Doorgaan naar hoofdcontent

Vet veel geld terug van de energierekening

Wow, gisteren kregen we de eindafrekening van ons eerste (half) jaar in het nieuwe huis. Ondanks het electrische kacheltje met M E G A verbruik (waar ik jammer genoeg niet op gelet heb) krijgen we nog ruim 600 euro terug. We hebben de eerste 5 maanden 175 euro per maand betaald. Daarna hebben we ons voorschotbedrag op 75 euro gezet. Lang leve de zonnepanelen. Nu vinden we 56 euro wel iets aan de lage kant, dus we hebben het al weer teruggezet naar het oude bedrag.

Vanmorgen zijn de vloeren gelegd. Zal ik eens wat foto's plaatsen? :) Ben nu toch al met mijn hele hebben en houwen op tv geweest, haha.



De slaapkamer. Nog wel met de oude gordijnen. (Ik ben begonnen met de 'nieuwe' maar ben nog niet zo ver). Dus daar moet je maar even doorheen kijken. Alle plinten moeten nog hoor. Maar WAT een verschil. Ik ben superblij. 
M. is naar Amsterdam vandaag voor zijn werk. Dus die moet het nog even doen met de foto's. 

Mijn vader belde hoever 'ze' waren (we hebben de vloeren laten leggen). Als hij tijd/zin heeft, komt hij de plinten doen dit weekend. Dat zou zo fijn zijn.


Het halletje. Geen voorfoto gemaakt. Hier ligt dezelfde vloer als boven. En een schoonloopmat. Mooie strip ter afscheiding. Net echt, sjiek de friebel.
Hoe vinden jullie ons behang? 

Nog even over 'na de uitzending'. Allemaal reacties via F.acebook, What's app en sms. Alleen mijn tante belde op onze vaste (antieke) lijn. Zo lief allemaal. De mensen die hier gereageerd hebben ook super bedankt. Ik weet dat onze roem voor korte duur is. Maar dat geeft niet. Want het was ook niet onze opzet om beroemd te worden. We wilden graag ons verhaal kwijt. En hopelijk wat mensen inspireren.

De volgende dag op mijn werk werd ik maar door een paar mensen er over aangesproken. Toen ik richting auto liep, draaide iemand een autoraampje open en riep: "TV held". Bleek dat hij aan het zappen was geweest en me toevallig had gezien. In de natuurvoedingswinkel werd ik ook herkend. 

Maar verder geen TV noord of iets dergelijks op de stoep haha.

Wel gisteren een aardbeving. Volgens mij hebben wij van de vorige nog schade. Ik ga zo een rondje om het huis doen om te zien of er nog iets gescheurd is.

Verder doe ik rustig aan. Ik merk dat deze week me echt b a k k e n met energie heeft gekost. Gisteren nog tot een uur of tien aan het opruimen geweest. Afwijkende dingen (zoals vanmorgen de vloerenlegman) zorgen voor een constante 'alertheid' in mijn lijf. Dus ik ga lekker douchen nu. 

'Vertel' ik morgen om mijn cursus Mindfulness en hoe erg ik dat nog niet ben :)

Reacties

  1. Wat een verschil hè. Als je al een mooie vloer hebt liggen. Het ziet er erg mooi uit allemaal. Geniet van je weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er prachtig uit! En wat heerlijk zo veel geld terug!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Ja, gaaf he, ik voel weer een aflossing aankomen haha. Dan komen we bijna onder de 80.000 euro aan hypotheek.

      Verwijderen
  3. Mooie vloer! Leuke wandbekleding ook;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, hier de behangmiep van de wandbekleding ;) dank voor de complimenten.

      Verwijderen
  4. Ziet er leuk uit zeg dat behang!
    Jullie zijn goed bezig!
    Het lijkt mij ook heel raar als je op tv geweest bent, ik zou het niet durven hoor.
    Lekker nog zoveel geld terug van de energierekening, ik moet het hier ook nog zien, we wonen nu een jaar hier, en ben erg benieuwd,het huis is 2 keer zo groot als het vorige huis, dus we zijn wel wat meer kwijt, we betalen per maand 180 euro!Ik verwacht wel dat we moeten bij gaan betalen, ik ben ook de enige die overal op let qua lichten aan laten..pubers in huis;)Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Groter huis is natuurlijk wel erg prettig. Bijbetalen is minder leuk. Hier wel een opletterige dochter. Alleen douchen doet ze nog vrij uitgebreid.

      Verwijderen
  5. Mooi. Wij hebben onlangs vergelijkbare Vloer gelegd in slaapkamer. Leuke aflevering op tv. Moedig om je zo bloot te geven. Zeker de onthulling over de kinderwens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En hoe bevalt de vloer bij jullie? Dit keer hebben wij gekozen voor laten leggen. Vond ik wel spannend. Ben erg kritisch namelijk. Ja, dat van de kinderwens was voor mijn familie en vrienden ook wel 'shocking'.

      Verwijderen
    2. Dat van jullie kinderwens vond ik ook zo sneu voor jullie, maar wel heel verstandig in die situatie.

      Verwijderen
  6. Behang is niet mijn smaak, maar de vloer vind ik prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, ik ga er altijd vanuit dat iedereen alles leuk vindt haha. Dank voor je eerlijke reactie. Ook leuk dat het niet iemands smaak is.

      Verwijderen
  7. Hebben naar de uitzending gekeken. Veel bewondering voor hoe jullie met elkaar, ondanks alle tegenslag, toch je hoofd boven water hebt weten te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, we zijn erg blij dat we nog samen zijn. Het was niet altijd makkelijk. Nu kunnen we hopelijk wel alles aan.

      Verwijderen
  8. Mooi geworden!
    Hier ook een groter huis en ik verwacht een dubbel zo hoge energierekening. We zijn weer met zijn vieren en nu wordt niet alleen de woonkamer maar ook het kantoor en een slaapkamer continu verwarmt. Daarbij wonen we nu in een vrijstaand huis ipv een twee onder eenkapper. Maar zo heerlijk, die rust :-)

    Succes met het klussen en een goed weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Yelena, jullie ook een goed weekend. En heerlijk een vrijstaand huis. Dat is onze volgende wens. Op een rustige plek wonen. Zonder directe buren in de omgeving.

      Verwijderen
  9. Jullie ook geld terug! Super! De kamers worden mooi. Succes met de rest van de klussen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, heerlijk vooruitzicht geld terug. Even bedenken of we het gebruiken voor een extra aflossing. Of voor mooie kasten in de slaapkamer.

      Verwijderen
  10. Reactie van Hollander welke ik per ongeluk verwijderde (schommelde trein :))

    wij hadden ook onze afrekening gehad met het eerste volle jaar zonnepanelen...990 euro terug...0,0 betalen we nog aan stroom..(afgelopen jaar zelf 60 euro erbij gekregen en een maandbedrag gas en licht naar 69 euro...heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tsjonge schommelende trein met het zijn.

      Vraag aan @Hollander. Hoeveel panelen hebben jullie? Wat lekker zeg. 990 euro terug. Ik hoop op een zonnig jaar dit jaar.

      Verwijderen
  11. Fijn, zo'n bedrag terug te krijgen.
    En wat een verschil kan een vloer maken.
    Heerlijk om een huis kamer voor kamer mooi te zien worden.
    Hoe lang denken jullie nog bezig te zijn voor alles tip top is?

    groetjes Jen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z