar weken geleden was er een aanbieding, voor 99 cent per pak. Dus vulden wij onze voorraadkelder.