maandag 2 maart 2015

Koffietjes, ontbijtjes, salades en lekkers

Vandaag maar eens gekeken waaraan mijn zakgeld de afgelopen maanden aan 'verdween'. Mijn werkende bestaan zou minder tijd op moeten leveren om geld uit te geven. Ik gaf in januari en februari maar liefst 76,74 euro uit op het werk en bij de AHtoGO. En waaraan? Cappuccinootjes, ontbijtjes, salades en dikke chocorepen. Niet alleen slecht voor mij qua gezondheid, maar ook voor mijn portemonee.

Dus vorige week heb ik besloten om eens weer goed boodschappen te doen. Gisteren heb ik uitgebreid staan kokkerellen. Tsjonge jonge. Gewoon een heeeeel weekmenu bedacht en qua boodschappen (bijna) helemaal in huis. Net echt :) #goedbezigpuntnl

Vandaag toog ik met een volle lunchtas naar het werk. Ik had nog een bon voor een gratis cappuccinootje in de portemonnee gelukkig. Want ik vertoonde lichtelijke 'ontwenningsverschijnselen'. Eind van de middag mocht ik van een collega twee biscuitjes (mijn lekkers had ik al op, het gedeelte voor de middag al ruim voor de middag zeg maar). Met een ranzig minder lekker, maar gratis cappuccinootje uit de automaat kwam ik het laatste uurtje door.

Thuis maakte ik gnocchi met een zelfgebrouwen (rijk gevulde) rode saus. Daarbij een salade. Nou... helemaal trots op mezelf. Maargoed. Ik heb ook de nodige zelfkennis. Dit was dag 1. Die is vaak het makkelijkst, vanwege het goede voornemen. 

Over de belastingaangifte. Het was even balen toen we gisteren ontdekten dat de website van de belastingdienst overbelast was. M. dook de kruipruimte in (om puin te ruimen). Later op de middag deed de site het gelukkig weer. Ik deed in turbotempo de aangifte. Tot grote ergernis van M. Ik was nieuwsgierig en kwam uit op 4805 euro teruggave. Omdat ik niet alles van de aankoop van het huis in kon vullen EN omdat M. het van mij altijd nog na moet lopen was dat niet het uiteindelijke bedrag. We kwamen uit op 6093 euro. Jihaaa....  

Lange leve het eerste jaar na de aankoop van de eigen woning. (Onze hypotheek rente aftrek zit ook bij het bedrag van de teruggave in. Evenals de rente aftrek van de duurzaamheidsleningen en de familiebanklening).

Ik voorzie een goede voortzetting in voortijdige aflossing van onze hypotheek. Niet alle geld gaan we daarvoor gebruiken hoor. We hebben nog wat klussen buitenom. O.a. nieuw voegwerk, een lekke dakgoot vervangen, de riolering aan (laten) passen. Andere bestrating zou ook fijn zijn. Dus we weten wel raad met dit geld. 

Maar het is zeker een leuk bedrag. Nog meer van jullie met leuke bedragen? Zoja, ook al met een bepaalde bestemming voor ogen?

22 opmerkingen:

 1. Mooi bedrag zeg! Wow.. Kwam ik aan met mijn 487 euro haha. Ik stort het op de spaarrekening. We gaan in oktober een rondreis door Portugal maken dus dat geld wordt goed besteed :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles wat je terugkrijgt is mooi meegenomen toch. Oh wat een lekker vooruitzicht een rondreis door Portugal. Gaan jullie een hele maand?

   Verwijderen
 2. Wij hebben vorig jaar ook een huis gekocht en krijgen ook geld terug. Wij krijgen een dikke 1600 euro terug die meteen richting extra aflossen van de hypotheek gaat. Wij vonden ons bedrag al hoog. We dachten toe te moeten betalen, maar de bemiddelingskosten voor de nieuwe hypotheek waren aftrekbaar. Stond zelfs al keurig ingevuld. Dit jaar heeft de belastingdienst het voor ons leuker gemaakt :-)
  Maar 6000 euro teruggave vanwege de aankoop van jullie huis, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de blogpost al aangepast :) Onze hypotheek rente aftrek laten we 1x per jaar betalen. En van alle overige leningen is de constructie qua rente aftrek hetzelfde.

   Wat fijn dat jullie ook een dikke 1600 euro terugkrijgen. Heerlijk.

   Verwijderen
  2. Onze rente teruggave is niet zo hoog en wij laten elke maand terug betalen en gebruiken dat geld weer om extra af te lossen. Waarschijnlijk moeten we volgend jaar wel iets terug betalen, maar dat zien we dan wel. Het rendement op aflossen is bij ons heel gunstig omdat de hypotheek waar we nu veel op aflossen een heel korte looptijd heeft. Maar tien jaar. En elke 1000 euro extra aflossen levert 10 euro bruto op per maand.
   Leuk om het huis naar je eigen zin te maken. Dat gaan wij doen als die hypotheek afgelost is. Waarschijnlijk is dat in de loop van volgend jaar. We zien dit jaar eerst hoe onze tuin wordt (eerst zomer in ons nieuwe huis), we willen rolluiken, wat aanpassingen in de keuken, slaapkamers van zoons opknappen.

