woensdag 11 februari 2015

Vanavond dan echt op tv


Wat een lieve reacties van degenen die de uitzending al gezien hebben. 
Echt enorm bedankt. Het doet ons goed. Als ik een keer een slechte dag heb, ga ik gewoon nog een keer alle reacties lezen. 

Vanavond 'gaan we met de billen bloot'. 
De uitzending Hoeveel ben je waard? op tv.
Ik ben ook benieuwd naar de reacties op twitter. Via mijn 'rijke wijf' twitter account ga ik meekijken. En waarschijnlijk ook reageren. Vanavond kreeg ik een leuke reactie van Viktor Brand op mijn tweet. 

Nog een half uur en dan is het zover. Ik vind het wel spannend. Op het werk hebben een aantal collega's de uitzending al gezien. Gisteren tijdens de lunchpauze kreeg ik de vraag of ik mijn salade van mijn zakgeld had gekocht? (Ja). Hoeveel zakgeld ik dan 'krijg'?

Ik denk (hoop) dat het verder wel mee zal vallen. Ik verwacht niet in eens een BN'er (bekende noorderling :)) te zijn. 

Achteraf ben ik blij dat mijn blog en mijn boek in wording niet genoemd worden. Kan ik tenminste met een vrij gerust hart verder bloggen.

Nou, ik ga gauw nog even zorgen dat ik alles klaar heb voor morgen (douchen, haar in de plooi, kledingsetje klaar, dat soort dingen). Dan lekker met zijn drie op de bank. Waarvan 1/16e gedeelte van Nederland straks weet waar die staat in de kamer haha.

38 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik vond je leuk en eerlijk. Knap hoor zelf hele schuld aflossen, nu op naar betere jaren. Ik heb prima geslapen maar en uitzending is mij dus prima bekomen, niet eens gedroomd van potjes. ;-)

   Verwijderen
 2. Ik kijk ook. Knap van je dat je mee hebt durven doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit klaar er klaar voor ;)
  Nog even de veerkampjes....

  groetjes jen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden ook een dolfijnen salontafel Jen, net als de veerkampjes. Zonder het goud en brons, dat dan weer wel.

   Verwijderen
  2. Met plezier gisteren gekeken. Leuk om het gezicht achter de blog te zien. En wat zijn jullie een leuk stel met zn drieën. Knap wat jullie hebben gepresteerd in de afgelopen jaren. Het zal vaak niet makkelijk zijn geweest. Ik neem me ook telkens voor om het zuuniger an te doen maar vind dat best lastig. Misschien ook wel omdat ik in mijn achterhoofd heb dat het niet perse nodig is.
   Maar nu ik jullie op tv heb gezien lees ik met nog meer plezier je blog.

   groetjes Jen

   Verwijderen
 4. Kwam twee keer ergens een bericht tegen dat in Pekela voordelige huizen waren. En dat was eerder deze week! Straks stijgt jullie huis fors in waarde..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pekela had Sappemeer moeten zijn. Acht wat, ver boven Zwolle. Maar ja.

   Verwijderen
  2. Haha, scheelt maar een paar kilometers :)

   Verwijderen
 5. Die je-kunt-beter-sparen-in-plaats-van-aflossen-tip is denk ik omdat ze gesponsord worden door de ING;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met leuk geknipte 'oh wat luisteren wij goed' beelden. Jaja... Maar ondertussen. Sparen EN aflossen... haha

   Verwijderen
  2. haha, ja. Maar het mooie vond ik, jullie hebben toch het gouden gans potje. Zoals al in de vorige blog gezegd. Ik vond dat zo tegenstrijdig. Gewoon verder gaan zoals jullie het doen. En ook al zit straks je geld in stenen, heb je ook geen lasten meer en je gouden gans. Ik vond het erg dom gezegd voor zo'n wijze vrouw.

   Verwijderen
 6. Respect, diep respect hor jullie het voor elkaar hebben. Mag ik bij jullie in de leer om ook zo snel te leren af te lossen? En wat zijn jullie leuke sympathieke mensen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mail me maar, dan kom je maar in de leer :) Jullie kunnen het ook in turbo tempo. Dank je voor complimenten.

   Verwijderen
 7. Heel veel respect dat jullie je financiën zo openbaar maakten en zichtbaar voor heel veel kijkers. En wat bijzonder knap hoe jullie al die ellende getrotseerd hebben en dat bedrag weer terug hebben betaald aan de "rijke vriendin". Ik kan alleen maar zeggen ...Petje Af! En wat een ongelooflijk leuk en sterk stel zijn jullie. Jullie hebben een groot offer gebracht zoals ik het begrepen heb. Dat moet heel veel pijn hebben gedaan en nog doen. Maar ik vind het heel knap hoe jullie al jullie financiële moeilijkheden onder ogen hebben gezien en er weer uit geklommen zijn. Ook leuk om je nu in het echt gezien te hebben, en het huis waar je het regelmatig over hebt. Het potjes systeem vind ik persoonlijk toch wat te ingewikkeld. Maar voor jullie werkt het, en daar gaat het om. Ga lekker verder met je blog. Ik blijf je volgen. Liefs vanuit Overijssel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. We zijn onze rijke vriendin ook EEEEUWIG dankbaar. Het vertrouwen wat ze had en heeft. Echt super. Fijn dat je me blijft volgen. Mijn zusje woont in Overijssel trouwens.

   Verwijderen
 8. Toch een vraag over jullie potjessysteem. Ik zie zo'n systeem wel zitten maar vraag me af hoe je het doet met de bankkosten. Hoe houd je die in de hand?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel goed gedaan en een inspiratie voor veel anderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wij hebben ook gekeken ! super leuk om jullie eens in het "echt" te zien. potjes gaan wij niet maken maar werkt bij jullie, die 8 jaar geeft wel inspiratie ons bedrag is maar iets hoger dus zou een leuk doel zijn ! ga zo door en vaar je eigen koers
  groetjes ria

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat moedig en dapper dat jullie dit tv-avontuur aangegaan zijn. Jullie komen supergoed, betrouwbaar, eerlijk en oprecht over, vooral omdat jullie je schouders onder je financiële problemen hebben gezet en alles hebben gedaan om heel veel geld af te lossen. Geweldig!
  Er zullen altijd mensen zijn die zuur, cynisch of negatief reageren, maar ik denk dat jullie voor heel veel mensen een heel groot voorbeeld zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik keek dinsdagavond. Wat leuk om je nu eens "in het echt" te zien! Ik vroeg me al af of ik je soms vroeger vaker las - via Bijna rijk en beroemd, enzo.
  I.h.k.v. de goede voornemens voor dit jaar wilde ik al weer wat meer op mijn uitgaven gaan letten, maar jullie inspireren me: Ik verdien dan wel niet zoveel, en ik heb een aanzienlijk hogere huur - maar als jullie een ton af kunnen lossen, kan ik misschien ook wel wat eerder met pensioen dan 70 jaar ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @mrs H. te B. Jaaaaa, dat was mijn oude blog, Bijna Rijk en Beroemd. Helaas is het een 'verdwijnseld' blog omdat het moeizaam overging van web-log naar wordpress.

   Goed plan, eerder met pensioen dan op je 70ste. Tenzij je het superleuk vindt op je werk natuurlijk.

   Verwijderen
 13. Wat ontzettend leuk om jullie in het echt te zien. En wat knap hoe jullie je uit de grote schuld geknokt hebben, daar kunnen heel veel mensen nog wat van leren. Ik moest ook helemaal lachen om het potjessysteem, ik heb zelf overal envelopjes (komt op hetzelfde neer) en mijn man moet soms een beetje om mij lachen maar is maar wat blij met het effect ervan.
  groetjes, Cato

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb de aflevering gezien en je hebt me aan het huilen gemaakt toen je vertelde over jullie wens voor een tweede kindje. Dat vond ik echt ontzettend dapper, dat je dat zo hebt verteld. En de rest van de uitzending vond ik ook erg integer gemaakt (ik heb de veerkampjes doorgespoeld!) Maarre.... wat was nou dat apparaat uiteindelijk waarvan de presentator dacht dat het een vibrator uit de jaren 50 was? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Daantje het is een wolopwinder haha. En ik wilde niemand aan het huilen maken... Op mijn 44e zit het er niet meer in, dat tweede kindje. Wie weet word ik ooit oma <3

   Verwijderen
 15. Leuk om jullie te zien. Ik denk ook een inspiratie voor velen. Heel knap hoe jullie het de afgelopen jaren gedaan hebben.
  Enne...het heeft niets met geld te maken maar wat zie jij er goed uit voor iemand van 44 jaar, hoe doe je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vond het wel bijzonder om te merken hoe anders je klonk (en eruitzag) dan dat ik me je had voorgesteld van je blog. Ik denk dat vooral het woord "wijf" bij mij een beeld oproept dat helemaal niet klopt bij hoe ik je op TV zag (en dat was ten positieve).
  En bijzonder hoe het advies was om een "noodbuffertje" aan te houden (op zich verstandig advies) en dat linea recta werd doorgetrokken naar "niets aflossen voor de einddatum". ING wil vast 10 jaar over het volledige bedrag rente ontvangen, dat snap ik best. Of dat voor jullie nu een goed advies is... Ik schat dat jullie geen buffertje van meer dan 10.000 euro nodig hebben, al weet het NIBUD dat een stuk nauwkeuriger dan ik. Maar jullie zijn slim zat om daar wijze beslissingen en acties op te ondernemen, dat is helemaal helder geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke aflevering inderdaad, jullie komen erg leuk over. :)
  Jammer inderdaad dat de ING het aflossen ontmoedigd, er zullen toch mensen zijn die dit serieus nemen. Ook jammer dat die financiele dame zich leent voor dit soort advies, wat op de buffer na, toch echt kant noch wal raakt. Ik vind haar heel sympathiek maar zo wordt ze ongeloofwaardig in mijn ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het was leuk om je/jullie te zien. Ik vond het echt krachtig overkomen over hoe jullie dingen hadden aangepakt, de vechtersmentaliteit straalde er vanaf. Kan menig ander een voorbeeld aan nemen!
  Groetjes,
  Niet-bloggende-Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hai, toevallig je blog ontdekt de dag van de uitzending,en nu - na gisteren - net weer bekeken. Wat leuk dat je zo openlijk praat over de financien en jullie aanpak. Respect! Wat een positivisme en doorzettingskracht. Super. Succes met het verdere aflossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat ben jij een mooie vrouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb het net even terug gekeken op de laptop, ik was toch wel nieuwsgierig..
  Respect hoor hoe jullie het doen! Poeh, wat pittig om uit zo'n dal weer omhoog te klimmen. En superleuk om je eens 'in het echt' te zien, je man en kind en het huis en verbouwing.(gaaf behang trouwens:-))
  Wat me wel aangreep is dat je de keus voor een tweede kindje niet durfde te maken vanwege die financiële problemen. Dat doet pijn
  Verder echt ontzettend knap dat je het lef had om hier aan mee te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat ben jij een leuk mens! Goed gedaan, petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuk om op deze wijze te zien welk gezicht er bij jouw blog past. Ik mag graag naar het programma kijken en nu was het helemaal interessant. Knap om zoveel schuld af te lossen in zo'n korte tijd. Kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het is toh wel bijzonder dat je gewoon op tv bent..

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Vorige week heb ik online de uitzending terug gezien. Jullie kwamen leuk over!
  Ik vond het heel verhelderend. Zo heb ik altijd gedacht dat je aan het aflossen was op de hypotheek. Nu weet ik dat het om een lening ging en dat het na het aflossen weliswaar relatief makkelijker werd financieel, maar dat het nog niet echt overhoudt.
  Eigenlijk bewijs jij met je verhaal dat het helemaal niet zo makkelijk is om met alleen werken en geld verdienen een bestaan op te bouwen. Jullie moesten jezelf héél wat ontzeggen om weer te komen waar jullie nu zijn. Ik denk niet dat er veel mensen zullen zijn die jullie dit nadoen (en er dan niet zuur van worden).
  Je bekentenis over een broertje of zusje voor je dochter heeft me een paar dagen bezig gehouden. Dat raakte me heel erg. Zo kan geld je leven beïnvloeden!
  Je schreef laatst over oordelen (een kwaal waar ik ook niet meer aan wil lijden) en zoiets zet alles weer in perspectief. niet oordelen of jaloers zijn op een ander, want je kent nooit het hele verhaal.
  Lieve groet
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ook mijn respekt voor je volharding en fatsoen om zelf de regie ter hand te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen