Doorgaan naar hoofdcontent

Een theatervoorstelling, twee feestjes, tig wassen en klussen

Meer dan de titel hoef ik eigenlijk niet te schrijven :) Ons weekend in een 'notedop'. Vrijdagavond gingen we met mijn ouders naar de voorstelling 'Mijn Tweede', van Marcel Hensema. Ooit, in de zesde klas lagere school, was Marcel mijn vriendje :) Hij speelde destijds de hoofdrol in de musical, dus zijn talent voor acteren zat er al jong in. We hebben erg gelachen om al zijn typetjes en genoten van de mooie liedjes. Onze dochter was de allerjongste in de zaal. Gemiddelde leeftijd lag ver boven de 60. M. als 'import' Groninger kon de voorstelling gelukkig ook goed volgen. Ik kocht een cd en ging met Marcel op de foto. (Groupie haha).

Zaterdag zouden we om 17.00 uur richting een feestje van mijn vriendin. Rond 14.00 uur belde mijn vader, of hij nog even moest komen helpen met de plinten in de slaapkamer. Nou heeeeeeeeeel graag. Ik had de door mijn vader op maat gezaagde plintenpuzzel al wel 'in de verf gezet'. Maar bevestigen daar had ik mijn vaders hulp wel bij nodig.

Dus we vertrokken iets later naar de verjaardag. Ondertussen had dochter een vriendinnetje te logeren. Haar moeder bracht haar en die heb ik nog een turbo rondleiding door het huis gegeven.

Het feestje was heel gezellig. Deze vriendin ken ik sinds de brugklas. In de verhuisdozen had ik oude post uit 1990 en 1991 gevonden. Toen werkte ik als au-pair in Italië. Ik heb de brieven van de vriendin uitgezocht en aan haar gegeven. Vond ze superleuk. Een andere vriendin (die ken ik vanaf de lagere school) was er ook. Dus we hebben weer lekker bijgekletst en veel lol gehad.

M. ging na het eerste feestje door naar zijn tweede feestje. Dat trok ik energie technisch niet, dus ging ik naar de dames thuis. Die hadden het erg naar hun zin met zijn twee. Heel fijn. Leuk om te zien.

Vandaag was een mega klusdag. De laatste plint was gisteren geprepareerd door vaders. Die moest ik nog bijschilderen. Dat heb ik maar vroeg op de ochtend gedaan. Mijn vader kwam langs om de plint te plaatsen. En hij bracht een tapijtreiniger mee. We hebben nogal wat vocht in de kelder (aansluiting van de riolering is niet goed, ieuw :() Mijn vader was ook snel weer verdwenen hoor. Hij ging lekker thuis verder klussen.

Vanwege het mooie weer draaide ik tig wassen. Oh vergeet ik bijna te noemen dat ik weer supergave kleding en schoenen heb gekocht bij de kringloop vrijdag.
Voor de 'kringlopers' onder ons, ken je het gevoel dat je E C H T even heen moet? Omdat je het gevoel hebt dat er iets voor je ligt? Nou, dat gevoel had ik. En dat klopte dus ook. Twee jurken, twee broeken, een heel gaaf (broek)pak, een t-shirt, een blouse en twee paar nieuwe (ongedragen) schoenen. (Eén paar met een mooi hakje en een zomermodel schoen). Voor het totale bedrag van.....
33,90 euro #blijei 

Verder schilderde ik de slaapkamerdeur, twee plinten van de gang, bedacht een constructie voor de gesneuvelde ruitjes uit de slaapkamerdeur, vulde de boor- en nietgaatjes van de plinten in de slaapkamer, schilderde dat geheel ook nog weer over.... Dronk ondertussen wat koffietjes met M. Kweekte stiekum wat sproeten.

Nu vind ik het wel weer welletjes. We zitten lekker met zijn drie aan de grote tafel. Ik ga zo nog een broek van mijn kringloopaankopen strijken en dan nog wat ontspannen tv kijken.

Ik heb net nog even gekeken, onze zonnepanelen hebben vanaf 10.00 uur vanochtend 14 kWh opgeleverd. Jihaa. 

Wat heb jij gedaan op deze zonnige dag?

Reacties

  1. Hier ook een actief weeknd! Dochters sliepen samen op een kamer, maar nu ze zes zijn werd het langzamerhand tijd voor een eigen kamer. Dus....de grote kamerruil. Heel veel gepuzzel met meubelstukken, kastinhoud, herindelen en dan het verhuizen van de kasten. Ik heb er vandaag zelfs mijn zondagse rustdag voor opzij gezet.
    Nu slapen de meiden elk op hun eigen kamer. Een nieuwe fase is aangebroken...

    Jouw plintenklus klinkt ook nogal bewerkelijk. Hoera voor hulpvaardige vaders!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker hoera voor mijn hulpvaardige vader :) Oh ik lees het al, je bent goed bezig geweest. Hoe was hun eerste nacht zo apart Anita?

      Verwijderen
  2. Je bent goed geslaagd bij de kringloop. Heerlijk he om dan zoveel leuks te kunnen vinden.
    En weer een stuk opgeschoten met de klusserij.
    Het was een mooie dag, voor alle mensen die van de zon hebben kunnen genieten maar ook voor jullie zonnepanelen :)

    Werk ze vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Jen. Vandaag had ik mijn 'eerste combi' aan. Zelf vond ik het erg leuk. Maar het is niemand opgevallen. Of ze vonden het niet leuk, dat kan ook natuurlijk haha.

      Verwijderen
  3. Ja dat kringloop-moet-ik-NU naartoe gevoel ken ik heeeeel goed. Hier zijn ze maar beperkt open dus elke mogelijkheid wordt aangegrepen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou elke dag wel even willen kijken. We hebben hier twee kringloop winkels. Gelukkig ook in het weekend open. Heb je de laatste tijd nog wat leuks gekocht Lot?

      Verwijderen
  4. Heerlijk als je zo goed kunt slagen bij d er Kringloop. Hier valt het een beetje tegen met kleding. Dus ik en dan extra blij als ik iets leuks vind.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier is het ook wel erg bijzonder altijd hoor qua kleding. Veel van oudere dames. Van die rokken en blouses in dezelfde stof. Vaak met hun naam en kamernummer nog in de kledingstukken (snik).

      Verwijderen
  5. Manlief ging rennen, ik tv kijken. Toen heeft hij de badkamerkast gedeeltelijk in elkaar gezet. Ik heb geholpen en voor het eten gezorgd. Daarna zijn we twee uur gaan fietsen en thee gedronken op een terrasje. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh zucht, dat klinkt als een fijne zondag. Er komt een dag dat wij ook uitgeklust zijn. Hopelijk dan niet uitgeblust haha.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z