   Verwijderen
 3. Ik heb nog steeds niet het jaaroverzicht van mijn werkgever binnen (zucht). Ik wacht nog een weekje en anders gebruik ik de salarisstrook van december. Dat kan ook. Ik verwacht geen mega-groot bedrag. Waarschijnlijk een paar honderd euro zoals elk jaar. Toch mooi meegenomen. Dat gaat naar de aflossingen of naar ons jaarlijkse (familie)bezoek aan Griekenland. Als we overigens dit jaar gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh onhandig dat je het jaaroverzicht nog niet hebt. Wat je al schrijft, het kan natuurlijk ook door het controleren van het van tevoren ingevulde bedrag. Hopelijk wordt het dit jaar EN/EN qua aflossingen en familiebezoek :)

   Verwijderen
 4. Zo'n plens als bij jullie viel er niet bij ons, maar... geheel onverwacht kreeg ik van de belastingdienst 463 euro terug. En wel over het jaar 2009! Ik had in dat jaar namelijk een negatief inkomen gehad van 1200 euro en vergeten het te vermelden op de aangifte. Drie jaar lang stond het opgetekend op de wc-deur. Rare plek wellicht, maar ik heb de deur met schoolbordverf behandeld en we schrijven er van alles op dat we niet moeten/mogen vergeten. Dus ook dat akkefietje met de belastingdienst over 2009. Nu is het me gelukt om de aller-, allerlaatste dag van 2014 (op de kop af 5 jaar na dato) eindelijk het bezwaar in te dienen bij de belastingdienst. En tot mijn grote verrassing kreeg ik daardoor geld terug en wel 463 euro. Dat is een hoop geld voor een uurtje werk op oudjaarsdag terwijl het oliebollenbeslag staat te rijzen. Ik heb het eerst 10x uitgegeven in mijn fantasie en daarna op de spaarrekening gezet. Voor als er iets leuks langs komt... Anna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk uurloon Anna :) dat in combinatie met oliebollen klinkt als iets wat ik elke dag wel een uurtje zou willen doen haha. Goed dat je het op de spaarrekening hebt gezet.

   Verwijderen
  2. Voor jou kan inkomensmiddeling heel interessant zijn, zie berekenhet.nl. Dat is ook een klusje met (vaak) een hoog uurloon! De site berekent over welke jaren je het beste je inkomen kan middelen. Bij een negatief inkomen telt dat jaar als €0,- voor de middeling.

   Succes!
   Groetjes, niet-bloggende-Marion

   Verwijderen
 5. Wow.. das een mooi bedrag!

  Enne.. succes met volhouden! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel M. zeker een mooi bedrag.
   Ik heb net een rijstwafel gehad. Morgen weer vrolijk verder.

   Verwijderen
 6. Wij doen ergens in april wel aangifte. Moeten bijbetalen. Man's salaris is te laag ingeschat. Hebben het aan laten passen, maar pas in de loop van 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je moet bijbetalen kan ik me voorstellen dat je nog even wacht met de aangifte Ri, zou ik ook doen denk ik.

   Verwijderen
 7. Voor het eerst van mijn leven moet ik bijbetalen in plaats van dat ik terug krijg, enerzijds door een foutje van de BD (ze hebben het systeem te laat aangepast) en anderzijds doordat ik voor het eerst boven de grens van het vrijgestelde vermogen kwam. Hopelijk kan ik snel een huis kopen en ben ik daar weer vanaf.
  Luxeprobleem dus eigenlijk :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, dat is wel heel luxe haha. Ik hoop dat je snel een huis kunt kopen. Waar hangt het vanaf als ik vragen mag?

   Verwijderen
 8. Wij gaan er komend weekend voor zitten. Ik verwacht iets geld terug. Vorig jaar moesten we bijbetalen, dat kwam door het aflossen. Dus hebben we afgelopen jaar de cijfers wat aangepast en minder teruggekregen per maand.
  Wát we terugkrijgen gaat naar de aflossing.
  Fijn bedrag wat jullie ontvangen, dat is zó leuk als je een huis hebt gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijbetalen? Dat is altijd jammer. Jullie gaan wel als een speer met aflossen. Echt super Martine.

   Verwijderen
 9. Wij hebben ruim een jaar geleden de teruggave om laten zetten naar een keer per jaar. Dit jaar is het dan zover. Wij krijgen 3945 euro terug. Dus ondanks de aflossingen is het een erg mooi bedrag. Ik denk dat het volledig naar de extra aflossingen gaat. Het liefst tover ik dan nog 2.005 euro ergens vandaan en hebben wij het jaarbedrag bij elkaar. Scheelt 32,50 per maand aan rente.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, mooi bedrag ook. Haha, herkenbaar om nog ergens extra geld vandaan te willen halen om het jaarbedrag te halen. 32,50 euro per maand. Dat is zeker een fijn vooruitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi bedrag!! En fijn om dit achter de hand te hebben voor de grotere en duurdere klussen in en om huis.
  Wij gaan er zondag even goed voor zitten. Ben benieuwd.
  Dat eten en drinken telt snel aan als je niet zelf je lunch en tussendoortjes meeneemt. Ik eet op mijn werk zelden in het restaurant. Loop met een collega altijd even door de winkelstraat. Maar of dat nou goedkoper is dan in het restaurant te eten?! Ik heb geloof ik een voelspriet voor de leukste koopjes in dat halve uur ;)
  Maar ach...dan wel even lekker buiten geweest en gewandeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn eten en drinken neem ik altijd mee van huis. Heel af en toe koop ik een kop soep van 50 cent...dus dat valt best mee. Zaterdag heb ik mn aangifte gedaan...tikkerdetik en hoppa, dik 800 euro te ontvangen! Das lekker....gaat gelijk naar mn spaar voor mn volgende doel. Heel fijn bedrag wat jullie terug krijgen!

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen