Doorgaan naar hoofdcontent

Crowdfundingscertificaten


Terwijl M. de kruipruimte onder de keuken aan het leegmaken is, dochter lekker zit te 'relaxen' zit ik al vanaf 10.00 uur in mijn kluskleding. Ik heb nog geen r .et geklust hoor. Eerst heb ik ruim twee uur gezocht naar een (zeker niet belangrijke) foto. Ondertussen bedacht ik allerlei afleidende zaken :) 
Uitstelgedrag. Ik denk dat ik dat heel goed beheers. Gelukkig heb ik veel 
zelfkennis. Met al die afleiding ben ik in ieder geval een webwinkel via Instagram rijker. Ga ik hopelijk straks nog even testen. Gisteren promootte ik een gaaf paar Ipanema slippers uit de winkel van mijn zusje via Instagram. Daar reageerden 2 mensen op die interesse hebben. Erg leuk, voor mijn zusje dan. Maar genoeg algemeen geblog.

Mijn e-book in wording. In een eerdere blogpost schreef ik over het bedrag welke ik op wil halen. (Zie hieronder het nog even in het kort).
Ik laat de optie van 2,50 euro als certificaat vallen.

Wat ik heb aangepast. In plaats van 750 euro, wil ik 500 euro 'ophalen'.

100 certificaten van 5,00 euro. 
Goed voor een e-book, rendement tussen de 0 en 25%

Verkochte aantallen + rendement
<100 e-books verkocht Alleen je inleg terug. 0%
100 - 150 e-books verkocht, inleg + 5% 
151 - 250 e-books verkocht, inleg + 10% 
251 - 500 e-books verkocht, inleg + 15%
501 of meer e-books verkocht, inleg + 25% 

Er zijn inmiddels 14 verkocht, dus nog 86 te gaan. Looptijd om de certificaten aan te schaffen is tot 1 mei 2015 (mijn verjaardag :)) Zijn voor die datum de certificaten niet verkocht, dan krijg je je inleg (zonder rendement) terug en helaas geen boek.

Er vanuit gaande dat alles voor die datum verkocht is, ga ik aan de teken en schrijf met mijn e-book. Zaterdag 28 maart begint mijn HBO opleiding. 11 juli moet ik daarvoor een pittige examenopdracht inleveren. Dus het e-book staat op de planning na die datum. 

Met de geplande vakantie naar Amerika in de zomer, lijkt me het een strak plan om de uitgifte datum van het e-book op uiterlijk 1 september 2015 te zetten. 
Je krijgt dan uiteraard bericht hoe/waar je het boek kunt downloaden.

Dan de looptijd voor het bepalen van het rendement. 
Peildatum is 31 december 2015 
Het aantal verkochte boeken (dus niet de verkochte hoeveelheid certificaten) bepaalt het rendement zoals boven beschreven. 

Dit bedrag wordt in januari 2016 op je rekening bijgeschreven.

Het e-book wordt een combi van handgeschreven, zoals in de foto, met getypte tekst. Wel in het nederlands. Eenzelfde schrijfstijl zoals in mijn blog. Vind je dat niets, dan moet je hier niet aan meedoen. Het wordt een e-book welke ook zonder e-reader te lezen is. (Gewoon als PDF bestanden in de email). Daarnaast ook als epub bestand, mits dat allemaal lukt. (Dank Mariska en KruidigMeisje voor het wijzen op het bestaan hiervan).

Uit hoeveel bladzijden het gaat bestaan en wat ik als verkoopprijs ga hanteren , weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat het een uniek financieel (kleur)boekwerk zal worden. 

Hoe koop je nou een certificaat (of meerdere)? Stuur mij een bericht via het contacformulier rechts boven op mijn blog. Of een mailtje via hetrijkewijf@gmail.com 

Geef aan hoeveel certificaten je wilt. En of je met een link van je blog of website vermeld wilt worden. Je ontvangt dan van mij een mailtje terug met mijn bankgegevens. Ik zal aan de rechterkant op mijn blog aangeven hoeveel certificaten er nog zijn.

Whoopwhoop. Ik vind het toch spannend. Ik heb helemaal koude handen en voeten. Dus gauw aan de slag met toch nog wat klussen (schilderen van de slaapkamerdeur). Hee, het leven van een kluswijf gaat niet over rozen :) Wel over schilderkwasten.

Ik hoop op een ontplofte mailbox vanavond met heel veel certificaat aanvragen.


Reacties

  1. Leuk! Ik wil wel een certificaat kopen maar vroeg me af of er ook epub versie komt. Dat leest namelijk een stuk prettiger op de ereader dan pdf.
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Mariska Oh ik heb er nog helemaal geen verstand van. Maar ik zorg dat er ook een epub versie komt *maakt checklist om na te kijken hoe dat moet en past blogpost aan* Dank voor je opmerking :)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z