Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
23 maart 2015

Moeilijke vragen

Bestaan moeilijke vragen? Of vindt degene aan wie ze gesteld worden ze moeilijk wanneer hij/zij het antwoord niet weet. Hmmm....

Gisteravond en gedurende de dag vandaag kreeg ik superleuke reacties op mijn crowdfundcertificatenpromotie (<- in de categorie, dit woord bestaat nie(t)).

Maar ook 'moeilijke vragen' omtrent het boekuitgeefproces. Wel vanuit een goed hart en veel enthousiasme. De man in kwestie ga ik zo mailen. Ik heb nog niet op alles een antwoord. Komt tijd, komt raad zei mijn oma vroeger al. Daar vertrouw ik dan maar op. Het zet me in ieder geval aan tot denken. Dus mocht je nog vragen of twijfels hebben over de aanschaf van een certificaat, mail me dan gerust hoor.

Gisteren heb ik e i n d e l i j k maar toch de slaapkamerdeur voor de tweede keer in de grondverf gezet. De plinten van de gang ook maar gedaan. Daarna nog mijn haar geverfd (ja met rode haarverf). M. heeft de kruipruimte onder de keuken bijna leeg. Volgens mij had ik al een keer geschreven dat de vorige bewoner alle puin van de afgebroken keuken en badkamer onder de vloer had geschoven. Vervolgens heeft hij er een vloer overheen gelegd. Bij het kopen van de woning hadden we als voorwaarde dat de kruipruimte leeg zou zijn. Je raadt het al, dat was het niet bij de oplevering. Bij de notaris beloofde hij, dat hij het echt nog zou komen doen. Ach, we zijn nu ruim een jaar verder en hebben bijna een container vol. 

Aankomende zaterdag ga ik voor het eerst weer naar school. In Utrecht. Lekker met de trein, #achterlijkvroegpuntnl Hee, maar alles voor het goede doel :) 
(Lees een HBO diploma en loonsverhoging). M. maakt dan de kruipruimte en kelder verder leeg. 

Kunnen we daarna kijken of de bijzonder constructies qua leidingen, zonder al te veel kosten nog aangepast kunnen worden.

Mijn vader belde vandaag met het goede idee, om tijdens onze vakantie in Turijn met de riolering bezig te gaan bij ons huis. Dan kan de cv ketel uit en kan hij zonder p.epende, p.esende, douchende en afwassende 'bewoners' aan de slag. Hebben we direct ook poezen- en huisoppas. Erg fijn.

Vanavond is het in huize rijke wijf trouwens de omgekeerde wereld. Dochter is vanwege een sportochtend 'huiswerkvrij'. M. is al wel druk bezig met zijn huiswerk. Het beoordelen van een aantal amerikaanse aandelen. Zijn virtuele oefenaccount vertoont gelukkig al wel een stijgende lijn. Dus dat belooft veel goeds voor de toekomst.

Ik ga me zo lekker omkleden in mijn H.ema huispak en ook aan mijn huiswerk. Kopje thee erbij. Net echt. 

Would you like to comment?

 1. Als je de uren die M. aan de kruipruimte besteed, nu eens factureert naar de oude eigenaar (gewoon tellen, en dan met het miinimumloon ofzo)? Belofte maakt schuld, en schuld mag je ook met euro's inlossen, als je er niet voor plat wil liggen.... ;-)
  Al kan hij wel zeuren dat jullie hem hadden moeten vragen om het te doen en andere juriidsch geneuzel. Dus of hij betaalt, ach. Ik stel het meer voor vanwege het gevoel en het idee aan de andere kant. (En stel dat hij WEL een deel betaalt, dan kun je dit nog zien als een soort lot in een rare loterij)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat je als suggestie geeft zouden we GRAAG doen. Helaas is de nieuwe bewoner met adres onbekend vertrokken en weten we dat hij 'in de schuldsanering' zit. Dus we hopen dat we door het leegmaken van de ruimte, ook van zijn negatieve gedrag en energie af zijn zeg maar. Gevalletje jammer maar helaas.

   Verwijderen
 2. Veel plezier in Utrecht, leuk om weer te leren! Studie aan de HU? Groet, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Saskia. Lange rit ga ik lekker gebruiken voor een boek en/of handwerkje. Studie via de N.COI.

   Verwijderen
 3. Heb je een plek (ander blog ev?) waar je de vragen op wilt zetten, zodat meer mensen kunnen meedenken? Ik wil me niet aanbieden als officiƫle hulp, maar af en toe jou helpen ipv een sudoku in de avonduren kan ik me zo maar voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee. Ik ga er even een nachtje over slapen. Maar ik zou misschien bij de pagina's bovenaan een apart blad kunnen maken over het crowdfundproces en de vragen. Fijn dat je een sudokuutje er voor op wilt offeren ;)

   Verwijderen