vrijdag 15 mei 2015

Negatief rendement van -20,12% en toch blijOp ons oude adres had ik nog post ontvangen. Een lang geleden afgesloten 'HAPPY BEURSDAY' certificaat. 
Ik belde begin deze week voor een adreswijziging en vroeg of het mogelijk was om het uit te laten betalen.

Vandaag ontving ik een overzicht. Schrik... Ik wist niet dat ik destijds zoveel had ingelegd. Maargoed. Had de bewoonster van ons oude huis me niet ingelicht over de post, had ik niet eens meer geweten van het bestaan van het certificaat.

Dus ondanks het negatieve rendement van ruim 20% ben ik toch blij.
Want ik krijg ongeveer 360 euro nog gestort op mijn rekening binnenkort.
Kan ik ineens wel de camera kopen :) Of een heleboel andere leuke dingen.

Morgen gaan we met dochter en een vriendinnetje 'winkelen in Amsterdam'.
Voor mij hoefde het niet. Maargoed, dochter lijkt het superleuk. Het wordt slecht weer en ik ben net op dreef hier thuis met opruimen enzo... Reizen is gratis (op ons weekend-vrij abonnement na natuurlijk). Voor vriendinnetje hebben we een meereiskaart. We hebben ook nog 2-1 dagkaarten, oftewel we mogen eerste klas reizen morgen. Alleen geldt die combi niet voor de meereiskaart. Dus ik denk dat de dames apart gaan. Kies ik voor een eersteklas stiltecoupé. Lijkt me zaaaaaaaalig.

Wie van jullie heeft trouwens het belastinggeld al terug? Mijn schoonouders wel, wij helaas nog niet.

8 opmerkingen:

 1. Altijd fijn om €360,- te krijgen ;-)

  Hier nog geen belastinggeld binnen, ben benieuwd wanneer het zal komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beter 362 ontvangen dan helemaal niets meer. Nee, ik heb nog niets ontvangen, maar las gisteren wel ergens op een blog dat iemand al de belasting ontvangen had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet betalen, dus ik zit er echt niet op te wachten...... (Maar ja, ik ben dan ook een écht rijk wijf - nou ja, geen koophuis, wel een beetje "vermogen" wat ooit een koophuis hoopt te worden....)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog geen belasting geld terug ontvangen maar we zitten met smart te wachten, laat die bijna 4800 euro maar komen! Stiekem houd ik rekening met 1 juli, elke dag eerder is mooi mee genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze week wel de definitieve aanslag ontvangen, maar het geld staat nog niet op onze rekening. Geloof dat de brief gedateerd is op 20 mei, dus waarschijnlijk zal dan het geld er ook wel zijn. Hoop ik. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb nog geen brief ontvangen en ook nog geen geld. Jammer, want een dikke 600 Euro is een hoop geld! Bovenop het vakantiegeld straks, zijn we even heel rijk! Totdat de boeterente van het openbreken van de hypotheek er weer af gaat, inclusief de bemiddelings-kosten, zeg maar. In totaal een kleine 1000 Euro, maar dat voelen we dan ook meteen in de maandlasten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel de brief gekregen gisteren, dus ik hoop dat het geld deze week op de rekening staat. 3400 euro terug is een welkom bedrag. Ook nog 245 euro teruggave van de afrekening energie en het vakantiegeld komt aankomende week, dat ziet er toch prachtig uit?? Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Had de brief binnen en volgende dag stond het geld er al!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen